In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A88 &&
a88 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:A88 trzymam mocno kciuki!!
-
nick nieaktualny
-
Bella oby bylo tak jak mowisz. Ja do tej pory nie mialam jeszcze podejscia z mrozaczkiem i bardzo licze na to, ze tym razem sie uda
Ja przed ostatnim transferem tez pracowalam, zreszta po tez
A88 &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 09:11
a88 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Dziewczyny powiedzcie mi jak dokładnie nazywa się to badanie na Nk, ile kosztuje? Mam zamiar sobie sama zrobić to przed następna wizytą.starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
-
Bella ja w poniedziałek powtórzyłam bete w diagnostyce, wynik 2,2 więc wieczorem za zgodą lekarza odstawiłam leki i mam się zgłosić po @.
Tak szczerze mówiąc jest mi smutno to wiadomo, ale dużo bardziej jestem zła, że było już tak blisko i dupa z tego wyszła....
Mam nadzieję, że mój lekarz ma jakąś propozycję nową, będę go chciała namówić na wprowadzenie encortonu i clexane zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Jak długo "pozbywałyście" się lutinusa i crinone ?? -
nick nieaktualny
-
Lipcowka rozumiem Twoj zal i wkurzenie, ale z drugiej strony pomysl tak: cos ruszylo, wiec nastepnym razem tez jest szansa.
Ja juz dwa razy mialam bete 0 i wiem ze nic nie drgnela, ten strach czy kiedys drgnie jest ogromny..
Tak naprawde to zadna z tych sytuacji nie jest dobra, ale musimy walczyc dalej...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
lipcowka86 wrote:Bella ja w poniedziałek powtórzyłam bete w diagnostyce, wynik 2,2 więc wieczorem za zgodą lekarza odstawiłam leki i mam się zgłosić po @.
Tak szczerze mówiąc jest mi smutno to wiadomo, ale dużo bardziej jestem zła, że było już tak blisko i dupa z tego wyszła....
Mam nadzieję, że mój lekarz ma jakąś propozycję nową, będę go chciała namówić na wprowadzenie encortonu i clexane zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Jak długo "pozbywałyście" się lutinusa i crinone ??
"Palec grzebalec" i szybko sie pozbedziesz albo irygacja. -
natlem wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak dokładnie nazywa się to badanie na Nk, ile kosztuje? Mam zamiar sobie sama zrobić to przed następna wizytą.
-
Z jednej strony wolałabym, żeby beta wogóle nie drgnęła ale teraz przynajmniej jak będę sprawdzać immunologię to powinno wyjść jak jest coś na rzeczy...
chcę też przyłożyć się bardziej do zdrowszej diety, obniżyć trochę to homocysteinę, założeń mam dużo....
Czyli "palec grzebalec" to dość popularna metoda Pasowało by trochę pokorzystać z Męża przed następnym zakazemsylwia80 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Z jednej strony wolałabym, żeby beta wogóle nie drgnęła ale teraz przynajmniej jak będę sprawdzać immunologię to powinno wyjść jak jest coś na rzeczy...
chcę też przyłożyć się bardziej do zdrowszej diety, obniżyć trochę to homocysteinę, założeń mam dużo....
Czyli "palec grzebalec" to dość popularna metoda Pasowało by trochę pokorzystać z Męża przed następnym zakazem
Bo to dobra metoda używaj, używaj -
Bella93 wrote:Nadal uwazam, ze pierwszy et i cb to za wczesnie na immuno, ale to tez zalezy od tego ile jestes w stanie zrobic jesli cos wyjdzie nie tak.
Ja już jestem po 4 nieudanych IUI gdzie wogóle nie było żadnego efektu, zobaczę co mi powie lekarz, ale nie chciałabym na darmo tracić kolejnych mrozaczków jeśli przyczyna tkwi w immunologi.
-
lipcowka86 wrote:Ja już jestem po 4 nieudanych IUI gdzie wogóle nie było żadnego efektu, zobaczę co mi powie lekarz, ale nie chciałabym na darmo tracić kolejnych mrozaczków jeśli przyczyna tkwi w immunologi.
Napewno warto wlaczyc leki zapobiegawcze, a to mozesz zrobic nez badan. -
Bella93 wrote:4IUI to jak 4cykle ze staraniami naturalnymi
Napewno warto wlaczyc leki zapobiegawcze, a to mozesz zrobic nez badan.
Wiem, ale u nas problem podobno "tylko" w przeciwciałach przeciwplemnikowych w nasienu, tak twierdzili cały czas, wiec teoretycznie powinno zaskoczyć już przy IUI... później od niechcenia kazali mi zrobić te test dna na trombofilie i wyszły mi mutacje MTHFR i PAI... dlatego obawiam się, że nasz problem to nie tylko te przeciwciała ...
Leki będę chciała napewno a o badaniach pogadam z lekarzem.
Bella korci Cie już żeby robić sikańce albo betą ?? -
nick nieaktualny