In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pola80 wrote:Lipcowka86 i powiedz mi gdzie robiłaś kwas foliowy. Pytam bo masz podane liczby. Ja badałam poziom w diagnostyce i napisali tylko że wynik >20 ng/ml i jest powyżej zakresu pomiarowego analizatora. Nie mam pojęcia ile powyżej. Witamina B12 w normie i homocysteina 6,15 umol/l a mutacji nie badałam. Na własną rękę brałam jakiś czas 5mg kwasu foliowego a potem cały czas 0,4 mg. Przed rozpoczęciem suplementacji nie sprawdzałam poziomu wyjściowego więc może to kumulacja od tych 5mg. Czy ten nadmiar jakoś sam opadnie?
Pola, ja tak właśnie mam ale w Alabie ze oznaczają tylko do 20 a w Diagnostyce do 40.
Mnie tez tak Alab pisał > 20 i nie wiedziałam ile powyżej dopiero jak zbadałam w Diagnostyce to się dowiedziałam.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Pola robiłam w diagnostyce, raz w oddziale bielskim a raz w krakowskim. Był czas że też przez 2 mc brałam 5mg zwykłego i też podejrzewam że to od tego taki wysoki poziom, tym bardziej że jak zaczęłam przyjmować głównie metylowy to w ciągu 2 tygodni się obniżył.
-
Czesc Martinka86, niestety nie mamy wplywu na to czy prawidlowy genetycznie zarodek da zdrowa ciaze, tutaj nie zawsze 1+1=2. Kobiecy organizm jest tak zawily, ze kilka wynikow nie determinuje tego czy sie uda, tak samo jest z implantacja.
Bede trzymac kciuki za kolejne podejscie. -
Sylwia80 i Lipcowka86 dziwne że jedne laboratoria podają konkretny wynik a inne nie. Zrobię sobie odpoczynek od zwykłego kw foliowego a potem powtórzę badanie i być może obędzie się bez formy metylowanej. Dzięki dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 17:51
-
Ok to 1 wczorajszy podgląd za mną po 3 dniach stymulacji gonalem w dawce 112,5sprawy wygladaja tak : progesteron 0,2 estradiol prawie 400, endometrium 4,3.
Jajec jest kilkanascie 13,12,12,11,10,10,9,9 i kilka mniejszych po 8-6 mm.
Czyli chyba jest calkiem niezle dawke utrzymujemy i kolejny podglad w sobote
chyba jest OK ?Bella93, Asia_88, bajka_, problemik lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Pola ja na Twoim miejscu brałabym tylko 0,4 mg metafoliny
np. takiej: https://solgar.pl/produkty/witaminy/folian
Jeśli masz mutację to poziom kwasu foliowego powinien zacząć spadać po wykluczeniu zwykłej formy. Mała ma racje jakiś musisz brać, a w tym wypadku wydaje mi się bezpieczniejszy metylowy. Napewno nie zaszkodzi
Martinka, każda z nas tutaj ma już podobne doświadczenia za sobą musimy wierzyć, że kiedyś się uda i walczyć do końca. Głowa do góry, trzymam kciuki za następne podejście
Domiszka zapowiada się piękne jajkobranie trzymam kciuki !!
Kiedy powinnam się zacząć niepokoić brakiem @?? Dziś już będzie 4 pełny dzień bez leków a @ ani widu ani słychu ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 07:59
domiszka, Martinka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Nooo to ja proszę o kciuki, żeby moje hormony pozwoliły na początek stymulacji krew upuszczona
ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
Poprawka już się martwiłam, że estradiol niski, a dr w sms po prostu jednostek nie podała
Estradiol (jedn.SI) 402,5
Estradiol (jedn. trad.) 95,39
Progesteron (jedn.SI) 0,26
Progesteron (jedn. trad.) 0,08
Bella93, ChudaRuda, domiszka lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLillith Lukrecja wrote:Rozpoczęłam program w Inviccie, All Inclusive z lekami, bo przy moich wynikach nie mam refundacji. Pani dr stwierdziła,iż przy moim AMH mam 5%szans na powodzenie
Lillith, ja sie tez lecze w Invikcie (gdanskiej), a Ty? Trzymam kciuki za nas wszystkie. -
nick nieaktualny
-
Mam wyniki ale dla mnie to czarna magia:) Bella ... gdzie jesteś??
LH 2,88 mIU/ml
FSH 4,4 mIU/ml
Estradiol 64,5 pmol/l i drugi wynik przy E2 17,6 pg/ml
Progresteron 0,635 nmol/l i drugi tez wynik przy progresteronie 0,199 ng/mlGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
W domu, na kanapie, pod kocem i przed tv
Jest dobrze.ChudaRuda, sylwia80, bajka_, Flowwer lubią tę wiadomość