In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:Bella po to żeby zrobić zdjęcie i mieć na pamiątkę
-
nick nieaktualnyBeta 14dpt 3700
Miedzy 10 a 14 dniem przyrost prawie 10krotny, coraz bardziej swita mi w glowie mysl, ze to rzeczywiście moze nie byc Zuch, a dwa Zuchy.
Najpierw zwatpilam bo bylam pewna, ze beta bedzie zero, potem po pierwszej becie bylam pewna, ze zagniezdzil sie tylko jeden zarodek. Bede okropna matkakozamonia, KarenMillen, niezapominajka2017, Bella93, promyczek 39, Lillith Lukrecja, sylwia80, MalaHD, ChudaRuda, Kaśka28, Alrauna1987, e_mil_ka, problemik, ka_tarzyna, ana167, Natka-matka wariatka :), sandzu, bajka_ lubią tę wiadomość
-
a88 a ja mysle, ze bedziesz cudowna matka. I wszystkie bedziemy kochac nasze maluchy jak szalone
Akurat na dobra rozgrzewke blizniaki, a potem jeszcze wrocisz po rodzenstwo
Beta Mega! Gratuluje po raz 3ci
Jak mi wyjdzie pozytywny sikacz to powtorze go chyba z 10 razy, zeby moc sie cieszyc ta chwila wielokrotnie
Juz tyle ich w ciagu tych 2 lat staran zrobilam, ze te 10 to kropla w morzu
Asia88 ja czekam na bete blastki 12 dni. Beide Twoim Guru No.2?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:08
Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 11:55
niezapominajka2017, MalaHD, ChudaRuda, Bella93, problemik, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
mamy za soba 3 nieudana iui beta z dzis( 22 dc) 1,82 progesteron 27.04
powoli oswajam się z invitro i powiedzcie mi jakie są szanse ze złabym nasieniem -w stopce mam wyniki.
Fragmentacja DNA plemnika 20%
U mnie była histeroskopia i hsg wszytko ok owulacje sa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 17:37
-
nick nieaktualnyMisia, ja z mezem majacym jeszcze slabsze wyniki (mniejsza ilosc od Was, morfologia podo bna), dzisiaj odebralismy trzecia, rosnaca bete.
Chociaz to dopiero poczatek drogi, to na pewno nawet ze slabszym wynikiem da sie w ciaze ZAJSC.
Na biezaco bede tu na pewno informowac jak sie temat rozwija -
nick nieaktualny
-
kozamonia wrote:Jak myślicie, brać L4 jeszcze na kolejny tydzień? Do tego piątku mam urlop i nie wiem co dalej robić. Moja lekarka powiedziała, że od ręki wystawi mi zwolnienie jak będę chciała.
taka ladna pogoda, co sie bedziesz w pracy kisic
-
Ja bym nie brała. Te kilka dni po transferze jak się zagnieżdża to tak a później to już robi się podejrzane. Gdyby było wiadomo, że się udało to olać to a tak to nie wiadomo, może będzie trzeba tam wrócić.. Ale to zależy od tego jaką się ma pracę.
-
Wracam do aktywności w wątku po krótkiej przerwie.
2 ICSI byo udane do 7 tc w którym to stwierdzono, żeprzestało bić i mam odstawić progesteron. Dziś jestem 4 dni po "naturalanym" poronieniu. na USG wszystko wygląda dobrze. Czekam teraz, aż beta spadnie do 0. i mam nadzieję, że to się szybko stanie .
Mamy jeszcze 2 zamrożone zarodki po które będziemy wracać jak tylko zdrowie pozwoli.
nie bez strachu, nie bez obaw.
Paradoksalnie ponoć ta sytuacja, która nas spotkała zwiększa nasze szanse w kolejnym cyklu. (podobno podaje się hormon ciążowy kobietom podchodzącym do IVF na cykl przed transferem?)
Dostałam też skierowanie na badanie homocysteiny- poradzicie co wynik może pokazać, na co wpływa, jakie są ewentualne konsekwencje nieprawidłowego wyniku? (przepraszam że się powtarzam część wiadomości powiela się z wątkiem "mojej" kliniki". -
a ja tam zawsze biorę zwolnienie dwa tygodnie i w nosie mam.a nawet ostatnio była 3 tygodnie bo nie wiedziałam jak sprawa sie rozwinie i lekarz dał mi jeszcze tydzień. Nie mam zamiaru stresować się w pracy. No ale ja już wcześniej uzgadniałam to z moją szefową jak podpisywałyśmy umowe na czas nieokreślony
Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny i miej tu dzieci...mlody mój lat 9 pojechał dzisiaj na zieloną szkole...po 17 telefon od wychowawczyni ze przewrócił się, rozwalił okulary i utlukl palca...byli na SOR ma szyne...ale oczywiście stwierdził nie przyjeżdżajcie po mnie
A mój maz rano zrobił seminogram, test mar i wymaz na chlamydie...ciekawa jestem wyniku seminogramu...alw to dopiero w przyszłym tyg.