In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenna wrote:Anemic ja przy krótkim protokole miałam punkcję w 13 dc.
Mam pytanie odnośnie zarodków bo z 10 komórek mam tylko 5 zarodków i transfer dopiero w 5 dobie. Czy to znaczy, że zarodki są słabej jakości i do 5 doby mogą nie przetrfać -
Nic dzisiaj nie wysikałam na teście, może być jeszcze za wcześnie. Ale jakoś nie potrafię pozbyć się myśli z głowy, że tradycyjnie nic z tego i znowu się nie udało
Edit.
Po 10 min patrzę na test i jest kreska. Słaba, ale jest. Błędna czy robić dzisiaj betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 08:04
-
nick nieaktualny
-
Rob bete bedziesz miala pewnosc...trzyam kciuki...ja postanowilam sikac jutro bedzie to moj 10dpt wiec mysle ze juz bedzie wiarygodnie...ahhhh teraz boje sie testu...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Dziewczyny, jestem załamana, zdruzgotana, w najczarniejszym koszmarze tego nie sniłam.
nawet juz nie płacze chyba nadal jestem w szoku...
na 19 jajec rokujacy, 14 pobrano, 9 dojrzałych i tyle tez zapłodnili. Zapłodniło się 8 . i to sie konczy ta pozytywna czesc historii...
w srode miałam transfer zarodka 3AA. Cała reszta odpadła. Tzn one jakby zyja ale 4 były ogolnie do dupy a 3 były rokujace do 5 doby ale jak potem sie dowiedziałam to dawali im jeszcze szanse chociaz zatrzyały sie na etapie zarodka 3 dniowego.
zatem nie zostało mi NIC.
Co jest z nami nie tak ?
u mnie PCOS, lekka endometrioza, MTHFR w 2 wariantach heterozygota.
Suple metylowane i inne cuda na kiju juz od roku. Mase innych badan robiłam typu, białko C, S, antykoagulant tocznia, przeciciała antykardiolipine, beta2 glikoproteine, v leiden i za przeproszeniem - chuj wie co jeszcze i wszystko piękne...
Maz ilosc plemnikow okolo 120 mln w totalu, ruch mogłby byc szybszy bo granica normy ale jest, zywotnosc ponad 85 %, miał słaba morfologie 1 % ale w listopadzie to było juz 4 % czyli jakby na to nie patrzec norma, USG miał nawet transrekatlne i bylo OK, hormony ma OK, fragmentacje DNA nasienia oraz nasienie z nierozwinieta chromatyna tez ma OK.
Co ja jeszcze moge zrobić poza strzeleniem sobie w łeb ?
Czy to moze byc wina protokołu ? Miałam isc ogolnie protokołem długim a podeszłam krotkim z antagonista bo w badaniach klinicznych tylko taki mogł byc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 08:56
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej Dziewczyny,
Chciałabym do Was dołączyć, i zasięgnąć Waszej opinni i doświadczenia jakie posiadacie .. bo jestem załamana.
Właśnie jestem po pierwszej niepełnej procedurze ivf icsi ale póki co bez transferu. Szlam protokołem z antagonistą. Niestety zostałam przstymulowana, bo wyhodowałam aż 24 pecherzyki, z czego pobrali 21 a z tych 21 , 11 było niedojrzałych. Mój estradiol w 11 ds wynosił Ok 3660,17pg/ml. Moje jajniki teraz maja po Ok 9 cm. Progesteron w 11 ds również podwyższony 1,58 ng/ml.
6 komórek poszło do zapłodnienia , z czego 5 zapłodniło się prawidłowo. A w drugiej dobie powstały 4 zarodki kasy C i jeden B/C. Embriolog powiedział ze 4 posiadają fragmentację Ok 30% a jeden jeszcze nie wiadomo. Generalnie nie daje im szans , i w ten sytuacji będą hodować do 5 doby. Ale nie mam co się nastawiać.
W związku z tym mam pytanie , co mogło wpłynąć na tak kiepsa klasę zarodków ? Embriolog mówił ze być może to ze zostałam przestymulowana , ale pewności nie ma. Nasienie męża jest bardzo dobre . Test HBA i fragmentacja DNA plemnika bardzo dobrze wyszło.Być moze moje komórki są kiepskie bo mam endometriozę , ale ze póki co nie wiadomo czy wina leży po stronie komórki czy plemnika.
Może któraś z Was miała taka sytuacje z zarodkami? Czy zmiana stymulacji może zmienić jakość zarodków ? Nie wiem co mam robić , bo się załamałam ze żaden zarodek nie rokuje (( -
nick nieaktualnyNo to pokażę co wysikalam 8dpt (trzydniowe dwa zarodki), bo z tych niecerpliwych jestem. Nie cieszę się jeszcze, nic nie zaznaczam, bo to dopiero początek. Na betę pójdę chyba w niedzielę 11.06 i potem 13.06, bo wtedy mi gin wyznaczyl.
Strach ogromny, że to się zaraz skończy jak ostatnio...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 09:21
ChudaRuda, a88, promyczek 39, ślązaczka, kozamonia, innamorata88, zohasamoha, ka_tarzyna, Alrauna1987, BitterSweetSymphony, Balbinka71, problemik, sylwia80, Lillith Lukrecja, Kaśka28, Bella93, e_mil_ka, niezapominajka2017, Natka-matka wariatka :), Faworek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich dobrych wiadomości:) Niestety widzę też te mniej dobre. Powiedziałabym Wam głowa do góry ale mam dziś kiepski dzień. Dziś są moje 30 urodziny. I jest mi źle. Zawsze myślałam ze mając tyle lat będę mieszkała już z gromadka dzieci a tu taki los. Wybralismy się do Sopotu aby przeczekać do bety w miłych warunkach przyrody. Oczywiście zrobiłam zwykłego aptecznego siłacza rano i śnieżna biel a dziś 6dpt. Ciemno to wszystko widzę. Ale dajecie nadzieję.
@Elf, @kozamonia czekam na dobre wieści:) -
kozamonia wrote:Nic dzisiaj nie wysikałam na teście, może być jeszcze za wcześnie. Ale jakoś nie potrafię pozbyć się myśli z głowy, że tradycyjnie nic z tego i znowu się nie udało
Edit.
Po 10 min patrzę na test i jest kreska. Słaba, ale jest. Błędna czy robić dzisiaj betę?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Elfi też gratuluję dobra passa Invimedu, mam nadzieję, że jej nie popsuję. Dzisiaj po południu dowiem się co z moimi 2 maluchami, które pozostały na obserwacji.
Kozamonia trzymam kciuki za betę! Dajesz nadzieję, że nawet gdy eembriolog smędzi cala historia może mieć swój happyend.kozamonia lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości