In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karen Ty mnie nie denerwuj
co ja bym dala za takiego bladziocha
U mnie mozna transfer robic raz za razem.
Bella super, ze jest plan!Kiedy startujecie?
KarenMillen, Bella93 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualny
-
KarenMillen wrote:jak mąż zareagował?
@Kasiu, musisz szukać możliwości. Badania kliniczne pewnie będą powtarzane. Trzeba mieć oczy szeroko otwarte. Ja wierze, że Ci się uda. I nie mów że starucha jesteś bo dzieli nas niespełna rok:)
Ja do jutra chyba oszaleję. Chciałabym wiedzieć nawet ze się nie udało aby przejść swoją żałobę i planować dalej. W końcu czekają na mnie maluchy w lodówce.
Pokaże Wam co wychodzi mi od trzech dni. Zdjęcia z telefonu, niespecjalnie ostre ale te bladochy wyglądają dość podobnie. Stawiam, że coś się działo ale niestety nie miało wystarczająco sił.
Powiedzcie z własnego doświadczenia, jeśli się nie udaje, czy od razu w kolejnym cyklu można próbować z kolejnym transferem czy trzeba odczekać?
Nie mów, że robiłaś te pink testy o czułości 10...?
Jeżeli tak to są beznadziejne, betę miałam 132, a kreska trochę bardziej widoczna od Twojej.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
a88 wrote:Super plan Bella, niech z tego będzie 12 pięknych i zdrowych genetycznie zarodków!
Oby z ktoregos byl dzidziuś, najlepiej 3/4
Niezapominajka, jeszcze nie wiemy. -
ka_tarzyna wrote:Nie mów, że robiłaś te pink testy o czułości 10...?
Jeżeli tak to są beznadziejne, betę miałam 132, a kreska trochę bardziej widoczna od Twojej.
@Bella, aż musiałam sprawdzić na czym ta procedura polega:). 12 spokojnie zdążysz urodzić do 50tki, nie jest źle:) Życzę powodzenia!Bella93 lubi tę wiadomość
-
Tylko jak ja bede miala 50lat to, tata dzieciaczkow bedzie mial 66, a jeszcze ktoś musi dzieci wychowac
-
@ KarenMillen
trzymam kciuki za betę!
@Bella
niech komóreczki rosną zdrowe i piękne
@Kaśka28
Meldunek w dzisiejszych czasach nie stanowi żadnego zobowiązania
Podpytaj rodzinę, znajomych o osoby mające meldunek w Opolu lub Sosnowcu.
Warto pytać, próbować, mieć plany i nadzieje...
A u mnie: mąż powiadomionyJuż bardzo dawno temu, kiedy po kolejnym teście (negatywnym) nie mogłam dojść do siebie weszłam na dział dziecięcy H&M i kupiłam małe śliczne buciki. I tak gorąco marzyłam o tym dniu, dzisiejszym dniu, kiedy będę mogła "sprezentować" te buciki człowiekowi, którego kocham ponad życie.
Przed dzisiejszym dniem wiele było obkupionych łzami, żalem i cierpieniem. Wiele razy płakałam po rodzinnych, czy towarzyskich spotkaniach. Albo ktoś usilnie chciał być zabawny i dopytywał coraz to mocniej, a to kuzynka lub znajoma zaskoczyła "ot tak", wcale nie planując i widząc nową sytuacją życiową bardziej jako problem niż cud istnienia.
Więc dziś jest mój dzień. Drżę co będzie w kolejnych: czy beta dobra, czy będzie rosnąć, czy zobaczę serduszko...
Dziś zobaczyłam 2 kreski. Nie są to konkretne, tłuste kreski ale są.I za to Boże dziękuję.
A Wam kochane dziewczyny dziękuję za ciepło, wsparcie i trzymam kciuki za Was tak mocno jak za siebieKarenMillen, Balbinka71, a88, promyczek 39, ChudaRuda, ślązaczka, ka_tarzyna, Bella93, BitterSweetSymphony, sandzu, Flowwer, bajka_, sylwia80 lubią tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Bella93 wrote:Mamy plan: zapladniamy wszystkie oocyty i robimy pgs
a ile taka przyjemnosc bedzie ciebie kosztowac? ja sie zastanawialam nad swoimi zarodkami zeby zrobic badanie.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:a ile taka przyjemnosc bedzie ciebie kosztowac? ja sie zastanawialam nad swoimi zarodkami zeby zrobic badanie.
Masz blastki czy 3dniowe? Przy 3dniowych mozlowe ze da sie jeszcze pobrac komorki w 5dobie i zarodki z powrotem zamrozic - na wyniki badania czeka sie 1-2tyg. Jak masz blastocysty to raczej odpada. -
Bella93 wrote:Yoselyn, dokladnie 10960 za badanie 1-8zarodkow, a kazdy nastepny 890 (ale nie przewiduje ze bedzie wiecej niz 8 do badania).
Masz blastki czy 3dniowe? Przy 3dniowych mozlowe ze da sie jeszcze pobrac komorki w 5dobie i zarodki z powrotem zamrozic - na wyniki badania czeka sie 1-2tyg. Jak masz blastocysty to raczej odpada.
a mi mowila lekarka bo z nia rozmawialam, ze mozna zbadac blastocyste, ale to juz trudniej troszke do wykonania. Pewnie musialabym porozmawiac z embiologiem jeszcze na ten tamat.
Mam zamrozone blastocysty... ech...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a mi mowila lekarka bo z nia rozmawialam, ze mozna zbadac blastocyste, ale to juz trudniej troszke do wykonania. Pewnie musialabym porozmawiac z embiologiem jeszcze na ten tamat.
Mam zamrozone blastocysty... ech... -
KarenMillen wrote:korzystałam z PINK ale czułość 25. Ten o którym mówisz ma w nazwie chyba właśnie superczuły. Mówisz, że są słabe? Nie mam zbyt dużego doświadczenia ale dobrze wiedzieć na przyszłość. To daje nadzieję
@Bella, aż musiałam sprawdzić na czym ta procedura polega:). 12 spokojnie zdążysz urodzić do 50tki, nie jest źle:) Życzę powodzenia!
Ale jak zrobilas 25 to juz jest cos na rzeczy
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Bella93 wrote:W mojej klinice bada sie blastocysty, ale jak masz zamrozone to muszą je rozmrozic?), pobrac komorki (ryzyko nr 1) i zarodki znowu zamrozic na czas oczekiwania na wynik, znow rozmrozic (ryzyko nr 2)
Z jednej strony to spora suma i trzeba ja uzbierac pomalu zeby wykonac takie badanie a z drugiej strony - mam obawy jak to w ogole bedzie. Ale moze podczas tego badania sie okazac ze np mam do d zarodki i wszystkie pojda do kasacji albo i nie.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć?
Jestem właśnie po przyjęciu mojej pięknej blastki (mojego przyszłego szczęścia - mam nadzieję) i chciałabym z kimś dzielić swoje przeżycia.
Staramy się z mężem o naszego bobo już prawie 3 lata i niestety nic nie wyszło do tej pory. Do IUI nas nie zakwalifikowano, z racji nasienia.jedyny ratunek to ivf, u mnie nie stwierdzono żadnych problemów z płodnością, a tych badań było od groma.
Faworek, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Ja nadal bez @, jade na bete, ale tylko po to zeby potwierdzic ze w ciazy nie jestem
Dzis 12 dpt, zrobilam test dla pewnosci i bielutko, takze nie ma szans
Chce porozmawiac z lekarzem, ale nie wiem czy mnie dopuszcza do niego, bo tutaj takie glupie zasady sa, ze recepcjonistka przekazuje jakie wyniki i jesli decyduje sie dalej dzialac to jakie leki i kiedy wizyta.
Zastanawiam sie czy teraz nie sprobowac sztucznego cyklu, wtedy dadza mi progesteron i moze endometrium lepiej urosnie...
Jak myslicie? Czy ktoras z Was byla na cyklu sztucznym i sie udalo?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
Czesc rozgwiazdeczka! Trzymam &&&, zeby Ci sie od razu udalo
Masz mrozaczki?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Czesc rozgwiazdeczka! Trzymam &&&, zeby Ci sie od razu udalo
Masz mrozaczki?
To moja pierwsza procedura, z 6 zapłodniło się 5 i wszystkie były High Quality - cokolwiek to znaczy.Do piątej doby przetrwały wszystkie pięć i dwa z nich były I klasy, a kolejne trzy II klasy. Nie wiem co to znaczy, ale zostało zamrożonych 4, a jeden te z pierwszej klasy jest już ze mną.
Może Wy mi tutaj coś objaśnicie, ale dla mnie High to znaczy, że mogą być owocne. -
nick nieaktualny