In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Praktyka jest taka, ze progesteron przy blastce daje sie na 5/6dni przed et a nie 8. Zeby endo nie minęło sie z zarodkiem, Twoje w teorii bedzie o 2dni starsze niz powinno.
Nie rozumiem lekarza i troche nie rozumiem Ciebie, ze tak w ciemno ufasz, choc sama odnosisz wrazenie ze cos za kazdym razem jest nie tak.
Edit: a co do Twoich rozważań nt hcg z Ovi/Pregnylu, to nie podnosi prg od momentu wstrzykniecia. Poza tym przy punkcji, to ona jest dniem 0, ktory wyznacza 2faze cyklu.
Bella to uwazasz, ze powinnam sama zmienic sobie termin transferu i powiedziec mu ze ma byc wczesniej?
W niedziele mi transferu nie zrobia a w poniedzialek bedzie 7 dzien po podaniu proga liczac od dzisiaj.
Szczerze mowiac bedac w gabinecie nie bardzo zwrocilam na to uwage, dopiero w domu to policzylam a w klinice podali mi juz prolutex i wzielam juz dwie tabletki proga. Mysle, ze przerywanie go teraz bedzie bez sensu, bo to juz w ogole wprowadzi zamet w organizmie. Nie ufam mu slepo, ale w tej chwili ta klinika ma moje zarodki i zmiana lekarza mi tutaj nie pomoze.Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
niezapominajka2017 wrote:Bella to uwazasz, ze powinnam sama zmienic sobie termin transferu i powiedziec mu ze ma byc wczesniej?
W niedziele mi transferu nie zrobia a w poniedzialek bedzie 7 dzien po podaniu proga liczac od dzisiaj.
Szczerze mowiac bedac w gabinecie nie bardzo zwrocilam na to uwage, dopiero w domu to policzylam a w klinice podali mi juz prolutex i wzielam juz dwie tabletki proga. Mysle, ze przerywanie go teraz bedzie bez sensu, bo to juz w ogole wprowadzi zamet w organizmie. Nie ufam mu slepo, ale w tej chwili ta klinika ma moje zarodki i zmiana lekarza mi tutaj nie pomoze.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Inna zarodki juz raz przenosilam z poprzedniej kliniki, co niestety nic dobrego mi nie przynioslo
Dziewczyny ja juz nie wiem co robic, wpadam w jakas panike...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
ChudaRuda wrote:Dziewczyny beta w 8 dpt 82,92. Dzisiaj sprawdziłam przyrost 10 dpt i wyszło 191,6. Czy jest dobrze?
Jest bardzo dobrze**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Kimka wrote:Niezapominajka, ja ci niestety nie pomogę
A z innej beczki. Wy po transferach lezalyscie jakiś czas na fotelach? Bo mnie ostatnio lekarz wlasciwie z niego wyłonił twierdząc że jego zdaniem lepiej jest od razu wstać, a z tego co wiem najbliższy transfer tez on będzie robic i pewnie sytuacja się powtórzy.
Ja dwa razy leżałam po transferach 15-20 minut a za trzecim razem może 10 min. i wtedy się udałoI IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
niezapominajka2017 wrote:Bella to uwazasz, ze powinnam sama zmienic sobie termin transferu i powiedziec mu ze ma byc wczesniej?
Szczerze mowiac bedac w gabinecie nie bardzo zwrocilam na to uwage, dopiero w domu to policzylam a w klinice podali mi juz prolutex i wzielam juz dwie tabletki proga. Mysle, ze przerywanie go teraz bedzie bez sensu, bo to juz w ogole wprowadzi zamet w organizmie. Nie ufam mu slepo, ale w tej chwili ta klinika ma moje zarodki i zmiana lekarza mi tutaj nie pomoze.
Sama tez kiedys pytalas, wiec lampka powinna sie zapalic.
Napisalas ze crio masz we wt a nie pn, to bedzie w 8dniu brania prg.
A jak endo mialas nierowne to moglas jeszcze 2dni brac estradiol i miec et tak jak wyznaczyli albo jeszcze jeden dzien i et w pn.
No ale...ja moge tylko napisac co ja bym zrobila, a decyzja zostaje dla Ciebie.innamorata88 lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Morwa, a co tam u Ciebie ?
Pozwole sobie przekazac, ze Morwa byla wczoraj na prenatalnych i wszystko jest ok, dzidzia zdrowa i "na ta chwile Gumijagoda a nie Gumiś"innamorata88, Asia_88, Kimka, kozamonia, niezapominajka2017, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Transfer planowany mam we wtorek.
Zastanawiam sie czy nie przesunac na poniedzialek-to i tak bedzie 7 dzien od pierwszego prolutexu.Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
Niezapominajka nospa na skurcze pomaga. Mi i lekarz prowadzący i anestezjolog o tym mówili. Kolezanka jak miała skurcze na początku ciąży to lekarz tez jej kazał brać nospe. Poczytaj o niej.Teraz po transferze mam brać i relanium i właśnie 3tbl dziennie nospy profilaktycznie (rano, popołudniu i wieczorem).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarenMillen wrote:Beta 186. No chyba oszaleje. Kiedy to się skończy?
Rozumiem takie przeciąganie jest okropne...
Lekarz kazał Ci już odstawić leki?
Mi kazał brać dalej i powtórzyć betę jutro w 20dpt, chociaż i tak wiadomo, że nic z tego nie będzie:/ Tylko dalej mnie piersi bolą i są wielkie od progesteronu.
-
Between wrote:Chuda beta powinna przyrastac minimum 66% w góre...
-
niezapominajka2017 wrote:Transfer planowany mam we wtorek.
Zastanawiam sie czy nie przesunac na poniedzialek-to i tak bedzie 7 dzien od pierwszego prolutexu. -
Elf wrote:Rozumiem takie przeciąganie jest okropne...
Lekarz kazał Ci już odstawić leki?
Mi kazał brać dalej i powtórzyć betę jutro w 20dpt, chociaż i tak wiadomo, że nic z tego nie będzie:/ Tylko dalej mnie piersi bolą i są wielkie od progesteronu.
Jest okropne. Wiesz, że szanse na sukces minimalne a musisz to przeciągąć, pytanie jeszcze jak długo? Ja już chciałabym spróbować ponownie. A tu pupa. Nie mogę. Jutro zrobię kolejną betę. Natomiast póki beta rośnie i to prawidłowo to nie mogę odstawić leków. Bardzo Ci współczuję, u mnie w 11dpt beta była na poziomie 11, więc od razu było widać, że coś jest nie halo, ale u ciebie rosła ładnie i wystartowała z sensownego poziomu. A Tobie Elf jak się ostatnie bety prezentowały?
Ps. podobno cuda się zdarzają.
niezapominajka2017 wrote:Karen no wlasnie moze jeszcze cos z tego bedzie?
Co lekarz na to? -
niezapominajka2017 wrote:Inna zarodki juz raz przenosilam z poprzedniej kliniki, co niestety nic dobrego mi nie przynioslo
Dziewczyny ja juz nie wiem co robic, wpadam w jakas panike...
Wcale Ci się nie dziwie ze wpadasz w panikę i będę powtarzała jak mantrę ze się dziwie ze nie zrobiłaś sobie np. miesięcznej przerwy na poukładanie tego. I w ogóle mnie nie przekonuje tekst Twoje go dr ze masz niskie AMH i trzeba działać szybko. Nie sadze, żeby miesiąc lub dwa przerwy miałyby na to wpływ, a chyba ważniejszy w tej sytuacji jest fakt dobrego przygotowania się do transferu/transferów zarodków które masz.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyKarenMillen wrote:Szanse małe, ale nie można potencjalnej ciąży dobić odstawiając leki. Póki beta rośnie działamy.
U mnie tak wygladaly bety:
11 dpt 99,2
13 dpt 184,4 przyrost 85 procent
15 dpt 244,8 przyrost 34 procent
Jestem załamana i zla na cały swiat, baaardzo. Dzisiaj znowu tylko rycze.
Karen masz dobry przyrost, jest nadzieja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 17:20
-
Elf, bardzo mi przykro
Wiem, ze takie zycie w zawieszeniu jest okropne... -
Elf wrote:Ja już w nic nie wierzę, oby to nie byla pozamaciczna. Dzisiaj zrobilam test sikany i kreska jest dalej jasniejsza od kontrolnej i to dużo jaśniejsza.
U mnie tak wygladaly bety:
11 dpt 99,2
13 dpt 184,4 przyrost 85 procent
15 dpt 244,8 przyrost 34 procent
Jestem załamana i zla na cały swiat, baaardzo. Dzisiaj znowu tylko rycze.
Pozamaciczna podobno rośnie na początku jak szalona, więc myślę, że nie. Elf, tak mi przykro, że jest Ci źle. Wiem, że to słabe słowa pocieszenia, ale 3maj się mocno. Ja przeryczałam cały dzień przy wyniku 11,04. Potem jakoś się pozbierałam i teraz już czekam. Niezbyt cierpliwie ale czekam. Przetrwamy to z cudem, czy bez cudu a potem odmrażamy lodówkę i lecimy dalej. Moja Pani doktor mówi, że nawet jeśli nic z tego nie wyjdzie to bardzo dobrze wróży na przyszłość, bo od razu doszło do zaimplementowania. Tylko mogłyśmy trafić na gorszy zarodek. Daj znać jak kolejna beta. Bo to chyba jutro prawda? W najgorszym wypadku będziemy smucić się dalej razem. -
niezapominajka2017 wrote:Justine za tydzien we wtorek mam transfer.
Czy relanium to diazepam? Bierzecie to w tabletkach?
Tak, to diazepan. W tabletkach 2x 2g dziennie przez 3 dni od transferu.
niezapominajka2017 wrote:Inna no wlasnie juz mi kazal brac. Transfer za 7 dni.
Pierwszy zastrzyk z prolutexu za mna.
... że tak powiem: naturalnie prg rośnie od owulacji. Skoro masz transfer za 7 dni to powinni transferować 7dniowy zarodek... Innego bym sobie nie dała bo moim zdaniem nie ma żadnych szans na przeżycie.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/