X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Dootka...strasznie długo Cie ciągną :(
    Miało byc dwa miesisce i w 15dbiu drugiego już gonapeptyl...a pokazała sie torbiel i jakoś nie zamierza odpuścić. Chyba to rzucę w cholerę. Mam dosc kłótni z mężem jak to mu życie rujnuje tym całym ivf (nie jedziemy na wakacje bo miala byc pu kcja wiec nic nie rezerwowalismy)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka czasami na facetow na ma co zwracac uwagi i sobie nerwy szarpac ;)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś wiedziała...tylko ze ja potrzebuje zeby mnie ktoś przytulił i powiedzial ze będzie dobrze...a na to liczyć nie mpge

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotka, ja też słyszę od męża ile to będzie kosztowało i co potem będzie? Wczoraj aż się poryczałam...emocje są duże, bo to wielka sprawa, ale trzeba trzymać się razem:) a wakacje....jest last minute,a jeśli w Polsce, to też zawsze się miejsca znajdą:) ja zawsze na ostatnia chwilę rezerwuję:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotka, to ja przytulam i mówię, ze będzie dobrze:) nie wiem kiedy...ale bądź cierpliwa i się uda!:)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to moj maz mnoe stawia do pionu i mowi, ze damy rade... na wakacje mozna nie jechac. Swiat sie nie zawali.
    Moj maz z charakteru jest taki, ze przytuli mnie tylko wtedy jak go tak cos najdzie... . Ale mi to nie przeszkadza. Meczylabym sie strasznie z facetem, ktory by nade mna caly czas koktał i mi nadskakiwał ;)

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny postawcie tych swoich mężów do pionu. Kiedy powiedziano nam że nic nie da się zrobić oprócz ivf nie mieliśmy ani grosza na procedurę i do tego jeszcze z kredytem na głowie. Mój mąż wiedział jak bardzo ważne jest dla mnie aby posiadać dzidzie. Obiecał że zrobi wszystko żebyśmy mogli spróbować ivf. Do tej pory wspierał mnie dzielnie i wywiązał się ze swojej obietnicy. Po trzech porażkach powiedział że musi odpocząć i tak jak on mnie rozumiał tak ja jego też. Zapadła decyzja o przerwie w staraniach :) ale niedługo wracamy ze zdwojoną siłą. Oby Wasi mężowie zaczęli Was wspierać bo to bardzo ułatwia przejście przez procedurę i ewentualne porażki. Jak do tej pory nie wylądowałam u psychiatry wiec to dowód że wsparcie drugiej osoby bardzo pomaga. Może warto porozmawiać o tym czego oczekujecie od swoich mężów bo czasem z tymi naszymi chłopami trzeba prosto z mostu bo raczej domyślni nie są za bardzo.

bajka_, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie chodzi o drugie dziecko. Z pierwszym nam sie wpadło. Wiec stwierdził ze skoro nie o pierwsze to wymyślam...caly czas słyszę tylko ze inni sid starają bo chodzi o pierwsze- czyli w jego mniemaniu drugie to mój kaprys...właśnie znowu sie na mnie wydarł...
    Jutro mam urodziny...kolejne beznadziejne urodziny...kolejny rok bez brzuszka...znowu zdmuchne ten cholerny tort myśląc to samo życzenie...i znowu dupa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i czepiam sie jest cholernie uciemiężony: Piwo mu ograniczam, rower mu ograniczam do 3razy w tyg po 1.5 godź zapierniczania po gorkach oczywiście, no straszne wyrzeczenia cholera...a morfologia 4%...i na dodatek cały czas spada...wiec same rozumiecie boje sie...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Aha i czepiam sie jest cholernie uciemiężony: Piwo mu ograniczam, rower mu ograniczam do 3razy w tyg po 1.5 godź zapierniczania po gorkach oczywiście, no straszne wyrzeczenia cholera...a morfologia 4%...i na dodatek cały czas spada...wiec same rozumiecie boje sie...
    Ja nie rozumiem. Zamrozcie 2porcje i po strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 21:36

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja nie rozumiem. Zamrozcie 2porcje i bo strachu.
    No właśnie sie uparł ze nie chce mrozić...tez mu to zaproponowalam

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No właśnie sie uparł ze nie chce mrozić...tez mu to zaproponowalam
    To niech nie marudzi ;)
    Powiedz, ze ma wybor i skoro razem sie zdecydowaliscie na IVF to albo rybka albo pipka.
    1. Niech odda nasienie do depozytu, podpisze papiery i robi co chce, bo wtedy nawet podczas punkcji fizycznie jest niepotrzebny.
    2. Niech stosuje sie do zalecen i nie truje
    Prosty jasny przekaz, bez zlosci i wytykania. Przeciez to niczyja wina, ze zrobila sie torbiel.

ChudaRuda, Dootka_86, innamorata88, Faworek lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka bardzo Ci współczuje. Nie gniewaj się ale uważam że Twój mąż jest trochę egoistą bo w ogóle nie bierze pod uwagę Twoich marzeń.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dootka bardzo Ci współczuje. Nie gniewaj się ale uważam że Twój mąż jest trochę egoistą bo w ogóle nie bierze pod uwagę Twoich marzeń.
    Ze jest egoista to ja wiem od dawna...trzy lata płakałam ze chce drugie dziecko...i sie łaskawie zgodził...ale endomenda zdążyła mi wszystko zepsuć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny...to będzie cud jak to się uda i jak nie zwariuje po drodze...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Jeju dziewczyny...to będzie cud jak to się uda i jak nie zwariuje po drodze...
    Wino polecam ;)

zohasamoha, lipcowka86 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was czy przy duphastonie i luteinie miałyście wilczy apetyt? Bo ja mam :( staram się ograniczać ale średnio mi to wychodzi. :)

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja nie miałam. Może to od czegoś innego ;)

bajka_ lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wino polecam ;)
    Na antyki nie zaszkodzi? Bo już mi nagadał lekarz czy na pewno brałam regularnie, czy nie brałam antybiotyków itd...ze sie torbiel zrobila

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer mam w środę...

sylwia80, ChudaRuda, niezapominajka2017, Bella93, MalaHD lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ