SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Dootka...strasznie długo Cie ciągną :(
    Miało byc dwa miesisce i w 15dbiu drugiego już gonapeptyl...a pokazała sie torbiel i jakoś nie zamierza odpuścić. Chyba to rzucę w cholerę. Mam dosc kłótni z mężem jak to mu życie rujnuje tym całym ivf (nie jedziemy na wakacje bo miala byc pu kcja wiec nic nie rezerwowalismy)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka czasami na facetow na ma co zwracac uwagi i sobie nerwy szarpac ;)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś wiedziała...tylko ze ja potrzebuje zeby mnie ktoś przytulił i powiedzial ze będzie dobrze...a na to liczyć nie mpge

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotka, ja też słyszę od męża ile to będzie kosztowało i co potem będzie? Wczoraj aż się poryczałam...emocje są duże, bo to wielka sprawa, ale trzeba trzymać się razem:) a wakacje....jest last minute,a jeśli w Polsce, to też zawsze się miejsca znajdą:) ja zawsze na ostatnia chwilę rezerwuję:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotka, to ja przytulam i mówię, ze będzie dobrze:) nie wiem kiedy...ale bądź cierpliwa i się uda!:)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to moj maz mnoe stawia do pionu i mowi, ze damy rade... na wakacje mozna nie jechac. Swiat sie nie zawali.
    Moj maz z charakteru jest taki, ze przytuli mnie tylko wtedy jak go tak cos najdzie... . Ale mi to nie przeszkadza. Meczylabym sie strasznie z facetem, ktory by nade mna caly czas koktał i mi nadskakiwał ;)

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny postawcie tych swoich mężów do pionu. Kiedy powiedziano nam że nic nie da się zrobić oprócz ivf nie mieliśmy ani grosza na procedurę i do tego jeszcze z kredytem na głowie. Mój mąż wiedział jak bardzo ważne jest dla mnie aby posiadać dzidzie. Obiecał że zrobi wszystko żebyśmy mogli spróbować ivf. Do tej pory wspierał mnie dzielnie i wywiązał się ze swojej obietnicy. Po trzech porażkach powiedział że musi odpocząć i tak jak on mnie rozumiał tak ja jego też. Zapadła decyzja o przerwie w staraniach :) ale niedługo wracamy ze zdwojoną siłą. Oby Wasi mężowie zaczęli Was wspierać bo to bardzo ułatwia przejście przez procedurę i ewentualne porażki. Jak do tej pory nie wylądowałam u psychiatry wiec to dowód że wsparcie drugiej osoby bardzo pomaga. Może warto porozmawiać o tym czego oczekujecie od swoich mężów bo czasem z tymi naszymi chłopami trzeba prosto z mostu bo raczej domyślni nie są za bardzo.

bajka_, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie chodzi o drugie dziecko. Z pierwszym nam sie wpadło. Wiec stwierdził ze skoro nie o pierwsze to wymyślam...caly czas słyszę tylko ze inni sid starają bo chodzi o pierwsze- czyli w jego mniemaniu drugie to mój kaprys...właśnie znowu sie na mnie wydarł...
    Jutro mam urodziny...kolejne beznadziejne urodziny...kolejny rok bez brzuszka...znowu zdmuchne ten cholerny tort myśląc to samo życzenie...i znowu dupa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i czepiam sie jest cholernie uciemiężony: Piwo mu ograniczam, rower mu ograniczam do 3razy w tyg po 1.5 godź zapierniczania po gorkach oczywiście, no straszne wyrzeczenia cholera...a morfologia 4%...i na dodatek cały czas spada...wiec same rozumiecie boje sie...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Aha i czepiam sie jest cholernie uciemiężony: Piwo mu ograniczam, rower mu ograniczam do 3razy w tyg po 1.5 godź zapierniczania po gorkach oczywiście, no straszne wyrzeczenia cholera...a morfologia 4%...i na dodatek cały czas spada...wiec same rozumiecie boje sie...
    Ja nie rozumiem. Zamrozcie 2porcje i po strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 21:36

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja nie rozumiem. Zamrozcie 2porcje i bo strachu.
    No właśnie sie uparł ze nie chce mrozić...tez mu to zaproponowalam

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No właśnie sie uparł ze nie chce mrozić...tez mu to zaproponowalam
    To niech nie marudzi ;)
    Powiedz, ze ma wybor i skoro razem sie zdecydowaliscie na IVF to albo rybka albo pipka.
    1. Niech odda nasienie do depozytu, podpisze papiery i robi co chce, bo wtedy nawet podczas punkcji fizycznie jest niepotrzebny.
    2. Niech stosuje sie do zalecen i nie truje
    Prosty jasny przekaz, bez zlosci i wytykania. Przeciez to niczyja wina, ze zrobila sie torbiel.

ChudaRuda, Dootka_86, innamorata88, Faworek lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka bardzo Ci współczuje. Nie gniewaj się ale uważam że Twój mąż jest trochę egoistą bo w ogóle nie bierze pod uwagę Twoich marzeń.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dootka bardzo Ci współczuje. Nie gniewaj się ale uważam że Twój mąż jest trochę egoistą bo w ogóle nie bierze pod uwagę Twoich marzeń.
    Ze jest egoista to ja wiem od dawna...trzy lata płakałam ze chce drugie dziecko...i sie łaskawie zgodził...ale endomenda zdążyła mi wszystko zepsuć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny...to będzie cud jak to się uda i jak nie zwariuje po drodze...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Jeju dziewczyny...to będzie cud jak to się uda i jak nie zwariuje po drodze...
    Wino polecam ;)

zohasamoha, lipcowka86 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was czy przy duphastonie i luteinie miałyście wilczy apetyt? Bo ja mam :( staram się ograniczać ale średnio mi to wychodzi. :)

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja nie miałam. Może to od czegoś innego ;)

bajka_ lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wino polecam ;)
    Na antyki nie zaszkodzi? Bo już mi nagadał lekarz czy na pewno brałam regularnie, czy nie brałam antybiotyków itd...ze sie torbiel zrobila

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer mam w środę...

sylwia80, ChudaRuda, niezapominajka2017, Bella93, MalaHD lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ