X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Laparoskopia mi zepsuje rezerwę ...moj zdrowy lewy jajnik jest b mały i prawie nie pracuje. Jak stracę prawy to mam po ptakach...

Osobiście wolałabym mieć 2 piękne zarodki i pozbyć się większości endomendy (choć na chwilę) niż mieć 10 zarodków i sporą mendę.
    Widzę, że masz amh 1,79- wcale nie jest tak źle jak myślisz ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    A w jaki sposób poznać po pozytywnym teście i po pozytywnej becie, że coś jest nie tak? Podobno jak się bierze progesteron, to plaemienia ani okresu nie hedzie..wiec po czy poznac, ze cos sie dzieje?
    Taaa, nie bedzie. Uwierz, ze jakby dzialo sie cos i moglabys poznac ze zle sie dzieje, to bys o tym wiedziala.

Dootka, laparo nie rowna sie spadkowi AMH (istnieje np laparoskopia wykonywana przez pochwe, laserem ktory nie wnika w tkanke jajnika, a endo usuwa), ale to juz pisalam. Nie zakladam, ze u Ciebie jest zle (a napewno tego nie zycze), ale istnieje taka mozliwosc, ze oprocz tych torbieli na jajniku masz syf w calej miednicy mniejszej, w zwiazku z czym toczy sie tam stan zapalny. Organizm glupi nie jest i w takich sytuacjach zazwyczaj nie pozwala na ciaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:19

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    A w jaki sposób poznać po pozytywnym teście i po pozytywnej becie, że coś jest nie tak? Podobno jak się bierze progesteron, to plaemienia ani okresu nie hedzie..wiec po czy poznac, ze cos sie dzieje?

Nie poznasz dopóki nie zobaczysz na usg.
    Jedyne co to może boleć Cię brzuch (ale przy prawidłowej ciąży też może boleć) albo własnie plamienia/krawienia (czasem nawet w dużym prg występują).

Najczęściej nie ma jednak zadnych "efektów specjalnych"

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:

u mnie nie bylo nic niepokojacego, nie mialam bolesci, ani krwawien, po prostu nic, dopiero jak poszlam na usg dowiedzialam sie co sie stalo.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wiesz zdziwila mnie twoja wypowiedz, zazwyczaj nie odzywam sie w takich sytuacjach albo bardzo rzadko to robie ale uwazam ze nie na miejscu byl twoj komentarz i podnioslas mi tym cisnienie a chodzi ze piszesz "kolejne beznadziejne urodziny...kolejny rok bez brzuszka...znowu zdmuchne ten cholerny tort myśląc to samo życzenie" Powiedz mi a co maja powiedziec osoby ktore walcza latami o pierwsze dziecko i do tej pory nie maja? tak jak np ja? co ja mam powiedziec ze kazdy kolejny rok to smutek bez dziecka, lzy i strach o kolejna ciaze, ze nie wiadomo czy w ogole bede miala dziecko, czy bedzie mi dane donosic, urodzic a potem byc z moim maluszkiem itp a ty jednak masz juz jedno dziecko wiec jak mozesz takie rzeczy pisac? doceniaj ze masz dziecko bo duzo dziewczyn na prawde walczy zeby miec chociaz JEDNO i miec pelna rodzine i piekne urodziny w gronie rodzinnym! Bardzo duzo dziewczyn chcialoby byc na twoim miejscu i miec chociaz jeden skarb przy sobie

Rozumiem tez ze chcialabys miec drugie dziecko i starasz sie o nie i trzymam kciuki by ci sie udalo ale na pewno dziekuj ze masz chociaz jedno! :)

p.s mam nadzieje ze sie nie pogniewasz na mnie za ten tekst, bo nie byla to moje intencja ale pokazanie ze nie kazdy moze cieszyc sie macierzystwem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:47

Alrauna1987, KarenMillen, Asia_88, promyczek 39, ka_tarzyna, Mysza1986, sylwia80, lena7, Justine, MalaHD lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że laparoskopia nie jest wskazana przy niskim AMH. Każde grzebanie przy jajnikach może obniżyć rezerwę.
    Natomiast Twoja rezerwa Dootka jest naprawdę super. Wynik ponad 1 uznaję się za dobry ;) Co do torbieli to na Twoim miejscy poczekałabym aż w macicy będzie porządek. Mi lekarz nie pozwolił podejść do IVF z torbielą bo podczas stymulacji mogłyby dziać się jakieś cuda. Lepiej oszczędzić sobie dodatkowych zmartwień.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po antykach będę brała gonapeptyl. Czy w trakcie brania gonapeptylu miałyście jakieś monitoringi? mam się zjawić 14 dnia brania antyków, potem mam mieć gonapeptyl, a po około 17 dniach rozpocznę stymulację. W trakcie stymulacji oczywiście trzeba monitorować - tyle wiem;) próbuję zaplanować wakacje i nie wiem czy rozpoczynać teraz antyyki, czy lepiej odczekać jeszcze jeden miesiąc:/
    Dobrze rozumiem, że jeśli będę brała gonapeptyl, to będę szła długim protokołem?

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zohasamoha idziesz tak samo jak ja długim protokołem. Podczas brania antyków dochodzi gonapeptyl. Wtedy nie jeździsz na monitoring. Potem odstawiasz antyki dostajesz miesiaczkę i jedziesz do kliniki aby sprawdzić czy jajniki odpowiednio się wyciszyły. Jeśli tak to dostajesz leki stymulujące i dalej bez przerwy gonapeptyl wtedy już zaczynają się monitoringi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:33

zohasamoha lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Emilka:) pomału zaczynam ogarniać;)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długi wyglądał trochę inaczej, bo 20 tab. antykoncepcyjnych a 21 dnia już tylko gonapeptyl. W między czasie przychodzi @.
    Po 14-17 dniach badane hormony i stymulacja.

Jeżeli chcesz sobie wszystko dopasować do urlopu, to możesz przedłużyć branie pigułek anty.
    Z gonapeptylem lepiej nie podróżować, bo on cały czas musi być w lodówce... Tzn. z godzinkę w torbie termoizolacyjnej wytrzyma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 19:02

zohasamoha lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to całkiem porażka :/ zwariuje do wizyty serduszkowej 17.07 :(

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    No to całkiem porażka :/ zwariuje do wizyty serduszkowej 17.07 :(
    Dlaczego nie pójdziesz wcześniej na wizytę?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda...dr tak wyznaczyla,bo mowila, ze nie ma sensu wczesniej

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Hmmm chyba dr. Bez serca. Bardzo długo musisz czekać :(Ja transfer miałam 10.06 a wizytę mam 29.06. Jestem świadoma tego, że serduszka jeszcze nie usłyszę ale dr.chce sprawdzić czy wszystko jest ok.

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a ja mialam transfer 5.06. I ona chce od razu zobaczyć czy jest serduszko.. no i tez nie chce mnie ciagac caly czas, bo mam ok 120 km

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz?

Jagna <3

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:

Cisnęłabym od razu z początkiem lipca na wizytę. Jeśli dzieje się coś złego (oby jednak nie) to możesz w tym czasie się już przekręcić na drugi świat...

max 30 dpt i powinno być już serduszko. Skoro miałaś transfer 05.06 to 05.07 już musi być widoczne serce. Nie katuj się tak długo tylko się umów do dr!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    A jak się czujesz?

Czuje się bardzo dobrze. Nawet uważam, że to niemożliwe, że jestem w ciąży. Czasami pobolewa mnie brzuch jak na okres no i cycki bolą też jak przed okresem. A tak to normalnie... nawet mnie martwi brak mdłości i wymiotów. Może jeszcze nadejdą.

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Czuje się bardzo dobrze. Nawet uważam, że to niemożliwe, że jestem w ciąży. Czasami pobolewa mnie brzuch jak na okres no i cycki bolą też jak przed okresem. A tak to normalnie... nawet mnie martwi brak mdłości i wymiotów. Może jeszcze nadejdą.

Nie chcę Cię martwić, ale mdłości i wymioty mogę nie nadejść ;) Ja nie miałam ani jednego dnia w łazience. W ogóle nie czuję się w ciąży. Do zeszłego tygodnia nikt by nie uwierzył nawet, że jestem w ciąży. Sama w to dalej nie wierzę ;) Zaczyna coś do mnie dochodzić jak patrzę na usg, że jednak ktoś tam się rusza ;)
    Życzę Ci takiej samej całej ciąży ;)

Flowwer, sylwia80, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie chcę Cię martwić, ale mdłości i wymioty mogę nie nadejść ;) Ja nie miałam ani jednego dnia w łazience. W ogóle nie czuję się w ciąży. Do zeszłego tygodnia nikt by nie uwierzył nawet, że jestem w ciąży. Sama w to dalej nie wierzę ;) Zaczyna coś do mnie dochodzić jak patrzę na usg, że jednak ktoś tam się rusza ;)
    Życzę Ci takiej samej całej ciąży ;)

Akurat takie zmartwienie to na plus ;) tylko się wyczekuje tych objawów, żeby się utwierdzać, że jest ok...

Justine lubi tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ