In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Between ja miałam transfer 30.03 a pierwsza wizytę 19.04 ale wtedy był widoczny tylko pęcherzyk ciązowy, nie było jeszcze widac zarodka. Lekarz powiedział mi wtedy że na tym etapie nie musi być jeszcze nic widać. Dopiero po tej wizycie (chociaz nie jestem pewna czy nie dopiero po drugiej 05.05) dostalismy pozwolenie na seks, tzn. wtedy sie o to zapytaliśmy. Ale bez pozwolenia lekarza, nie ryzykowałabym na Twoim miejscu! Przeciez orgazm = skurcze macicy. A ja i tak bałam się mimo że lekarz nam powzolił i pierwszy raz kochaliśmy się dopiero pod koniec drugiego mięsiąca ciązy.
Between lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
nick nieaktualnyzohasamoha wrote:Dziewczyny po antykach będę brała gonapeptyl. Czy w trakcie brania gonapeptylu miałyście jakieś monitoringi? mam się zjawić 14 dnia brania antyków, potem mam mieć gonapeptyl, a po około 17 dniach rozpocznę stymulację. W trakcie stymulacji oczywiście trzeba monitorować - tyle wiem;) próbuję zaplanować wakacje i nie wiem czy rozpoczynać teraz antyyki, czy lepiej odczekać jeszcze jeden miesiąc:/
Dobrze rozumiem, że jeśli będę brała gonapeptyl, to będę szła długim protokołem?zohasamoha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyka_tarzyna wrote:U mnie długi wyglądał trochę inaczej, bo 20 tab. antykoncepcyjnych a 21 dnia już tylko gonapeptyl. W między czasie przychodzi @.
Po 14-17 dniach badane hormony i stymulacja.
Jeżeli chcesz sobie wszystko dopasować do urlopu, to możesz przedłużyć branie pigułek anty.
Z gonapeptylem lepiej nie podróżować, bo on cały czas musi być w lodówce... Tzn. z godzinkę w torbie termoizolacyjnej wytrzyma... -
nick nieaktualnyślązaczka wrote:Between ja miałam transfer 30.03 a pierwsza wizytę 19.04 ale wtedy był widoczny tylko pęcherzyk ciązowy, nie było jeszcze widac zarodka. Lekarz powiedział mi wtedy że na tym etapie nie musi być jeszcze nic widać. Dopiero po tej wizycie (chociaz nie jestem pewna czy nie dopiero po drugiej 05.05) dostalismy pozwolenie na seks, tzn. wtedy sie o to zapytaliśmy. Ale bez pozwolenia lekarza, nie ryzykowałabym na Twoim miejscu! Przeciez orgazm = skurcze macicy. A ja i tak bałam się mimo że lekarz nam powzolił i pierwszy raz kochaliśmy się dopiero pod koniec drugiego mięsiąca ciązy.
Wiec zostaje mi czekac cierpliwie -
MałeSłonko wrote:Po jakim czasie od rozpoczęcia ganapeptylu powinna wystąpić miesiączka? Ja nie miałam wcześniej tabl. antykoncepcyjnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 09:28
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:U mnie długi wyglądał trochę inaczej, bo 20 tab. antykoncepcyjnych a 21 dnia już tylko gonapeptyl. W między czasie przychodzi @.
Po 14-17 dniach badane hormony i stymulacja.
Jeżeli chcesz sobie wszystko dopasować do urlopu, to możesz przedłużyć branie pigułek anty.
Z gonapeptylem lepiej nie podróżować, bo on cały czas musi być w lodówce... Tzn. z godzinkę w torbie termoizolacyjnej wytrzyma...ka_tarzyna lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Cześć dziewczyny... Nie pisałam bo chciałam się wyłączyć.... Dostałam dziś maila i już wiem że moje przeczucia się sprawdzają... Moje zarodeczki rozwijają się ale są słabej jakości... Na 3 dobę są 6 komórkowe... I jeszcze jest fragmentacja.... Jeden 10 procent drugi 15... Już to czuję że nie dotrwaja do 5 doby.... Nie wiem co dalej robić.... Czy iść znoeu na laparoskopie, czy podejmować następna stymulacje.... Czy pomyśleć o Kd....dziś mam załamke totalna....Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Witam. Naprawdę ciężko nadrobic na forum kilka dni nieobecności. Smutna ja też miałam zarodki które zbyt wolno się rozwijały i z 10 został 1 który niestety nie został ze mną, mrożakow nie mam w ogóle.
Mam pytanie do dziewczyn którym niestety nie powiodło się: jak wyglądał u was @. Bo u mnie trwa już 6 dzień i czegoś takiego nie widziałam. To nawet nie sama krew tylko przekrwione "gluty". Przepraszam za określenie ale ciężko to nazwać. Zaznaczę jeszcze tylko że beta w 8dpt była 22,7 czyli coś się zadziało.06.06.2017 punkcja
11.06.2017 transfer
8dpt -beta 22,7
10dpt-@ -
Between, strasznie dlugo czekasz na wizyte. Skoro masz daleko do lekarza, mozesz przeciez pojsc do kogos u siebie w miescie, kazdy zrobi ci usg
Ja mialam transfer prawie tydzien po Tobie, a am wizyte 6 lipca, mega dlugo czekac, ale i tak szybciej niz Twoja.. -
Jenna wrote:Witam. Naprawdę ciężko nadrobic na forum kilka dni nieobecności. Smutna ja też miałam zarodki które zbyt wolno się rozwijały i z 10 został 1 który niestety nie został ze mną, mrożakow nie mam w ogóle.
Mam pytanie do dziewczyn którym niestety nie powiodło się: jak wyglądał u was @. Bo u mnie trwa już 6 dzień i czegoś takiego nie widziałam. To nawet nie sama krew tylko przekrwione "gluty". Przepraszam za określenie ale ciężko to nazwać. Zaznaczę jeszcze tylko że beta w 8dpt była 22,7 czyli coś się zadziało.
Po biochemicznej @ mozy byc troche intensywniejsza i dluzsza. To w sumie takie male poronienie...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Jenna wrote:To nawet nie sama krew tylko przekrwione "gluty". Przepraszam za określenie ale ciężko to nazwać.
U mnie kazda @, nawet ta po poronieniu zawsze wyglada tak samo. -
nick nieaktualnyAnia:gdzie ta ciaza! wrote:Between, strasznie dlugo czekasz na wizyte. Skoro masz daleko do lekarza, mozesz przeciez pojsc do kogos u siebie w miescie, kazdy zrobi ci usg
Ja mialam transfer prawie tydzien po Tobie, a am wizyte 6 lipca, mega dlugo czekac, ale i tak szybciej niz Twoja..
Ja już zgłupiałam do końca...sama nie wiem co robić. Jak pójdę do lekarza tu ja miejscu, to on powie mi tylko czy jest pęcherzyk ciążowy...nic więcej się nie dowiem. -
Smutna
Daj szansę swoim zarodkom. Jeśli w 3dobie są 6komorkowe to też nie jest źle. Teoretycznie w 3dobie powinny być 6-8komorkowe. Może się uda i któryś dotrwa do 5doby, bo rozumiem, że twoja klinika transferuje tylko te 5dobowe?
Pamiętaj też, że czasem te słabe zarodki też dają ciążę.
Ja tylko tak staram się myślec, bo inaczej bym zwariowała. Samej zostaly mi 4zarodki: 6A, 5A, 5C i 4A. Wszystkie z 3doby i pokładam w nich nadzieję, bo co innego mam robić. -
Kochane transfer za godzinke, juz jestem poddenerwowana od wczoraj wieczorem, a dzisiaj juz na niczym sie skupic nie moge, bo jeszcze w pracy jestem.
Kimka doskonale Cie rozumiem...trzymam kciuki za Ciebie!Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019