In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A możesz mi dać linka do tego tekstu bo tylko fotka mi się otwiera i nie mogę przeczytać całości
Ale to był ginekolog więc mu wybaczę wczoraj pierwsze się chciałam popłakać a później go zamordować ... Ale cóż dziś już jest lepiej, trzeba tylko poszukać planu B i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 12:31
-
lipcowka86 wrote:A możesz mi dać linka do tego tekstu bo tylko fotka mi się otwiera i nie mogę przeczytać całości
Ale to był ginekolog więc mu wybaczę wczoraj pierwsze się chciałam popłakać a później go zamordować ... Ale cóż dziś już jest lepiej, trzeba tylko poszukać planu B i tyle
http://lodz.wyborcza.pl/lodz/1,35136,3975925.html
Jak dobrze pojdzie to moj wynik bedzie przed Twoja wizyta. Te badania kto Ci zlecil?
Moj dr w kliniki od razu, wprost powiedzial ze na immunologii sie nie zna, wiec sie nie wypowiada, ale jak Pasnik cos zaleca to on mu ufaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 12:45
-
Ja po kontroli po cb rozmawiałam z Ginekologiem i on powiedział żeby z immunologii możemy sprawdzić ANA2, przeciwciała antyfosfolininowe i właśnie Allo-MLR i wtedy będziemy widzieć czy trzeba szerzej sprawdzać immunologię czy to nie tam jest problem. Wczoraj przedstawił ścieżki leczenia i skierował do immunologa żeby z nim ustalić co dalej, bo on już nie będzie dalej zlecał badań bo to nie jego działka.
-
Rozumiem. W razie gdyby szczepienia byly potrzebne, zrob test lct.
-
lipcowka86 wrote:Co to test lct??
Test mikrocytotoksycznym do Allo-MRL robiłam.
Ujemny? -
BitterSweetSymphony wrote:
Jedno pytanko. Baba w aptece powiedziała, że podczas stymulacji tymi lekami należy unikać słońca albo używać bardzo wysokiego filtra bo mogą pojawić się przebarwienia. Czy to prawda?[/QUOTE
Tak. Mi lekarz powiedział aby wstrzymać się od opalania w trakcie stymulacji. ]bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Dziewczyny ile sie czeka na wizyte u Pasnika?
Czy sa jakies standardowe badania, ktore zleca kazdemu?
Czy jesli ide prywatnie to mimo to potrzebuje skierowanie?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
@ BitterSweetHarmony
Trzymam kciuki za piękne i dorodne jajeczka
Tak w ogóle to o czym dyskutujecie to jakaś czarna magia, więc szacun dziewczyny (Bella oczywiście największe propsy) za obycie w temacie
BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny ile sie czeka na wizyte u Pasnika?
Czy sa jakies standardowe badania, ktore zleca kazdemu?
Czy jesli ide prywatnie to mimo to potrzebuje skierowanie?
Na wizyte czeka sie 2-3tygodnie.
Teraz okres wakacyjny, wiec pewnie niedlugo bedzie krotszy czas oczekiwania.
Standardowo zaleca wszystkim helicobacter pyroli.
Faworek, uwierz ze w kwestii immunologii jestem ciemnaniezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wracam do walki;) w środę miała histero ze scratchingiem i wycieli mi polipa endometrialnego. od 7 lipca zaczynam stymulację Trzymam kciuki za Was wszystkie i gratuluję tym które już się cieszą po pozytywnych betach;)
niezapominajka2017, Bella93, Alrauna1987, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje BellaStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Ja pasuje. Miałam na dziś wyznaczona weryfikację (5 dpt), niby dobór dawek luteiny i estrofemu ale też badanie bety. Beta nie drgnela. Lekarz stwierdził, że nic z tego nie będzie. Jestem tak potwornie zmęczona i rozzalona tym wszystkim. Drugi program nieudany. Czulam, że tak będzie ale mimo wszystko boli. Najchętniej bym zasnęła i obudziła się w ciele kogoś innego. Smutno
-
Kimka, jeszcze bym nie skreslala tego et na 100%, mialas podana wczesna blastke.
Jak beta nie ruszy w 7dpt, to juz slabo...
Rozumiem, ze jestes zmeczona, ale to Twoj 2et, nadal nie wiadomo jak sie skonczy, to jeszcze nie jest czas na poddanie sie.
Tule :* -
Dziękuję Bella. W głowie słyszę jednak cały czas słowa lekarza, że nic z tego nie będzie, a ostatnia, kolejna weryfikacja będzie tylko formalnością do odstawienia leków . A ja już w pewnym momencie nawet naaczytalam się ze słabsze blastki to baby są i zaczęłam do nich mówić po imieniu. Boli trochę mniej niż po biochemicznej ale jednak się do nich przywiązałam. Dobrze, że jutro niedziela i nie będę musiała iść od razu do pracy. Do tego od 3 dpt strasznie boli mnie brzuch. Najpierw myślałam że może to dobry objaw ale teraz już nie wiem. Łykam nospe jak cukierki.
-
Kiedy jest nastepna weryfikacja?
Teoretycznie bol brzucha jest niepozadany, ale z tego co pamietam to ostatnio tez Cie bolal, a jednak zagniezdzenie bylo.
No spy mozesz brac do 6szt dziennie, albo 3szt no spy max.
Trzymaj sie -
Weryfikację miałam mieć w czw ale lekarz chciał zebym ją przesunela na wtorek wiec będę w pn dzwonic do kliniki. A z tym brzuchem to wlasnie nie wiem już jak jest. Mój prowadzący to zlał, inna lekarka mówiła ze to może być dobry znak a inni mówią tak jak ty że to nic dobrego.
-
A i zapomniałam napisać ze test mnie rano oszukał. Stwierdziłam ze zrobię sikacza żeby byc spokojniejsza i wyszła druga blada ale widoczna kreska. Jakiego trzeba mieć pecha żeby zostać oszukanym przez testy dwóch różnych producentów w krytycznych momentach (poprzednio w zeszłym roku przed pójściem na laparoskopie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 20:21
-
nick nieaktualny