In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dootka_86 wrote:Przecież bella robi icsi z mrożonych komórek a pgs się robi zanim się zamrozi blastocyste. Pobiera sie próbke i zamraza.
W niektórych klinikach pobieraja z 3dniowcow, robia badanie i podaja w 5dobie.
Nie bede sie stymulowac, zapladniamy mrożone komorki i w 5dniu po zaplodnieniu, embriolog pobierze komorki, ktore zostana wyslane do Hiszpanii, a zarodki zamrozone. Transfer nie bedzie swiezy tylko crio. - tzn taki jest plan, a czy beda blastki, ktore okaza sie zdrowe to zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 14:39
-
Bella93 wrote:O to wlasnie Faworek pytala
W niektórych klinikach pobieraja z 3dniowcow, robia badanie i podaja w 5dobie.
Nie bede sie stymulowac, zapladniamy mrożone komorki i w 5dniu po zaplodnieniu, embriolog pobierze komorki, ktore zostana wyslane do Hiszpanii, a zarodki zamrozone. Transfer nie bedzie swiezy tylko crio. - tzn taki jest plan, a czy beda blastki, ktore okaza sie zdrowe to zobaczymy.
a czy takie badania nie robi sie na 3 dniowych? mi lekarze mowili ze na 3 dniowych a na 5 ze tez mozna zrobic ale rzadziej robia
p.s bo ja mam zamrozone blastki i juz bylo zastanawianie sie czy mozna w 5 dobie itp. bo tez sie zastanawialam nad tym badaniem
p.s chociaz u ciebie bedzie to na swiezo, zrobia badanie i zamrozona a u mnie trzeba byloby odmrozic, pobrac i zamrozic a to juz dla zarodka nie dobre jestWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 14:50
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a czy takie badania nie robi sie na 3 dniowych? mi lekarze mowili ze na 3 dniowych a na 5 ze tez mozna zrobic ale rzadziej robia
p.s bo ja mam zamrozone blastki i juz bylo zastanawianie sie czy mozna w 5 dobie itp. bo tez sie zastanawialam nad tym badaniem
Wiekszosc klinik pobiera komorki od blastocyst (jest to bezpieczniejsze), a po drugie pozwala na ograniczenie liczby badanych zarodkow (jak dobrze wiemy, 3doba jest czesto krytyczna. Wiekszosc wysyla material do badania do Hiszpanii, w zwiazku z czym w gre wchodzi tylko crio - nie ma sensu robienie transferu bez otrzymania wynikow.
Wydaje mi sie, ze na 5dniowych juz zamrozonych zarodkach nie mozna zrobic badania. -
ChudaRuda wrote:Dziewczyny, krwawie, mocno czekam w szpitalu na lekarza. Proszę trzymajcie za mojego malucha kciuki.
-
Chudaruda trzymam z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
ChudaRuda wrote:Dziewczyny, krwawie, mocno czekam w szpitalu na lekarza. Proszę trzymajcie za mojego malucha kciuki.
kciuki mocne! bedzie dobrze!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny normalnie przeklenelam sobie, wlasnie przeczytalam ze laska porzucila dziecko w lesie, zostawila go tam i mrowki zjadaly dziecko zywcem ! i tacy ludzie maja dzieci - kurwa bo inaczej sie nie da tego wyrazic to co sie czuje !!!! to co sie dzieje to w glowie sie nie miesci! zamiast oddac do szpitala to lepiej wyrzucic jak psa...
a my walczymy by miec dziecko, by mialo kochajaca sie rodzine, by miec w ogole dziecko a ktos po prostu wyrzuci, pobije, zaglodzi !Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Invimed robi na 3dniowych, bo bada u siebie i szybko uzyskane wyniki pozwalają na swiezy et.
Wiekszosc klinik pobiera komorki od blastocyst (jest to bezpieczniejsze), a po drugie pozwala na ograniczenie liczby badanych zarodkow (jak dobrze wiemy, 3doba jest czesto krytyczna. Wiekszosc wysyla material do badania do Hiszpanii, w zwiazku z czym w gre wchodzi tylko crio - nie ma sensu robienie transferu bez otrzymania wynikow.
Wydaje mi sie, ze na 5dniowych juz zamrozonych zarodkach nie mozna zrobic badania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chudy maluszku nie strasz! Zostań tam gdzie jesteś, bo nie ma dla Ciebie lepszego miejsca!**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
O nie Chuda! Jestem z Tobą całym sercem :*
Czekam na dobre wieści...
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Chuda &&& zeby wszystko dobrze sie skonczylo!
Faworek bardzo mi przykro...
Ja juz wczoraj odstawilam leki i czekam na @
Do tego mam kanalowe leczenie zeba, antybiotyk, dostalam wczoraj podwojne znieczulenie, ktore nie pomoglo i dentystka musiala przerwac borowanie tak bolalo
Po prostu dupa na calej linii
Smutna Ty mnie nie wkurzaj z tym pesymizmem. Czyz nie na ta chwile czekalas tak dlugo?
Bella tak, masz racje bierzemy sie za badania immunologiczne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 16:37
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Przecież bella robi icsi z mrożonych komórek a pgs się robi zanim się zamrozi blastocyste. Pobiera sie próbke i zamraza. Mi lekarz mówil ze zarodkow jak kotletów dwa razy sie nie zamraza Se...
Mój mówił podobnie, ze to nie kurczak z biedronki
Poza tym pytałam się też dlaczego odeszli od robienia PGS z trzydniowców.
Powiedział, że nie było to skuteczne i faktycznie nie dawało istotnych różnic w porównaniu z grupą bez PGS. Dopiero przy blastocyście ma to sens.
Bella93 wrote:Invimed robi na 3dniowych, bo bada u siebie i szybko uzyskane wyniki pozwalają na swiezy et.
Wydaje mi sie, ze na 5dniowych juz zamrozonych zarodkach nie mozna zrobic badania.
Bella ja jestem w Invimedzie i nie robią już na trzydniowych, przynajmniej ja dostałam taką informację we Wrocławiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 16:43