In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Faworek wrote:Invimed Warszawa - u mnie już było widać pęcherzyk tydzień temu.
Pewnie skontroluję jeszcze USG oraz betę, jednak ufam mojemu lekarzowi - jest to mądry doświadczony lekarz i nie mam powodu by podważać jego zdanie.
Opcje przedstawił nam wszystkie, łącznie z dalszym oczekiwaniem na pojawienie się zarodka.
Faworek u dr D lub R czy u kogoś innego ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziękuję Wam Kochane. Normalnie przeżyłam koszmar, czekając na badanie. Serduszko bije mimo silnego krwawienia. Leżenie plackiem i wieksza ilość luteiny. Wieczorem jeszcze musze zadzwonić do kliniki do lekarza.
Muszę być silna, żeby i maluch miał siłę walczyć. Jeszcze raz Wam dziękuję i nie puszczajcie kciukasow :-*Smutna32, Between, zohasamoha, Mysia_, *SmoczycA*, kozamonia, Dootka_86, promyczek 39, bajka_, Flowwer, innamorata88, Bella93, emka29, Faworek, Natka-matka wariatka :), ania8306, Yoselyn82, BitterSweetSymphony, problemik, lena7 lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Chudaruda cudownie!!! Tak bardzo się cieszę ze maluszek jest taki silny!!! Odpoczywaj ile się da kochana!!!!Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
nick nieaktualny
-
Chuda uff
Dziewczyny jak dlugo sie czeka na wyniki badan immunologicznych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 18:06
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Hej dostałam przekierowanie tu od Flower z prośbą o podpowiedz co warto zrobić z badań krwi przy morfologi nasienia 2%
na razie mam listę:
TSH
FSH
LH
Estradiol
Prolaktyna
Testosteron
dodatkowe pytanie to czy jest istotne kiedy są robione ale wg mnie nie bo oni nie mają 28cyklu hormony u nich raczej powinny być stałe prawda??? i czy te powyższe badania robić na czczo czy obojętne???
w środę mamy androloga ale przed wizyta wolałabym już mieć coś więcej oprócz kiepskiego badania nasienia
I jeszcze jedno pytania czy przy takiej morfologi gdzie 98 % to uszkodzenie główki jest jakaś nadzieja na inseminacje? bo czytałam że musi być mnimum 4% morfologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 19:08
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Gg88, u nas też problem z nasieniem... My do andrologs mieliśmy taki właśnie zestaw hormonow plus posiew nasienia na bakterie i grzyby i chlamydia. Mimo testosteronu na dolnej granicy normy, androlog powiedział,ze to nie wina hormonów, ze taka uroda i zlecił IUI... Jak widać w stopce- mieliśmy 4 i nic z tego... Zależy jeszcze jaką ma facet ilość plemnikow i ruchliwość....u nas szalu z ilością nie ma ( jak na IUI), bo okolo 80mln w ejakulacie, a ruchliwość obniżona..
Dobrze by bylo jeszcze do urologa się przejść. Androlog Wam powie, czy IUI czy IVF... Skuteczność IVF dużo większa, ale i koszty o niebo v większe no i obciążenie kobiety...
Powodzenia:)
Edit: Hormonow nie trzeba na czczo, ale koniecznie rano!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 19:37
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
To ze strony Invimedu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a890a0269b.png
Chuda, kciukow nie puszczam, ale ciesze sie z maluszkiem jest ok. Wspominali co moglo byc powodem?
Niezapominajka, to zalezy jakie badania, niektore moga byc nastepnego dnia, a inne 3/4tygWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 19:40
-
nick nieaktualnyzohasamoha wrote:Gg88, u nas też problem z nasieniem... My do andrologs mieliśmy taki właśnie zestaw hormonow plus posiew nasienia na bakterie i grzyby i chlamydia. Mimo testosteronu na dolnej granicy normy, androlog powiedział,ze to nie wina hormonów, ze taka uroda i zlecił IUI... Jak widać w stopce- mieliśmy 4 i nic z tego... Zależy jeszcze jaką ma facet ilość plemnikow i ruchliwość....u nas szalu z ilością nie ma ( jak na IUI), bo okolo 80mln w ejakulacie, a ruchliwość obniżona..
Dobrze by bylo jeszcze do urologa się przejść. Androlog Wam powie, czy IUI czy IVF... Skuteczność IVF dużo większa, ale i koszty o niebo v większe no i obciążenie kobiety...
Powodzenia:)
Edit: Hormonow nie trzeba na czczo, ale koniecznie rano! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie czy Wasi M badali toxoplazmoze przed ivf? Mój wyszlo ze nie ma przeciwcial ani igg ani igm (podobnie jak ja) i lekarz nam kazal bardzo uważać, nie jeść surowych truskawek itd...
Na liście badan z kliniki toxo nie widzę, pytam bo teściowa ma dwa koty i jeśli toxo ma znaczenie to wybije z głowy mężowi wyjazd do niej na wakacje...ja nie moge bo mam na kota mega alergie-konczaca sie obrzekiem krtani i SOR (poczułam to na własnej skórze w pewna Wigilie )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 20:03