X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Faworek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Chuda: trzymajcie się cieplutko! Teraz dużo relaksu i myślenia o niebieskich migdałach ;)

@ Jenna
    u Ciebie cb czy puste jajo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 20:07

**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
    IVF:
    nr 1: 2018r - poronienie 9t
    nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka <3

przerwa

nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
    nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda Ruda
    Trzymajcie się tam. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Dootka
    Jeśli mąż ani ty nie będziecie sprzątać kitu w kuwecie itp to nic wam nie grozi.
    Jeszcze raz napiszę, wyluzuj trochę.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka powiem Ci, że bardzo mało prawdopodobne żebyś złapała toksoplazmozę od kotów. Potwierdziła mi to i lekarka chorób zakaźnych i weterynarz. Bardziej od kotów grożą Ci niedomyte warzywa i owoce lub surowe mięso :)
    Mam dwa koty w domu i przeszłam toxo po jedzenia surowego mięsa. Więc spokojnie możesz jechać do teściowej :)

Bella93 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Faworek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o toxo z surowego mięsa (tatar, "próbowanie" surowych mielonych...).
    Kot musiałby być wiejski włóczęga, poza tym to raczej większa szansa jak się nie myje rąk po głaskaniu albo obsłudze kuwety. Toxo z kota obok nie przeskoczy na Ciebie.
    Btw można kotu zrobić teścik czy ma wiruska:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 20:40

**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
    IVF:
    nr 1: 2018r - poronienie 9t
    nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka <3

przerwa

nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
    nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dootka powiem Ci, że bardzo mało prawdopodobne żebyś złapała toksoplazmozę od kotów. Potwierdziła mi to i lekarka chorób zakaźnych i weterynarz. Bardziej od kotów grożą Ci niedomyte warzywa i owoce lub surowe mięso :)
    Mam dwa koty w domu i przeszłam toxo po jedzenia surowego mięsa. Więc spokojnie możesz jechać do teściowej :)
    Ja nie zlapie bo jak mówiłam ja tam nie pójdę. Nie moge sie zbliżać do kotow mam mega alergie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek wrote:
    Ja też słyszałam o toxo z surowego mięsa (tatar, "próbowanie" surowych mielonych...).
    Kot musiałby być wiejski włóczęga, poza tym to raczej większa szansa jak się nie myje rąk po głaskaniu albo obsłudze kuwety. Toxo z kota obok nie przeskoczy na Ciebie.
    Btw można kotu zrobić teścik czy ma wiruska:D
    Te koty wlasnie sa wiejskimi wloczegami nob stop przynoszą myszy i inne ptaki, a teściowa ma mega syf w domu, rak nie myje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dalej nie odpowiedzialyscie na moje pytanie, nie pytałam czy cos grozi tylko czy u faceta to ma znaczanie? Czy Wasi mężczyźni w ogolw mieli zlecone toxo...

• wombi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma zakończyła przygodę z in vitro, okazało się, że ma raka piersi
    Ma leki na zbyciu, potrzebuje kasę na leczenie

Lutiuns 2op
    Fraxiparine 5 szt
    Encorton 5 mg 13 tabletek i 10 mg 6 tabletek
    Luteina doustna dwie nie napoczęte, trzecia napoczęta
    Dhea 2op
    Estrofem 3 op jedno niepełne
    Clo 1 op
    Orgametril 3/4 listka
    Menopur 75 4 szt
    Gonapepty 6 szt

więcej info na priv

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedz :) powodzenia w staraniach :)

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    A i dalej nie odpowiedzialyscie na moje pytanie, nie pytałam czy cos grozi tylko czy u faceta to ma znaczanie? Czy Wasi mężczyźni w ogolw mieli zlecone toxo...
    Moj nie mial. CMV jest obowiazkowe u obojga.

Potwierdzam, ze od kota ciezko sie zarazic. Chyba ze ktos ewidentnie mial na dloniach kupe, zarazonego kota i to zjadl..

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda super wiadomości :) odpoczywaj teraz i dbaj o kropka !!! Trzymam kciuki zebys się już nie musiała stresować :)

Niezapominajka tak jak Bella pisała na wyniki się czeka od dnia nawet do kilku tygodni. Ja na Allo-MRL czekałam 12 dni, przeciwciała antykardiolipinowe były po tygodniu tak samo jak ANA2.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Moj nie mial. CMV jest obowiazkowe u obojga.

Potwierdzam, ze od kota ciezko sie zarazic. Chyba ze ktos ewidentnie mial na dloniach kupe, zarazonego kota i to zjadl..
    Wiesz Bella moja teściowa o higienę nie dba i sie boje zeby go nie nakarmiła czymś zakażonym, o myciu rak to ona nie pamięta...Kurde na liście badan z kliniki nie widzę a mój dr tak nam mowil: Uważajcie zeby nie złapać...i bądź tu mądry...no nic zapytam go w niedziele czy jakby co to jest problem...
    Ja o siebie jestem spokojna bo odkąd ma koty w domu tesciowej nie odwiedzam bo życie mi mile...a mam taka mega mega ta alergie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka a Twój M robił toxo przed ivf? Bo my ta sama klinika chyba nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi na czymś bardzo zależy nie umiem wyluzować...jak mi na czymś zależy zrobie tak żeby bylo dobrze...może i schizuje dlatego ze to moja jedyna szansa...nie mam kasy na więcej prób choćbym bardzo chciała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Wyobraź sobie że każdej z nas zależy. Że każda by chciała żeby udało się od razu. Że każda się stresuje i chcę żeby wszystko było najlepiej. Ale czasem to idzie w drugą stronę i szkodzi zamiast pomóc. Nie możesz nad wszystkim zapanować. Zakazujesz mężowi jazdy na rowerze, zaraz zabronisz mu odwiedzić swoją mamę. Myślisz że stres i nerwy nie są gorsze?
    Na rowerze jezdzi-całkiem mu nie zabroniłam, po prostu nie jeździ po kilka godzin dziennie tylko krócej...mimo ze lekarz odradzal całkiem rower do czasu ivf (mój ginekolog).
    A co do mamy i tak jeździmy tylko na święta bo daleko wiec jakby nie pojechał do czasu punkcji (mam nadzieje za jakies 6 tyg) to swiat by się nie zawalił..jesli byłby problem z toxo ale jak widzę to go nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 22:24

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka nie pamiętam czy M robił toxo... Ja robiłam napewno, skoro już raz zrobiliście to dla Twojego świętego spokoju zróbcie tylko ta część odpowiedzialna za zakażenie w danej chwili to chyba IGM ja tak dorabiałam przed crio. Klinika ra sama ale nie pamiętam....

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam lekarza w niedziele. Czy to ma znaczenie- z tego co piszą dziewczyny pewnie nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to prawda, ze jak sie bierze progesteron, to krwawienie i plamienie nie wystąpi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between, jednym z powodów krwawien/plamień może być niedobór progesteronu. Biorąc leki z progesteronem dostarczamy go organizmowi, więc szanse na to, że krwawienie z tego tytułu wystąpi są mniejsze, ale to nie znaczy, że nie będzie ich wcale (bo np prog z leków będzie niewystarczający, albo pojawi się inna przyczyna krwawienia, np krwiak).

Chociaż bardzo chciałabym, żeby post o krwawieniach i plamieniach już nigdy nie musiał pojawić się na tej stronie...

• Jenna Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek jak rozróżnić cb od pustego jajka? Po transferze coś się zadziało bo beta w 8dpt była 22, a jak byłam na wizycie już po @ to powiedział, że jajka nie widzi. Więc już sama nie wiem. Mam nadzieję że przy następnym cyklu wszystko wróci do normy bo narazie to cycki jak zaczęły boleć przy stymulacji to bolą nadal, chociaż myślałam, że po @ przestaną.

06.06.2017 punkcja
    11.06.2017 transfer
    8dpt -beta 22,7
    10dpt-@
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ