In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutna32 wrote:Dziewczyny właśnie sprawdzałam moja betę i 9 dpt jest 252,4???jest ok?
bajka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella orgametril na ta torbiel czynnosciowa co sie zrobiła. Dostałam na tydzien 3x1 równolegle z marvelonem. Ale ostatnie wzięłam w środę, teraz czekam na okres a w niedziele ide na usg.
ChudaRuda pocieszyłaś mnie bardzo...mi to tsh co jakiś czas tak skacze ze już nie mam do niego nerwow...rok temu to sie bujalam z niedoczynności w nadczynność...przez jakiś czas bylo koło 1 i widzę ze zaczyna znowu szaleć...
Fakt los zaczyna mi robić mega psikusy...strach sie bac co będzie następne...
Mam endokrynologa w rodzinie meza...ale boje sie jej pytać bo tam nikt nie wie ze robimy ivf...i jak mam jej powiedzieć ze mi zależy na szybkim zbiciu tsh... -
Dziewczyny gratuluje super przyrostów *
Mi antyki i sterydy poniosły Tsh, z 1,6 do 3,2 .Z tym ze jak od kilku lat biore juz hormon.Teraz mam podniesiona dawke ,mam nadzieje ze spadnie do transferu
a stymulacja znowu mi sie przesuneła w czasie ,bo torbiel mi urosła pierwszy raz w zyciu,lekarz powiedzial ze powinna sie wchlonac po antykach ,miala któras torbiel przed sama stymulacją?bajka_ lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Dootka, to nie ja pytalam
Ja wiem na co jest, bo sama bralam. -
promyczek 39 wrote:Dziewczyny gratuluje super przyrostów *
Mi antyki i sterydy poniosły Tsh, z 1,6 do 3,2 .Z tym ze jak od kilku lat biore juz hormon.Teraz mam podniesiona dawke ,mam nadzieje ze spadnie do transferu
a stymulacja znowu mi sie przesuneła w czasie ,bo torbiel mi urosła pierwszy raz w zyciu,lekarz powiedzial ze powinna sie wchlonac po antykach ,miala któras torbiel przed sama stymulacją?
Tak ja miałam- faktycznie dzięki antykom się wchłonęłapromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Dziewczyny gratuluje super przyrostów *
a stymulacja znowu mi sie przesuneła w czasie ,bo torbiel mi urosła pierwszy raz w zyciu,lekarz powiedzial ze powinna sie wchlonac po antykach ,miala któras torbiel przed sama stymulacją? -
Bajka & Wesoła ! Gratuluję!! Przywracacie nadzieję
bajka_ lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Chciałam tylko zauważyć że Dootka czasem sama poruszałaś temat swojego małżeństwa że mąż Cie nie wspiera itp wiec nic dziwnego że dziewczyny to skomentowały. Do tej pory kiedy wszyscy krytykowali Twojego męża wszystko było ok a teraz kiedy dziewczyny chcą Ci pokazać że są dwie strony medalu to się denerwujesz. Może trochę dziewczyny przesadziły ze sposobem przekazania Ci tych informacji. Jednak mam nadzieję że zrozumiecie się nawzajem bo nie tylko ty musisz zrozumieć męża ale i on oczywiście Ciebie. Życzę Wam żeby tak się stało i żeby pojawiło się u Was drugie dzieciątko.
Ps. Nie obrażaj się. Każdy ma swoje wady i ja też je mam. Podobno jestem wredna. Tak mówi o mnie mąż. -
promyczek 39 wrote:Dziewczyny gratuluje super przyrostów *
a stymulacja znowu mi sie przesuneła w czasie ,bo torbiel mi urosła pierwszy raz w zyciu,lekarz powiedzial ze powinna sie wchlonac po antykach ,miala któras torbiel przed sama stymulacją?
Ja już miałam zaczynać symulację, a tu bach torbiel. 2 msce antyków i sytuacja była czysta.
Dodatkowo, to dobrze działa nA stymulację - przez jakiś czas jajniki są wyciszone, po to by ruszyć pełną parąpromyczek 39 lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
nick nieaktualny
-
Ja przed stymulacja rok temu też miałam torbiel lekarka zapisała mi antyki ale musieliśmy przełożyć procedurę o pol roku bo męża ugryzł kleszcze i zachorował na borelioza. Tabletek nie brałam a torbiel sama się wchlonelaNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
nick nieaktualnyBetween wrote:Ja IVF zaczynałm z tsh 2,5. Dostalam eutyrox i csly czas mam go brac...wiec biore
Promyczek ja po 1.5 miesiąca brania ovulastanu już mialam zaczynać gonapeptyl a tu bach 4cmx 4cm torbiel, woec odstawienie leków, okres i marvelon, po 2 tyg marvelonu zmalala do 4cmx2.3cm dodatkowo dostałam orgametril...w niedziele sie okaże jak sytuacja wyglada -
Bajka i Smutna gratulacje!! Teraz czekamy na serduszka
Promyczek ja również miałam torbiel (5x4cm) i po ok 2,5 miesiąca brania antykoncepcji znikła. Akurat też wtedy miałam wyciszanie przed stymulacją.
Ja już po wizycie. Nie jest najgorzej, ale też nie rewelacyjnie. Lekarz zrobił bardzo szybkie usg, aby sprawdzić jak reaguję na stymulacje. W prawym jajniku mam na pewno 4 pęcherzyki (ładne okrąglutkie i raczej takiej samej wielkości). W lewym jajniku (tym schowanym za macicą) jest też kilka pęcherzyków. Nie wiem ile bo gin nie liczył nawet. Tak szybko śmignął po tym jajniku, że mogę jedynie prorokować. Z tego udało mi się dojrzeć przez te 3 sekundy to na pewno dwa pęcherzyki. Czyli można powiedzieć, że jest minimum (czyli 6). Tylko pytanie jakie one są. Czy w ogóle są wartościowe. Oczywiście nie liczyłam na cud, czyli np. 19 pęcherzyków. Jednak troszkę się boję, że nie będzie w czym wybierać
Przez dwa dni mam brać jeszcze gonapeptyl i puregon. W niedziele gonapeptyl i menopur. Kolejna wizyta w poniedziałek. Gin mówił też, że punkcja najbliżej w piątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 17:45
bajka_, promyczek 39, MałeSłonko, Smutna32 lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)