In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dootka_86 wrote:Nie bede sie obrażać. Staram sie byc spokojna ale mi nie wychodzi. I znowu mam pytanie czy tabletki anty maja wpływ na tsh? Zwiekszylam nieznacznie dawkę euthyroxu a tsh zamiast spasc wzrosło i mam 2.67...chyba za wysoko co?
TSH powinno być <1,5. Zanim zmienisz dawkę powtórz badanie TSH - często mamy takie 1-dniowe "skoki".
Ile przyjmujesz teraz?**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
nick nieaktualnyNa początku maja zbadalam tsh wyszlo ponad 2 ( na dawce na przemian 88 i 75) zwiekszylam dawkę do 5 razy 88 i dwa razy 75. Powtórzyłam po 6 tyg wyszlo około 1.4...alw zaczęłam miec mega sucha skore wiec powtórzyłam i dzisiaj 2.67...
Jedyne co się zmieniło to te antyki i orgametril.. -
Dziewczyny właśnie sprawdzałam moja betę i 9 dpt jest 252,4???jest ok?
problemik, ChudaRuda, ana167, Between, domiszka, Natka-matka wariatka :), bajka_, promyczek 39, zohasamoha, magda_31, e_mil_ka, Alrauna1987, emka29, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Dootka_86 wrote:Na początku maja zbadalam tsh wyszlo ponad 2 ( na dawce na przemian 88 i 75) zwiekszylam dawkę do 5 razy 88 i dwa razy 75. Powtórzyłam po 6 tyg wyszlo około 1.4...alw zaczęłam miec mega sucha skore wiec powtórzyłam i dzisiaj 2.67...
Jedyne co się zmieniło to te antyki i orgametril..
Przy antykoncepcji zwiększa się zapotrzebowanie na hormon, zawsze.
Za tydzień masz wizytę u lekarza, więc jak do niej poczekasz to nic się takiego nie stanie, świat się nie zawali, a Twoje zdrowie się nie zrujnuje. Lekarz profesjonalnie doradzi o ile zwiększyć dawkę.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dootka_86 wrote:Na początku maja zbadalam tsh wyszlo ponad 2 ( na dawce na przemian 88 i 75) zwiekszylam dawkę do 5 razy 88 i dwa razy 75. Powtórzyłam po 6 tyg wyszlo około 1.4...alw zaczęłam miec mega sucha skore wiec powtórzyłam i dzisiaj 2.67...
Jedyne co się zmieniło to te antyki i orgametril..
Antyki i Orgametril nie maja wpływu na TSH.
Brałąś regularnie? co najmiej 30 minut odstępu przed psoiłkiem? Może ostatnio miałaś wiecej mleczych/nabiałowych śniadań? One zmniejszają wchłanianie TSH. A moze brałaś żelazo razem z Euthyroxem?**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
nick nieaktualnyka_tarzyna wrote:Przy antykoncepcji zwiększa się zapotrzebowanie na hormon, zawsze.
Za tydzień masz wizytę u lekarza, więc jak do niej poczekasz to nic się takiego nie stanie, świat się nie zawali, a Twoje zdrowie się nie zrujnuje. Lekarz profesjonalnie doradzi o ile zwiększyć dawkę. -
nick nieaktualnyFaworek wrote:Antyki i Orgametril nie maja wpływu na TSH.
Brałąś regularnie? co najmiej 30 minut odstępu przed psoiłkiem? Może ostatnio miałaś wiecej mleczych/nabiałowych śniadań? One zmniejszają wchłanianie TSH. A moze brałaś żelazo razem z Euthyroxem? -
Dootka_86 wrote:Nie chodzi mi mo moje zdrowie tylko o czas do ivf. Zwby zdążyło spasc...przy takim wyniku moje zdrowie nie ucierpi
Tak czy inaczej żadna z nas nie powie Ci ile zwiększyć dawkę, Reakcja organizmu na leki jest INDYWIDUALNA.
Moim zdaniem po miesiącu TSH powinno się spokojnie obniżyć.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
nick nieaktualny
-
Faworek wrote:Antyki i Orgametril nie maja wpływu na TSH.
Brałąś regularnie? co najmiej 30 minut odstępu przed psoiłkiem? Może ostatnio miałaś wiecej mleczych/nabiałowych śniadań? One zmniejszają wchłanianie TSH. A moze brałaś żelazo razem z Euthyroxem?
Faworek właśnie antyki mają wpływ - zapotrzebowanie wzrasta. Moja endo zawsze to podkreślała, ale trzeba pamiętać, żeby po odstawieniu anty zrobić korektę.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Kochane właśnie czekam na wizytę u Pana dr. Zobaczymy co mi powie :)przyjadę do domku to nadrobie bo na komórce to ciężko idzie zarówno z przeczytaniem wszystkiego jak i pisaniemHasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Dootka
Ja przy stresie mam takie skoki tarczycowe, że szok. Dlatego staram się spokojnie do wszystkiego podchodzić.
To jest właśnie to co ci pisałam. Stres ma duże znaczenie.
Wytrzymaj tydzień i idź do Endo a do tego czasu: "jestem kwiatem lotosu na tafli jeziora".MalaHD lubi tę wiadomość
-
No i ja się pochwalę Beta 275,2 Chyba dobrze, co?
a88, promyczek 39, Dootka_86, ChudaRuda, Yoselyn82, ana167, Bella93, Mysza1986, zohasamoha, Natka-matka wariatka :), kozamonia, domiszka, Mysia_, magda_31, e_mil_ka, Faworek, Between, MalaHD, BitterSweetSymphony, Alrauna1987, ślązaczka, sylwia80, emka29, *SmoczycA*, Ania:gdzie ta ciaza! lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka-matka wariatka :) wrote:Dootka
Ja przy stresie mam takie skoki tarczycowe, że szok. Dlatego staram się spokojnie do wszystkiego podchodzić.
To jest właśnie to co ci pisałam. Stres ma duże znaczenie.
Wytrzymaj tydzień i idź do Endo a do tego czasu: "jestem kwiatem lotosu na tafli jeziora".Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 15:27
-
Ja podchodząc do procedury tsh miałam 2,62. Nikt mi procedury nie odwołał przy takim wyniku. Dootka, zrozum w końcu, że przez takie nakrecanie się na wszystko, los Ci będzie robił psikusy.
Bajka, super beta teraz trzymam kciuki za groszka niech zdrowo rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 15:34
bajka_, domiszka, Dootka_86 lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Bajka i smutna gratuluje przyrostow bet
Dorota na co bierzesz orgametril? odnosnie tsh to ja mam obecnie 2, gdybys miala tsh bardzo wysokie to by moze kazali tobie odwolac ale masz powyzej 2 wiec na pewno zbijesz je lekami.
bajka_ lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️