In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MiKi23 wrote:Hey dziewczynki
gratuluję pięknych bet !!!
Ja przez ostatnie 3 dni przezywałam stresa, ponieważ spóźniał mi się okres...i już myślałam, że jest coś na rzeczy jakiś cud, bo nie staraliśmy się w tym miechu za bardzo i tak pomyślałam ze może akurat...ale niestety nie, @ przyszła wczoraj i odebrała mi nadzieje na naturalną ciąże kiedykolwiek. Doszło do mnie wtedy, że tylko IVF może nam pomóc i mam nadzieje, że tym sposobem się uda.
I mam takie do was wszystkich Kochane pytanko, czy przytyłyście coś po tych stymulacjach? Dużo? wiem że dla bubu wszystko, ale nie chcę być potem małym pączkiem bo jestem niska(160)
Bez żadnej zmiany - ani wagi ani wyglądu**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Ania:gdzie ta ciaza! wrote:Smutna- super- u mnie bylo 248 tego samego dnia
Dziewczyny, melduje, wczoraj zobaczylam serduszko Oby juz wszystko bylo ok tym razem!
Gratulacje!!!!Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
przerwa
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Aniu gratuluję serducha!! Ja przed poniedziałkową wizytą coraz bardziej wymiękam mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo jak na razie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży.
Ja też nic nie czuje, że jestem w ciąży.. boje się jak cholera a transfer miałam 3 dni przed Tobą. Wizyta dopiero za tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 11:26
Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość
-
Between wrote:Ja też nic nie czuje, że jestem w ciąży.. boje się jak cholera a transfer miałam 3 dni przed Tobą. Wizyta dopiero za tydzień
Flowwer lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInnamorata, na wątku mojej kliniki krąży przekonanie, że brak objawów to najlepszy objaw.
W końcu po tych wszystkich zastrzykach, narkozach, stresach, wydatkach, mrożeniach, rozmrożeniach i innych atrakcjach należy nam się chyba lekka i przyjemna ciąża, prawda?Faworek, Flowwer, innamorata88, ślązaczka, bajka_, Justine lubią tę wiadomość
-
MiKi23 no mi sie ciut przybralo ale pewnie wina encortonu i ogromna chcica na slodkie! ale juz nad tym pracuje chociaz praktycznie moja waga stala w miejscu przez bardzo dlugi czas a tu nagle przytylo mi sie..
ChudaRuda trzymam kciuki! lez, lez i pachnijMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyMiKi23 wrote:Hey dziewczynki
gratuluję pięknych bet !!!
Ja przez ostatnie 3 dni przezywałam stresa, ponieważ spóźniał mi się okres...i już myślałam, że jest coś na rzeczy jakiś cud, bo nie staraliśmy się w tym miechu za bardzo i tak pomyślałam ze może akurat...ale niestety nie, @ przyszła wczoraj i odebrała mi nadzieje na naturalną ciąże kiedykolwiek. Doszło do mnie wtedy, że tylko IVF może nam pomóc i mam nadzieje, że tym sposobem się uda.
I mam takie do was wszystkich Kochane pytanko, czy przytyłyście coś po tych stymulacjach? Dużo? wiem że dla bubu wszystko, ale nie chcę być potem małym pączkiem bo jestem niska(160)
Ja przytyłam kilka kg ale wiem, że jest w tym też trochę mojej winy.
Już po wizycie. Ładne pęcherzyki od 18-21 mm, endo 11. W poniedziałek punkcjaBella93, promyczek 39, problemik, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny okazalo sie, ze mamy oboje helicobacter i to wysokie.
Jakie antybiotyki na to bralyscie?
Macie moze maila do Pasnika albo wiecie jakie on wypisuje antybiotyk na to?
U nie też wyszło helicob. norma z krwi jest do 1.1 a ja mam 5.5.
Robiłaś z krwi czy kału ? Bo jeszcze sprawdzę u M czy też ma i zastanowię się nad leczeniem bo ja antybiotyków nie potrafię jeść zaraz wymiotuję.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
a88 wrote:Innamorata, na wątku mojej kliniki krąży przekonanie, że brak objawów to najlepszy objaw.
W końcu po tych wszystkich zastrzykach, narkozach, stresach, wydatkach, mrożeniach, rozmrożeniach i innych atrakcjach należy nam się chyba lekka i przyjemna ciąża, prawda?ChudaRuda, Ania:gdzie ta ciaza!, Flowwer, promyczek 39, bajka_, Between lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Mam pytanko,
czy chcac przystapic do histeroskopi musze zrobic przerwe w braniu encortonu czy nie?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyWitam Wszystkie:)
Dopiero zaczynam leczenie.
U mnie cykle 53 dniowe na szczęście z owulacja.
U męża słabe wyniki nasienia- tylko 2,8% o prawidłowej budowie.
Nasz poprzedni lekarz zalecił Nam przez dwa cykle starać się naturalnie z jego wytycznymi a potem mowa o inseminacji.
Niestety dwa cykle minęły a efektów brak.
Według jego planu teraz pora na inseminacje, szczerze mówiąc nie za bardzo jej chcemy.
Efektywność jest Ok 10% a w ivf Ok.40 %. Wiadomo ze ceny odmienne ale wolnimy przeznaczyć więcej pieniędzy ale mieć większa szanse.
Obawiam się tylko ze lekarze zawsze zaczynaja od iui.
Myślicie ze jak sobie zazycze ivf to lekarz zrobi ?
Proszę o Wasze doświadczenie:) -
Jakie badanie robicie na helicobakter z krwi?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Dominique1995 wrote:Witam Wszystkie:)
Nasz poprzedni lekarz zalecił Nam przez dwa cykle starać się naturalnie z jego wytycznymi a potem mowa o inseminacji.
Według jego planu teraz pora na inseminacje, szczerze mówiąc nie za bardzo jej chcemy.
Efektywność jest Ok 10% a w ivf Ok.40 %. Wiadomo ze ceny odmienne ale wolnimy przeznaczyć więcej pieniędzy ale mieć większa szanse.
Proszę o Wasze doświadczenie:)
Zdecydowanie tak. To jest Twoja wola i tyle. W klinikach niepłodności lekarze raczej nie upierają się przy IUI, tylko razem z pacjentami wybierają właściwe postępowanie.**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
przerwa
nick nieaktualnyDominique1995 wrote:Witam Wszystkie:)
Proszę o Wasze doświadczenie:) -
problemik wrote:Jakie badanie robicie na helicobakter z krwi?
ja robilam z krwi IgA i IgGMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️