In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Go dziękuje za odpowiedz, pytalam dlatego ze tez mam endometrioze i poprostu chce zaryzykowac , zapytac lekarza czy z powodu mojej endo oraz slabego nasienia czy jest szansa na zaplodnienie wszstkich komorek, i dalas mi wlaśnie nadzieje:)
Myślę że nie będzie problemu, bo mój lekarz sam zaproponował takie rozwiązanie.początki 2013
IUI x5
Endometrioza, PCO, słabe nasienie, AMH 7,4
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
30.11.17 3BB i 4BB beta <2
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ... -
nick nieaktualnymadwitka wrote:Go dziękuje za odpowiedz, pytalam dlatego ze tez mam endometrioze i poprostu chce zaryzykowac , zapytac lekarza czy z powodu mojej endo oraz slabego nasienia czy jest szansa na zaplodnienie wszstkich komorek, i dalas mi wlaśnie nadzieje:)
-
Bella, lezakujemy w ogrodzie u teściów i nogi opalam
czytam Was cały czas i za każdą trzymam mocno kciuki
Mnie dzisiaj boli dół brzucha. Mam nadzieję, że to nic poważnego. W poniedziałek (14.08) wizyta. Prenatalne mam na 22.08. Ogólnie jest dobrze i tego Wam wszystkim życzę :-*
Piękne te Wasze kociaki, Dootka skarpetki cudneBella93, Dootka_86, Go, bajka_ lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
margaretka84 wrote:Dziewczyny i Ja proszę o wasze opinie. Transfer miałam 13 lipca
Jestem bardzo zaniepokojona
27.07 wynik 116
31.07 552
04.08 1055 i w usg widoczny pęcherzyk 0,22
07.08 1679
Bardzo słaby ten przyrost. Czy jest nadzieja, że zobaczę zarodek i serduszko?
Miałyście takie przypadki, jeżeli tak to w którym tc lub ile dpt jest szansa zobaczyć zarodek i serduszko? A może to być puste jajo płodowe?
Proszę podzielcie się doświadczeniem.
no serduszka na pewno jeszcze nie zobaczysz, ale pecherzyk na pewno wiekszy niz poprzednio. Odnosnie bety to faktycznie nie przyrasta tak jak powinna, troche wolno, ale rosnie jest wiec nadzieja! Trzymam kciuki!
ktory to dpt? kiedy masz wizyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:49
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dootka, nie wiem ale u mnie zero problemu. Ja miałam laparoskopię w 2014 i wpisaną endometriozę. Lekarz sam wszystko zaproponował. Nie wiem ale może jeszcze inne dolegliwości brał pod uwagę, ale powiedział, że endometrioza mnie na to kwalifikuje.
Margaretka84, przykro mi ale się akurat na tym nie znamŻyczę powodzenia!!!
początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ... -
Dootka super skarpetki
a pecherzyki na pewno jeszcze podrosna.. trzymam kciuki!
Dootka_86 lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dootka trzymam kciuki za pecherzyki!
Dootka_86 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny mam takie pytanie - widzę, że dużo z Was miało laparoskopię. Proponował mi to mój wcześniejszy lekarz naprotechnologią - nie znalazł przyczyny niepłodności więc wysłał mnie na laparoskopię i hisyeroskopię. Poszłam skonsultować to do lekarza w Invimed i ten wybił mi to z głowy mówiąc, że nie widzi powodu, żeby iść w tą stronę... Wiem, że przy Endo ma się silne bóle a ja nic takiego nie mam. Chodzą mi różne myśli po głowie, czy wszystkie sprawdziliśmy. Z IVF będziemy mogli ruszyć dopiero w październiku - to czakanie mnie dobija...
Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:no serduszka na pewno jeszcze nie zobaczysz, ale pecherzyk na pewno wiekszy niz poprzednio. Odnosnie bety to faktycznie nie przyrasta tak jak powinna, troche wolno, ale rosnie jest wiec nadzieja! Trzymam kciuki!
ktory to dpt? kiedy masz wizyte?
Ostatnia beta z wczoraj czyli z 07.08 to 26 dpt.
Tylko czy przy takim przyroście jest w ogóle szansa poza pęcherzykiem coś zobaczyć. Nie wiem tez jak liczyć tygodnie ciąży od miesiączki czy punkcji a może transferu? Wiz w ptWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 15:11
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny a to możliwe w ogole ze podrosna nowe i będzie więcej niż 7 pecherzykow do pobrania?
moga pojawic sie nowe a moga podrosnac te co juz sa..na pewno bedziesz miala przed punkcja pewnie wizyty.. a jaki masz estradiol i progesteron?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
margaretka84 wrote:Ostatnia beta z wczoraj czyli z 07.08 to 26 dpt.
Tylko czy przy takim przyroście jest w ogóle szansa poza pęcherzykiem coś zobaczyć. Nie wiem tez jak liczyć tygodnie ciąży od miesiączki czy punkcji a może transferu? Wiz w pt
hmmm beta na pewno do piatku podrosnie i zobaczysz pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym bo na serduszko bedzie za wczesnie jeszcze.
Powtarzasz bete w srode i w piatek?
mialas podana blastke czy 3 dniowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 15:25
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Nawet mi nie badal. Mam wizyte w czwartek wtedy mam zbadać.
estradiol jest wazny bo pokazuje jak rosna pecherzyki. A prg to najlepiej zeby byl ponizej 1Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:hmmm beta na pewno do piatku podrosnie i zobaczysz pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym bo na serduszko bedzie za wczesnie jeszcze.
Powtarzasz bete w srode i w piatek?
mialas podana blastke czy 3 dniowy?
Tak tak, wiem, że za wcześniej na serduszko tylko czy przy takich słabych wzrostach jest to w ogóle możliwe. Póki co mam robić 2 razy w tyg, więc teraz w piątek będę robiła.
Podaną 5 dniową BCWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 15:45
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Mylakamila
Ja mam endomende i to bezobjawowa. Gdyby nie laparo z histero to bym nawet o niej nie wiedziała.Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
Mylakamila wrote:Dzięki za odpowiedź. Czy uważasz, że jak i tak będę podchodzić do IVF to jest sens robić te badania?
Mi się wydaje że jest sens bo ogólnie zobaczą czy są jakieś nieprawidłowości i od razu przy okazji drożność jajowodów.początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ...