X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka84 wrote:
    Tak tak, wiem, że za wcześniej na serduszko tylko czy przy takich słabych wzrostach jest to w ogóle możliwe. Póki co mam robić 2 razy w tyg, więc teraz w piątek będę robiła.
    Podaną 5 dniową BC
    Juz raz dziewczyny mialy mi za zle, ale...z tego co widzialam tutaj na forum przez 3lata, to szanse, ze to pojdzie w dobra strone sa male. Nie pisze tego zeby Cie dobic, pytasz, wiec odpowiadam. Termin mozesz liczyc z OM.

Dootka, Go, to czy beda zaplodnione wszystkie komorki zalezy od lekarza (kliniki) i tego jak zinterpretuje "choroby wspolistniejace" z ustawy o leczeniu nieplodnosci. Jakby czytac ustawe wprost to mi tez sie "nie nalezy" zaplodnienie wszystkich, bo to bedzie moja druga procedura.

Mylakamila, ja przed IVF mialam laparo 2razy, a po drugim transferze histeroskopie i to drugie jesli jestes w stanie zrobic na NFZ w niedalekim terminie to bym sie nie zastanawiala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:34

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka84 wrote:
    Tak tak, wiem, że za wcześniej na serduszko tylko czy przy takich słabych wzrostach jest to w ogóle możliwe. Póki co mam robić 2 razy w tyg, więc teraz w piątek będę robiła.
    Podaną 5 dniową BC

skoro robilas bete wczoraj to powtorz ja jutro i w piatek, zobaczysz jak przyrasta. Powinno sie co 48h badac. Wiesz do poki rosnie beta jest nadzieja.
    Trzymam kciuki...

Bella rozumiem ale ja tez wole znac najgorsza prawde niz zyc nadzieja ktora sie nie pojawi. Wiadomo ja tez bedac w ciazy modlilam sie zeby bylo wszystko dobrze ale czlowiek po tylu niepowodzeniach, porazkach, stratach po prostu wie czego moze sie spodziewac. Wiem ze najgorzej jest napisac komus na forum ze nie idzie cos tak jak powinno ale czasem chyba to lepsze niz pisanie ze bedzie wszystko dobrze i uda sie! a potem wielkie rozczarowanie ze jednak sie nie udalo..

Wiadomo zdarzaja sie cuda i z beznadziejnego przypadku nagle wszystko idzie w dobrym kierunku, to jest wielka radosc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:46

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Go - dzięki. Rozejrzę się gdzie w okolicy Wrocławia to zrobić. Czy można je robić jednocześnie? Jestem wielkim cykorem jeśli chodzi o takie badania

Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,
    bete zrobię w piątek jak zalecił lekarz przed wizytą.

• madwitka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylakamila ja uwazam ze powinnas zrobic laparoskopie, ja tez dzięki laparoskopi dowiedzialam sie o endometriozie, i przy okazji laparoskopi lekarz usunął ogniska endometrialne ktore dalo rade usunać, i po 4 miesiacach podeszlismy do in vitro, i pomimo tego ze moja endometrioza wplynela na jakosc komórek, niestety mielismy tylko dwie ktore nadawaly sie do zaplodnienia, to sama procedura sie udała, i w duzej mierze powodzenie było wlasnie prawdopodobnie dzięki laparoskopi

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki..kiedy mozna odstawic progesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between ja luteine bede maglowac 2x2 do 14-15 tc, potem 2x1, ale nadal nie wiem jak dlugo.

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy po punkcji mozna dostac L4 az do transferu? (5 dni)
    31.07 mialam histero i chcieli dac tydzien ale ze wzgledu na prace wzielam do srody wlacznie. A szef dzisiaj do mnie z tekstem ze gdybym byla chora i cos powaznego mi dolegalo to bym miala 20 dni L4 a nie 3. Wzielam 3 dni zeby odpoczac...myslalam ze mu tam lutne. Cofnal mi wszystkie urlopy i zagrozil zwolnieniem jak pojde na L4 chociaz raz. Dlatego pytam.
    Moze ktoras z Was sie orientuje czy jak zloze wypowiedzenie (2tyg) to szef moze sie nie zgodzic abym w tym czasie wybrala przyslugujacy mi jeszcze urlop?

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Dziewczyny,
    31.07 mialam histero i chcieli dac tydzien ale ze wzgledu na prace wzielam do srody wlacznie. A szef dzisiaj do mnie z tekstem ze gdybym byla chora i cos powaznego mi dolegalo to bym miala 20 dni L4 a nie 3. Wzielam 3 dni zeby odpoczac...myslalam ze mu tam lutne. Cofnal mi wszystkie urlopy i zagrozil zwolnieniem jak pojde na L4 chociaz raz. Dlatego pytam.
    Moze ktoras z Was sie orientuje czy jak zloze wypowiedzenie (2tyg) to szef moze sie nie zgodzic abym w tym czasie wybrala przyslugujacy mi jeszcze urlop?

Oburzające to, co piszesz. Niestety pracodawca może nie puścić Cię na urlop podczas wypowiedzenia lub nawet cofnąć z niego, ale musi Ci wypłacić wtedy za niego ekwiwalent.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po punkcji do transferu i po cały tydzień. Łącznie 10dni roboczych l4, po histero miałam 4 (do końca tygodnia).

Obowiazkiem pracodawcy jest udzielić przyslugujacego urlopu w naturze, dopiero potem zaplacic może.
    Rozumiem, że pracujesz krócej niż pół roku i stąd te 2 tygodnie wypowiedzenia?

M&M
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Dziewczyny,

Myślę że nie powinnaś mieć problemu żeby dostać L4 na 5 dni po punkcji a mało tego powinnaś bez problemu dostać też L4 po transferze, powiedz że.masz ciężka i stresujaca pracę i lekarz bez problemu powinien Ci wypisać L4. Ja po punkcji dostałam 4 dni bez najmniejszego problemu, po transferze miałam urlop ale też pytali czy nie potrzebuje L4.

Co do wypowiedzenia i urlopu moim zdaniem możesz wybrać należny Ci urlop przed odejście z pracy. Jeśli palisz za sobą mosty i nie chcesz mieć nic więcej wspólnego z pracodawcą możesz tak zrobić.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Dziewczyny,

Niestety może się nie zgodzić i wypłacić ci ekwiwalnet za zaległy urlop. Możesz natomiast złozyć wypowiedzenie i iśc na L4 :)

bv5tg9v.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musi podać powód dla którego nie udzieli urlopu.

M&M
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka
    u tego pracodawcy pracuje 2 lata umowe mam do lutego 2019. Ogolnie stazu pracy bede miala nie cale 10 lat chyba mi brakuje jakies pol roku do 10 lat stazu pracy. To wypowiedzenie 2 tyg? Tak?
    Umowilam sie na jutro do lekarza zeby z nim porozmawiac.
    Taaa pale mosty nie inaczej. Za dwa lata jak pracuje na drugim punkcie dopiero 4 czy 5 dziewczyna zostala na stale jeszcze dala warunek ze przyjdzie do pracy ale bez sobot pracujacych.
    Niestety na urlop nie mam co liczyc nie da mi go, a z 26 dni wybralam do tej pory 11.
    Co najlepsze nie ma zadnych zastrzezen co do mojej pracy. Tylko " u niego w firmie nie chodzi sie na L4 i urlopy" jak sie bierze ro 2/3 tyg w ciaglosci i finito albo na bruk.

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiedzenie 3 miesięczne chyba Cie obowiązuje już.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Niestety może się nie zgodzić i wypłacić ci ekwiwalnet za zaległy urlop. Możesz natomiast złozyć wypowiedzenie i iśc na L4 :)

Pogadam wlasnie z doktorkiem. Jesli nie bede mogla liczyc na L4 od punkcji do transferu to w czwartek dam mu wypowiedzenie.
    Szefowej juz powiedzialam ze dla mnie najwazniejsze jest zdrowie i najblizsi nie kasa.Na dodatek nie pozwole zeby ktos mi insynuowal ze ja oszukuje z L4 a siniaka na rece mam do tej pory.
    Nie wyobrazam sobie tam dalej pracowac. Chce tylko to wszystko jak najlepiej rozegrac.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna współczuje szefa. Ja byłam na zwolnieniu po punkcji ponad dwa tygodnie bo leżałam w szpitalu z hiperka potem w grudniu, w lutym i w maju po transferach dwa tygodnie. Teraz po histero wzięłam tez ale tylko na pobyt w szpitalu 2 dni. Nikt nie powiedział mi ani słowa. U mnie jeszcze w dodatku jest wiekszy problem bo za mnie roboty nikt nie zrobi i szefowa musiała na te moje wszystkie zwolnienia przyjmować osobę na zastępstwo. Prace mam dalej i jeszcze w lipcu dostałam podwyżkę bo dopiero szefowa dostrzegła ile roboty trzeba robić jak mnie nie ma.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Wypowiedzenie 3 miesięczne chyba Cie obowiązuje już.

"Umowa na czas określony- może być wypowiedziana tylko jeśli została zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy, oraz jeśli zastrzeżenie taki zostało w umowie zamieszczone, okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie"
    Jesli czas nie okreslony to przy moich dwoch latach okres wypowiedzenia bylby 1 miesiac ale umowe mam na czas okreslony.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Martoszka
    u tego pracodawcy pracuje 2 lata umowe mam do lutego 2019. Ogolnie stazu pracy bede miala nie cale 10 lat chyba mi brakuje jakies pol roku do 10 lat stazu pracy. To wypowiedzenie 2 tyg? Tak?.

Edit: 2 lata pracy to miesiąc wypowiedzenia, ale przy umowie na czas nieokreślony. Faktycznie wygląda na to, że w Twoim przypadku to 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 19:04

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak zrobie scratching gdzie indziej to moj lekarz zobaczy go na usg?

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ