In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Alrauna współczuje szefa. Ja byłam na zwolnieniu po punkcji ponad dwa tygodnie bo leżałam w szpitalu z hiperka potem w grudniu, w lutym i w maju po transferach dwa tygodnie. Teraz po histero wzięłam tez ale tylko na pobyt w szpitalu 2 dni. Nikt nie powiedział mi ani słowa. U mnie jeszcze w dodatku jest wiekszy problem bo za mnie roboty nikt nie zrobi i szefowa musiała na te moje wszystkie zwolnienia przyjmować osobę na zastępstwo. Prace mam dalej i jeszcze w lipcu dostałam podwyżkę bo dopiero szefowa dostrzegła ile roboty trzeba robić jak mnie nie ma.
Po nogach caluj taka szefowa
Daj spokoj z moim szefem. Jak klient by przy nim wyrzucil chlopakom ze stolarni " na piwo" to od razu nie dosc ze by zabral te pieniadze on to jeszcze temu chlopakowi miesieczna premie.
Jak mlody (syn wlasciciela) pojechal z jednym pracownikiem do klienta i chlopak pomogl rozladowywac to klient wyrzucil 30 zl oczywiscie synalek calosc zabral dla siebie bo przecie jego pracownik jego firma.
Ja na L4 bylam po transferze w marcu i teraz 3 dni po histero.
Ja im wszystkim tylko zycze tego aby zostali tak potraktowani jak oni traktuja innych ludzi.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Kabełka wrote:Edit: 2 lata pracy to miesiąc wypowiedzenia, ale przy umowie na czas nieokreślony. Faktycznie wygląda na to, że w Twoim przypadku to 2 tyg.
Tak miesiac przy umowie na czas nieokreslony. Jesli 3 lata pracy na nieokreslony to 3 miesiace. Na szczescie umowe mam terminowa.
Dla mnie lepiej by bylo 1 miesiac bo w momencie jakby sie okazalo ze jestem w ciazy to rozwiazanie umowy sie anuluje.
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Przepisy zmieniły się 22.02.2016
Obecnie okres wypowiedzenia umowy na czas określony został zrównany z okres wypowiedzenia umowy na czas nieokreślony.
Wiem co mówię, skończyłam przed chwilą studia kadrowe
Obecny okres wypowiedzenia liczy się od 22.02.2016Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 19:26
M&M -
Between wrote:Dziewuszki..kiedy mozna odstawic progesteron?
-
Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony i umowy o pracę zawartej na czas określony jest uzależniony od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy i wynosi:>
2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy,
1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy,
3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata.
To jest z kodeksu pracy. Tak jak Martoszka mówi przepisy sie zmieniły w lutym -
Emilka, kiedy powinnas miec wynik? Jak sie czujesz?
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Emilka, kiedy powinnas miec wynik? Jak sie czujesz?
Bella dziekuje że pytasz. Moj wynik juz był w czwartek w poprzednim tygodniu ale jeszcze go nie odebrałam bo musze po niego jechać prawie 100 km. Moze w tym tygodniu odbiorę. Czuje sie wręcz rewelacyjnienic mnie nie boli nawet dzis troche biegałam.
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Between wrote:Bella I
U
Uwielbiam Twoje komentarze.
Lekarz juz mi pozwolila...ale ja sie boje.to możesz odstawić. Powinno się suplementować do 70dpt. Zejdź z dawki, jak zacznie się coś niedobrego dziać (nie powinno) to dzwoń do dr.
-
Emilka, a nie moga Ci poczta wyslac? W szpitalach, w ktorych bylam, zawsze byla taka opcja dla pacjentow z daleka.
-
nick nieaktualnyBetween, a jakiego proga bierzesz i w jakiej dawce? Jesli masz sie stresować, to moze rzeczywiscie zmniejsz dawke i monitoruj poziom raz na jakis czas, zeby Cie uspokoilo, ze nie leci na leb na szyje.
No chyba, ze bierzes Dupka, to Ci go badanie krwi nie wykryje. -
Aaaaaaaa to zmienia postac rzeczy. Dzieki dziewczyny jestescie nieocenionym wsparciem i porada
A czy szef moze podwazyc ten miesiac wypowiedzenia? Ze np. tylko 2 tygodnie albo z automatu? Wiem ze to nie forum prawa pracy , przepraszam i jeszcze raz dziekuje za pomoc
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:Aaaaaaaa to zmienia postac rzeczy. Dzieki dziewczyny jestescie nieocenionym wsparciem i porada
A czy szef moze podwazyc ten miesiac wypowiedzenia? Ze np. tylko 2 tygodnie albo z automatu? Wiem ze to nie forum prawa pracy , przepraszam i jeszcze raz dziekuje za pomoc
-
Tak jak wypowiedzenie um. na czas nieokreślony musi mieć uzasadnienie wypowiedzenia, tak um. na czas określony nie. Ale dyscyplinarka zawsze musi być uzasadniona i to obiektywnie. Bo wtedy mozesz iść do pipu lub sądu pracy o ustalenie sytuacji.M&M
-
Jakby mi wsadzil dyscyplinarke to na glowie mialby sanepid i bhp i mieli by co robic nie wspominajac juz i skarbowce i robieniu remanentu przy normalnie dzialajacym sklepie i czynnych kasach...
Dobra, mam nad czym myslec jak to rozegrac bo jesli zloze wypowiedzenie a pozniej sie okaze ze bylabym w ciazy to moze byc lipa bo naturals to co innego a ivf to planowana sprawa i wtedy moge zostac na lodzie...
Dzieki raz jeszcze kochane
&&&& i milego wieczoru
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
madwitka wrote:mylakamila ja uwazam ze powinnas zrobic laparoskopie, ja tez dzięki laparoskopi dowiedzialam sie o endometriozie, i przy okazji laparoskopi lekarz usunął ogniska endometrialne ktore dalo rade usunać, i po 4 miesiacach podeszlismy do in vitro, i pomimo tego ze moja endometrioza wplynela na jakosc komórek, niestety mielismy tylko dwie ktore nadawaly sie do zaplodnienia, to sama procedura sie udała, i w duzej mierze powodzenie było wlasnie prawdopodobnie dzięki laparoskopiStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
a88 wrote:Between, a jakiego proga bierzesz i w jakiej dawce? Jesli masz sie stresować, to moze rzeczywiscie zmniejsz dawke i monitoruj poziom raz na jakis czas, zeby Cie uspokoilo, ze nie leci na leb na szyje.
No chyba, ze bierzes Dupka, to Ci go badanie krwi nie wykryje.Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
Mylakamila wrote:Mi dupek wychodził w krwi. Normalnie w 7 dniu po owulacji bez dupka miałam wynik ok. 14-17 a z dupkiem 20 - 28. A zawsze odstawiłam go wieczorem przed badaniem krwi czyli robiłam przerwę 24 h
dupek nie moze wyjsc, bo jest sztucznym prg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 20:29
-
Bella93 wrote:Emilka, a nie moga Ci poczta wyslac? W szpitalach, w ktorych bylam, zawsze byla taka opcja dla pacjentow z daleka.
Nawet o tym nie pomyślałam ale i tak z mężem mamy w planach wypad na zakupy i do kina wiec przy okazji odbiorę wynik.zohasamoha, Bella93 lubią tę wiadomość