In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Nawet o tym nie pomyślałam ale i tak z mężem mamy w planach wypad na zakupy i do kina wiec przy okazji odbiorę wynik.
Dziewczyny, prawdopodobnie jutro dostanę @ i mam zrobić hormony podstawowe i AMH a potem rozpocząć antyki przed długim protokołem... Czy AMH trzeba robić w określonym dniu cyklu (chciałbym podjechać w 3dc, a juz będę na antykach)? I czy trzeba na czczo?
I jeszcze jedno pytanko: Czy Wy bierzecie jod? Koleżanka byla u gina ostatnio i podobno są nowe wytyczne, ze trzeba... Kazał jej brać jodawit na 3 miesiące przed staraniem... Wiecie coś mną ten temat?migotka_83 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualnya88 wrote:Between, a jakiego proga bierzesz i w jakiej dawce? Jesli masz sie stresować, to moze rzeczywiscie zmniejsz dawke i monitoruj poziom raz na jakis czas, zeby Cie uspokoilo, ze nie leci na leb na szyje.
No chyba, ze bierzes Dupka, to Ci go badanie krwi nie wykryje. -
nick nieaktualny
-
zohasamoha wrote:O matulu! 100km na zakupy i do kina? Chyba bym zwariowała... Ja narzekam jak mam pół godziny tramwajem jechać
Dziewczyny, prawdopodobnie jutro dostanę @ i mam zrobić hormony podstawowe i AMH a potem rozpocząć antyki przed długim protokołem... Czy AMH trzeba robić w określonym dniu cyklu (chciałbym podjechać w 3dc, a juz będę na antykach)? I czy trzeba na czczo?
I jeszcze jedno pytanko: Czy Wy bierzecie jod? Koleżanka byla u gina ostatnio i podobno są nowe wytyczne, ze trzeba... Kazał jej brać jodawit na 3 miesiące przed staraniem... Wiecie coś mną ten temat?
My lubimy jeździć samochodem oczywiściedla nas taki wypad to normalka
-
nick nieaktualnyDziewczyny a wiedzialyscie ze aby skorzystać z naprotechnologii za free to trzeba akt ślubu pokazać? Ciekawe czy cywilny wystarczy
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,66725,22150823,naprotechnologia-jednak-nie-dla-wszystkich-pani-zapytala-o.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy -
e_mil_ka wrote:My lubimy jeździć samochodem oczywiście
dla nas taki wypad to normalka
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
zohasamoha wrote:Dziewczyny, prawdopodobnie jutro dostanę @ i mam zrobić hormony podstawowe i AMH a potem rozpocząć antyki przed długim protokołem... Czy AMH trzeba robić w określonym dniu cyklu (chciałbym podjechać w 3dc, a juz będę na antykach)? I czy trzeba na czczo?
I jeszcze jedno pytanko: Czy Wy bierzecie jod? Koleżanka byla u gina ostatnio i podobno są nowe wytyczne, ze trzeba... Kazał jej brać jodawit na 3 miesiące przed staraniem... Wiecie coś mną ten temat?
Z jodem powinny uwazac kobiety z nadczynnoscia i te biorace leki na tarczyce. Ja uwazam, ze jak z tarczyca wszystko jest ok, to nie ma sensu sie suplementowac, a jak juz to lepiej brac co dobre z pozywieniazohasamoha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Between wrote:Ostatni raz badalam w dniu transferu.
Nie wiem czy sluchac lekarza czy dalej faszerowac sie LutinusemBetween lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zohasamoha wrote:Chyba jestem typowym mieszczuchem, który musi mieć wszystko na miejscu;) podziwiam:)
My co prawda mieszkamy w miescie ale nie za dużym. Mąż były zawodowy kierowca a ja wiele lat jeździłam z nim w trasy i tak juz zostało nam z tym jeżdżeniem -
nick nieaktualnyBetween, kiedy mi dr kazal przejsc z prolutexu na luteine, to posluchalam, ale kontrolnie badalam progesteron dosc regularnie i byl luzik.
Moze to tez by Cie uspokoilo, kiedy wiedzialabys, ze pomimo, ze zmniejszylas/odstawilas, to prog jest w normie.
A gdyby zaczelo go brakowac, to tez wiedzialabys, ze trzeba reagowac. -
Bella proszę wpisz mnie na listę, badania prenatalne mam 30.08
Wizytę kontrolną 17.08 i już nie mogę się doczekać aby zobaczyć naszego małego brzdąca
a88, zohasamoha, Bella93 lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Witajcie staraczki:)
zaczynam przygotowania do kolejnego podejścia in vitro (3 próby nie udane)
Tym razem dostałam zupełnie inne leki. Chyba będę szła krótkim protokołem, od drugiego dnia cyklu Gonal F i Menopur, od 6 dc Cetrotide a w 8 dc wizyta w klinice. Powiedzcie proszę czy dobrze myślę ze to krótki protokół, jak czułyście się po tych lekach i w jakich dniach mogę liczyć na punkcję?
Z góry dzięki za podpowiedź, pozdrawiam wszystkie:))))Monia -
monisia13 wrote:Witajcie staraczki:)
Tym razem dostałam zupełnie inne leki. Chyba będę szła krótkim protokołem, od drugiego dnia cyklu Gonal F i Menopur, od 6 dc Cetrotide a w 8 dc wizyta w klinice. Powiedzcie proszę czy dobrze myślę ze to krótki protokół, jak czułyście się po tych lekach i w jakich dniach mogę liczyć na punkcję?
Z góry dzięki za podpowiedź, pozdrawiam wszystkie:))))
Witaj
Ja aktualnie jestem na menopurze+cetrotide czuje sie dobrze ale cos mnie cmi lewy jajnik mam nadzieje ze jajca rosna
Zazwyczaj na krotkim protokole punkcja jest w 10-12ds. Mi prawdopodobnie wypadnie 14 albo 16 sierpnia.
&&&& i powodzenia
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Witaj
Ja aktualnie jestem na menopurze+cetrotide czuje sie dobrze ale cos mnie cmi lewy jajnik mam nadzieje ze jajca rosna
Zazwyczaj na krotkim protokole punkcja jest w 10-12ds. Mi prawdopodobnie wypadnie 14 albo 16 sierpnia.
&&&& i powodzenia
Dzięki, i trzymam mocno kciuki:))
Monia -
nick nieaktualnyDopadl mnie od rana jakis paskudny atak kichania, juz nawet nie wiem ile razy zdazylam kichnac.
Jesli wiec wiruski ciazowe sie szerza tez droga kropelkowa, to kicham czytajac to forum ile wlezie!bajka_, Mysza1986, zohasamoha, promyczek 39, Bella93, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy gonapeptyl i menopur mozna robic poniżej pepka a nie po bokach? Do tej pory robiłam po obu stronach na boki od pępka troche poniżej linii pępka. Mam juz tam tyle kropek ze chce troche to rozsunac...ale jestem strasznie zylasta i mam cienka warstwę tłuszczu na brzuchu i juz raz sie w zyle wpakowalam i sinior kilkucentymetrowy....Mam odstępy koło 0.5cm miedzy wkluciami, przy czym miedzy tymi co sa kolejnego dnia zachowuje większe (male w stosunku do wkluc sprzed kilku dni)...Ma to jakies znaczenie poza kwestia zaniki tkanki tłuszczowej?
-
monisia13 wrote:Witajcie staraczki:)
Z góry dzięki za podpowiedź, pozdrawiam wszystkie:))))
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Bajka my to tak idziemy łeb w łeb
ja badania prenatalne 31.08, a wizyty narazie co dwa tygodnie przez te moje torbiele i jajniczki. Powodzenia Dziewczyny bo widzę że coraz nas więcej i mam nadzieję, że coraz więcej szczęśliwych
bajka_, zohasamoha, Bella93 lubią tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud