X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nicolusia Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moze ktos ma do sprzedania menopur?

,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
    corka 2017 marzec ,najszczesliwsi na swiecie
    Ciaza po raz drugi wrzesien 2017 cud naturalny
    22/6-8:36-synus;))
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie powiedział jaka to torbiel ,ale chyba po niepęknietym pęcherzyku..nie wiem :(

to wtedy jest czynnosciowa tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:00

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Lekarz nie powiedział jaka to torbiel ,ale chyba po niepęknietym pęcherzyku..nie wiem :(

Tak.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja po wizycie. Lewy jajnik 5 pecherzykow ok. 0.8-0.9cm...Jajnik prawy: 4 pęcherzyki 1.0-1.2cm. Endometrium niewidoczne i nie wiem co to znaczy. Jestem 8dc...Powinno juz byc widoczne? To oznacza ze moge zapomnieć o świeżym transferze czy jak?

jak to masz niewidoczne endo? to co nie uroslo tobie? a mialas na poprzedniej wizycie? robilas dzis badania?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

Na antykach i gonapeptylu powinna sie wchlonac, zwlaszcza ze jestes przed @ :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Będąc na prywatnej wizycie 2 lata temu tez mnie lekarz o ślub zapytał to byłam w szoku.
    Ja też chodziłam prywatnie - za każdą wizytę 150 zł. Nigdy mnie lekarz nie zapytał czy mam mężą...

Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi .Bella szczegolnie za Twoja :) oby sie sprawdziła bo stesuje mnie juz ta torbiel ,,a gdzie tu dalej

hmm a gdyby jednak się nie wchlonęla..to wyczytalam gdzies ze przeszkadza,bo wtedy cala para stymulacji idzie w tę torbiel zamiast w pęcherzyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 11:09

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi .Bella szczegolnie za Twoja :) oby sie sprawdziła bo stesuje mnie juz ta torbiel ,,a gdzie tu dalej

hmm a gdyby jednak się nie wchlonęla..to wyczytalam gdzies ze przeszkadza,bo wtedy cala para stymulacji idzie w tę torbiel zamiast w pęcherzyki
    Promyczek, zawsze moze Cie lekarz dluzej potrzymac na gonapeptylu, jesli sie nie wchlonie przy @, ale jest dosc mala, wiec powinno byc ok.
    Ja mialam 6,5x3,5cm i zeszla na lekach w miesiac :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja po wizycie. Lewy jajnik 5 pecherzykow ok. 0.8-0.9cm...Jajnik prawy: 4 pęcherzyki 1.0-1.2cm. Endometrium niewidoczne i nie wiem co to znaczy. Jestem 8dc...Powinno juz byc widoczne? To oznacza ze moge zapomnieć o świeżym transferze czy jak?
    No raczej wydaje mi się, że w tym dniu już powinno być widoczne... Endometrium zaczyna rosnąć z chwilą kończenia się krwawienia...

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello. mi gin nie pozwolił na stymulację przy trobieli 30mm. po niepękniętym pęcherzyku. miałam przerwę.

u mnie jeden dzień odhaczony. czas się ciągnie strasznie.
    Dobrze ,że nie poszła za słowem lekarza na l4 na całą procedure bo wtedy chyba w ogole szaleństwo ogarnęłoby mnie w domu.

jak u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja bylam na antykach i na gonapeptylu...moje hormony do zera wyciszone...wiec chyba rosnie tylko na skutek gonadotropin i wzrostu estradiolu...Znowu mi nie zbadał estradiolu...nic nie kumam...mam zbadać w niedziele...
    Bella Ty cos wiesz na temat tego endo? Lekarz powiedzial tyle ze endo nie widać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:27

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Tylko ze ja bylam na antykach i na gonapeptylu...moje hormony do zera wyciszone...wiec chyba rosnie tylko na skutek gonadotropin i wzrostu estradiolu...Znowu mi nie zbadał estradiolu...nic nie kumam...mam zbadać w niedziele...
    Bella Ty cos wiesz na temat tego endo? Lekarz powiedzial tyle ze endo nie widać...
    Od 5dni rosnie Ci estradiol, wiec endo.tez powinno rosnac. Standardowo rosnie ok 1mm na dobe przy stymulacji.

Teraz jestem na antykach i endo ok 4mm, bez względu ile miesiecy biore zawsze ma 4-6mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:31

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jak to masz niewidoczne endo? to co nie uroslo tobie? a mialas na poprzedniej wizycie? robilas dzis badania?
    No jestem po gonapeptylu i antykach (antyki dlugo od maja). Krwawienie bylo kiepskie no i dzis 8dc i endo mowi ze nie mierzy bo nie ma co...
    Pecherzykow urosło 9 jak do tej pory wlk 0.8-1.2cm...badania kazal w niedziele estradiol i progesteron...
    Nie wiem czy juz mam płakać ze transfer najwcześniej październik czy jeszcze nie...
    Aha mój maz jest cudny...wyslalam go do dr po receptę bo się kapnęłam ze mi zabraknie 300jednoatek menopuru na niedziele to mi dr napisał 600jednostek opakowanie bo takie jest i rozpisał pozostałe 300jednoatek na 4 dawki po 75 które biore w południe...
    Mój zadowolony z siebie maz mowi " załatwiłem Ci dodatkowy zastrzyk w południe, cieszysz się?"...no myślałam ze wyjdę z siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Od 5dni rosnie Ci estradiol, wiec endo.tez powinno rosnac. Standardowo rosnie ok 1mm na dobe przy stymulacji.

Teraz jestem na antykach i endo ok 4mm, bez względu ile miesiecy biore zawsze ma 4-6mm.
    Czyli u mnie dupa blada...chhba ze mu sie nie chciało mierzyć tych 4mm zalozmy...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Czyli u mnie dupa blada...chhba ze mu sie nie chciało mierzyć tych 4mm zalozmy...
    Moze tak byc.
    Dorota, nie przejmuj sie zdarzeniami, na ktore nie masz wplywu. Nawet jesli mialoby nie byc swiezego transferu to, mrozak nie zajac i nie ucieknie. Organizm odpocznie po stymulacji, punkcji i znieczuleniu, które sa bardzo obciazajace i na spokojnie przygotuje sie do ciazy.
    To ze sie denerwujesz, placzesz nic dobrego Ci nie przyniesie, endo od tego nie urosnie.
    Ciesz sie z kazdego etapu po koleji, dzisiaj masz 9pecherzykow, ostatnio bylo 7 i tym powinnas sie zajac, pozytywy, nie to czego nie mozesz zmienic ;)

Edit: lekarz troche niepowazny, przekazujac takie informacje i nie wyjasniajac o co chodzi, a Ty pytaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:40

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieszę sie bo dwa przybyly na zdrowym jajniku :) wiec na zdrowym jest 5 ;)
    Ale nie cieszę się z gratisowego zastrzyku w południe ;)
    A migdały mam jeść czy cos? Wina to juz pic jakoś nie chce...
    Ide na 16.15 do pani anestezjolog...Jak zobaczy moje cisnienie 85/55 to padnie ;)

Edit: Lekarz dzisiaj tak zakręcony ze sam nie pomyslal ze do niedzieli mi leków zabraknie...dobrze ze sobie na korytarzu po wizycie przypomniałam i jak mi pobieramy krew na badania dla anestezjologa to maz o receptę poszedł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:42

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No cieszę sie bo dwa przybyly na zdrowym jajniku :) wiec na zdrowym jest 5 ;)
    Ale nie cieszę się z gratisowego zastrzyku w południe ;)
    A migdały mam jeść czy cos? Wina to juz pic jakoś nie chce...
    Ide na 16.15 do pani anestezjolog...Jak zobaczy moje cisnienie 85/55 to padnie ;)
    Mozliwe ze w podzielonych dawkach bedzie lepiej dzialal na jajka (pozytyw).
    Najlepsze sa brazylijskie. Pij wino, dobre wino :D przed spaniem sobie chlusnij z mezem ;)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka dziwne ze lekarz nie robi tobie badan m.in progesteronu i estradiolu, to podstawa przy stymulacji! skoro dzis pobierali tobie krew do badan moglas sobie zbadac ich poziom.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dootka dziwne ze lekarz nie robi tobie badan m.in progesteronu i estradiolu, to podstawa przy stymulacji! skoro dzis pobierali tobie krew do badan moglas sobie zbadac ich poziom.
    Wiem ale nawet pielęgniarce powiedzial ze nie badany...nie wiem nie rozumiem...mam nadzieje ze wie co robi

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Wiem ale nawet pielęgniarce powiedzial ze nie badany...nie wiem nie rozumiem...mam nadzieje ze wie co robi
    Na razie ocenia pewnie efekty po wzroscie pecherzykow, a przed punkcja sprawdzi wyniki, czy nie grozi Ci hiperka i czy mozesz miec swiezy et.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ