In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Ja po wizycie. Lewy jajnik 5 pecherzykow ok. 0.8-0.9cm...Jajnik prawy: 4 pęcherzyki 1.0-1.2cm. Endometrium niewidoczne i nie wiem co to znaczy. Jestem 8dc...Powinno juz byc widoczne? To oznacza ze moge zapomnieć o świeżym transferze czy jak?
jak to masz niewidoczne endo? to co nie uroslo tobie? a mialas na poprzedniej wizycie? robilas dzis badania?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
promyczek 39 wrote:Lekarz nie powiedział jaka to torbiel ,ale chyba po niepęknietym pęcherzyku..nie wiem
to wtedy jest czynnosciowa tak?promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Będąc na prywatnej wizycie 2 lata temu tez mnie lekarz o ślub zapytał to byłam w szoku.Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi .Bella szczegolnie za Twoja
oby sie sprawdziła bo stesuje mnie juz ta torbiel ,,a gdzie tu dalej
hmm a gdyby jednak się nie wchlonęla..to wyczytalam gdzies ze przeszkadza,bo wtedy cala para stymulacji idzie w tę torbiel zamiast w pęcherzykiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 11:09
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi .Bella szczegolnie za Twoja
oby sie sprawdziła bo stesuje mnie juz ta torbiel ,,a gdzie tu dalej
hmm a gdyby jednak się nie wchlonęla..to wyczytalam gdzies ze przeszkadza,bo wtedy cala para stymulacji idzie w tę torbiel zamiast w pęcherzyki
Ja mialam 6,5x3,5cm i zeszla na lekach w miesiacpromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Ja po wizycie. Lewy jajnik 5 pecherzykow ok. 0.8-0.9cm...Jajnik prawy: 4 pęcherzyki 1.0-1.2cm. Endometrium niewidoczne i nie wiem co to znaczy. Jestem 8dc...Powinno juz byc widoczne? To oznacza ze moge zapomnieć o świeżym transferze czy jak?
-
hello. mi gin nie pozwolił na stymulację przy trobieli 30mm. po niepękniętym pęcherzyku. miałam przerwę.
u mnie jeden dzień odhaczony. czas się ciągnie strasznie.
Dobrze ,że nie poszła za słowem lekarza na l4 na całą procedure bo wtedy chyba w ogole szaleństwo ogarnęłoby mnie w domu.
jak u Was?
-
nick nieaktualnyTylko ze ja bylam na antykach i na gonapeptylu...moje hormony do zera wyciszone...wiec chyba rosnie tylko na skutek gonadotropin i wzrostu estradiolu...Znowu mi nie zbadał estradiolu...nic nie kumam...mam zbadać w niedziele...
Bella Ty cos wiesz na temat tego endo? Lekarz powiedzial tyle ze endo nie widać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:27
-
Dootka_86 wrote:Tylko ze ja bylam na antykach i na gonapeptylu...moje hormony do zera wyciszone...wiec chyba rosnie tylko na skutek gonadotropin i wzrostu estradiolu...Znowu mi nie zbadał estradiolu...nic nie kumam...mam zbadać w niedziele...
Bella Ty cos wiesz na temat tego endo? Lekarz powiedzial tyle ze endo nie widać...
Teraz jestem na antykach i endo ok 4mm, bez względu ile miesiecy biore zawsze ma 4-6mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:31
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:jak to masz niewidoczne endo? to co nie uroslo tobie? a mialas na poprzedniej wizycie? robilas dzis badania?
Pecherzykow urosło 9 jak do tej pory wlk 0.8-1.2cm...badania kazal w niedziele estradiol i progesteron...
Nie wiem czy juz mam płakać ze transfer najwcześniej październik czy jeszcze nie...
Aha mój maz jest cudny...wyslalam go do dr po receptę bo się kapnęłam ze mi zabraknie 300jednoatek menopuru na niedziele to mi dr napisał 600jednostek opakowanie bo takie jest i rozpisał pozostałe 300jednoatek na 4 dawki po 75 które biore w południe...
Mój zadowolony z siebie maz mowi " załatwiłem Ci dodatkowy zastrzyk w południe, cieszysz się?"...no myślałam ze wyjdę z siebie -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Od 5dni rosnie Ci estradiol, wiec endo.tez powinno rosnac. Standardowo rosnie ok 1mm na dobe przy stymulacji.
Teraz jestem na antykach i endo ok 4mm, bez względu ile miesiecy biore zawsze ma 4-6mm. -
Dootka_86 wrote:Czyli u mnie dupa blada...chhba ze mu sie nie chciało mierzyć tych 4mm zalozmy...
Dorota, nie przejmuj sie zdarzeniami, na ktore nie masz wplywu. Nawet jesli mialoby nie byc swiezego transferu to, mrozak nie zajac i nie ucieknie. Organizm odpocznie po stymulacji, punkcji i znieczuleniu, które sa bardzo obciazajace i na spokojnie przygotuje sie do ciazy.
To ze sie denerwujesz, placzesz nic dobrego Ci nie przyniesie, endo od tego nie urosnie.
Ciesz sie z kazdego etapu po koleji, dzisiaj masz 9pecherzykow, ostatnio bylo 7 i tym powinnas sie zajac, pozytywy, nie to czego nie mozesz zmienic
Edit: lekarz troche niepowazny, przekazujac takie informacje i nie wyjasniajac o co chodzi, a Ty pytaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:40
-
nick nieaktualnyNo cieszę sie bo dwa przybyly na zdrowym jajniku
wiec na zdrowym jest 5
Ale nie cieszę się z gratisowego zastrzyku w południe
A migdały mam jeść czy cos? Wina to juz pic jakoś nie chce...
Ide na 16.15 do pani anestezjolog...Jak zobaczy moje cisnienie 85/55 to padnie
Edit: Lekarz dzisiaj tak zakręcony ze sam nie pomyslal ze do niedzieli mi leków zabraknie...dobrze ze sobie na korytarzu po wizycie przypomniałam i jak mi pobieramy krew na badania dla anestezjologa to maz o receptę poszedł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:42
-
Dootka_86 wrote:No cieszę sie bo dwa przybyly na zdrowym jajniku
wiec na zdrowym jest 5
Ale nie cieszę się z gratisowego zastrzyku w południe
A migdały mam jeść czy cos? Wina to juz pic jakoś nie chce...
Ide na 16.15 do pani anestezjolog...Jak zobaczy moje cisnienie 85/55 to padnie
Najlepsze sa brazylijskie. Pij wino, dobre winoprzed spaniem sobie chlusnij z mezem
-
Dootka dziwne ze lekarz nie robi tobie badan m.in progesteronu i estradiolu, to podstawa przy stymulacji! skoro dzis pobierali tobie krew do badan moglas sobie zbadac ich poziom.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Dootka dziwne ze lekarz nie robi tobie badan m.in progesteronu i estradiolu, to podstawa przy stymulacji! skoro dzis pobierali tobie krew do badan moglas sobie zbadac ich poziom.
-
Dootka_86 wrote:Wiem ale nawet pielęgniarce powiedzial ze nie badany...nie wiem nie rozumiem...mam nadzieje ze wie co robi