X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Na razie ocenia pewnie efekty po wzroscie pecherzykow, a przed punkcja sprawdzi wyniki, czy nie grozi Ci hiperka i czy mozesz miec swiezy et.
    No mam zrobić estradiol i progesteron w szpitalu w niedziele i iść do niego pozniej z wynikiem...i pewnie wieczorem strzał z ovitrellow dwóch jak mowil i we wtorek punkcja...

Ale jaka ja mam morfologie...plytki nawet w normie gdzie u mnie w rodzinie zawsze poniżej...az szok...i hemoglobina 13.9...nosz jestem pod wrażeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:32

Bella93 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to moglby mi np lekarz wydłuzyc ten gonapeptyl zeby mi sie wchłonela torbiel do konca ? a co wtedy z rozpoczeciem stymulacji nie musi to byc 1 lub 2 dc,niec juz nie rozumiem :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Bella to moglby mi np lekarz wydłuzyc ten gonapeptyl zeby mi sie wchłonela torbiel do konca ? a co wtedy z rozpoczeciem stymulacji nie musi to byc 1 lub 2 dc,niec juz nie rozumiem :P
    Moze wydluzyc, bo tak dlugo jak jestes na gonapeptylu, to tak długo hormony sa wyciszone, nie rosna pecherzyki, nie rosnie endo.
    1-3dc jest wazny tylko przy krotkim protokole.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rozjąsniłas mi umysła :) dzięki :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapukał 13 tydzień :) wiecie, że ja badal w to nie wierze. Jakoś mi w ogóle do głowy to wchodzi :D

Bella93, promyczek 39, Jagoda14, ChudaRuda, a88, Natka-matka wariatka :), *SmoczycA*, bajka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
    Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sie

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane powoli przygotowuje sie do kolejnej 4 stymulacji 3 podejscia nieudane :( Tym razem bez refundacji lekow :( poszukuje menopur gdyby ktoras z was miala niepotrzebny niewykorzystany w lodowce z cjecia odkupie :) prosze o info

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka no faktycznie leca w kulki ,agdzie Ty podchodzisz ?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Wkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
    Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sie
    Ja estradiol miałam w poniedziałek, środę, piątek, progesteron w sobotę gdzie punkcje miałam we wtorek.

M&M
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dootka no faktycznie leca w kulki ,agdzie Ty podchodzisz ?
    Macierzyństwo Krakow...skonczylo sie na tym ze sie jeszcze pożarłam o to z mężem, bo on siw wkurzyl jeszcze bardziej niż ja...ale chyba za późno w poniedziałek na wyniki tych badan skoro punkcja planowana na wtorek nie? Przeciez ja musze wieczorem w niedziele wziąć ovitrelle:/ Nie wiem czy mój lekarz juz po usg wie co i jak czy co...Boje sie dziewczyny czy to sie uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:55

• Jagoda14 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka serio, to co piszesz jest niepoważne.
    Kabałka pokażesz się na forum? jak się czujesz? wszystko? co tam z Ciebie wyciągnęli?
    daj znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Pytanie mam - jak dużo z Was podchodziła do IVF z powodu niedrożności jajowodów?
    Jaka była skuteczność Waszych procedur przy niedrożności?

:* :*

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Pytanie mam - jak dużo z Was podchodziła do IVF z powodu niedrożności jajowodów?
    Jaka była skuteczność Waszych procedur przy niedrożności?

:* :*
    Ja mam uposledzona droznosc. 4blastocysty, 2ciaze, 0dzieci

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją ;)

Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 21:10

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją ;)

Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.

ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..

Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka zrob progesteron i estradiol w sobote bys miala wynik i pokaz lekarzowi!! zanim wezmiesz zastrzyk na pekniecie...

A nie bedziesz miala usg jeszcze w sobote czy w niedziele? to ze wstepnie powiedzili we wtorek nie oznacza ze nie moga zrobic punkcji w srode!

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..

Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!
    Nie wszyscy lekarze/kliniki robią badania podczas stymulacji, a kobiety zachodza w ciaze.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieladnie z ich strony, owszem. Ale na ten moment priorytetem jest przede wszystkim wykonanie badania.

A potem mozna polubownie wyjasnic sytuacje z klinika. Jesli umowa mowi, ze badanie jest w cenie, a nie sa w stanie go wykonac, to ciezko mi jest uwierzyć, ze nie zaoferuja jakiejs rekompensaty/zwrotu kosztow. Im tez zalezy na pewno na dobrej opinii.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie wszyscy lekarze/kliniki robią badania podczas stymulacji, a kobiety zachodza w ciaze.

no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.

Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.

❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.

Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.
    Ktoras z dziewczyn kiedys pisała, ze miala badanie ostatniego dnia stymulacji, czyli tak jak Dootka.
    Teoretycznie to pecherzyki sa najwazniejsza, jak rosna rowno i maja odpowiednia wielkosc, to E2 i prg nic tu nie zmieniaja, dopiero ostatniego dnia albo jak cos idzie zle.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ