In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Na razie ocenia pewnie efekty po wzroscie pecherzykow, a przed punkcja sprawdzi wyniki, czy nie grozi Ci hiperka i czy mozesz miec swiezy et.
Ale jaka ja mam morfologie...plytki nawet w normie gdzie u mnie w rodzinie zawsze poniżej...az szok...i hemoglobina 13.9...nosz jestem pod wrażeniem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:32
Bella93 lubi tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Bella to moglby mi np lekarz wydłuzyc ten gonapeptyl zeby mi sie wchłonela torbiel do konca ? a co wtedy z rozpoczeciem stymulacji nie musi to byc 1 lub 2 dc,niec juz nie rozumiem
1-3dc jest wazny tylko przy krotkim protokole.promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sie -
Witam kochane powoli przygotowuje sie do kolejnej 4 stymulacji 3 podejscia nieudane
Tym razem bez refundacji lekow
poszukuje menopur gdyby ktoras z was miala niepotrzebny niewykorzystany w lodowce z cjecia odkupie
prosze o info
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dootka_86 wrote:Wkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sieM&M -
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Dootka no faktycznie leca w kulki ,agdzie Ty podchodzisz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:55
-
nick nieaktualny
-
sylwia198808 wrote:Hej Dziewczyny
Pytanie mam - jak dużo z Was podchodziła do IVF z powodu niedrożności jajowodów?
Jaka była skuteczność Waszych procedur przy niedrożności?
:* :* -
nick nieaktualnyKabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją
Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 21:10
-
a88 wrote:Kabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją
Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.
ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..
Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dootka zrob progesteron i estradiol w sobote bys miala wynik i pokaz lekarzowi!! zanim wezmiesz zastrzyk na pekniecie...
A nie bedziesz miala usg jeszcze w sobote czy w niedziele? to ze wstepnie powiedzili we wtorek nie oznacza ze nie moga zrobic punkcji w srode!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..
Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!
-
nick nieaktualnyNieladnie z ich strony, owszem. Ale na ten moment priorytetem jest przede wszystkim wykonanie badania.
A potem mozna polubownie wyjasnic sytuacje z klinika. Jesli umowa mowi, ze badanie jest w cenie, a nie sa w stanie go wykonac, to ciezko mi jest uwierzyć, ze nie zaoferuja jakiejs rekompensaty/zwrotu kosztow. Im tez zalezy na pewno na dobrej opinii. -
Bella93 wrote:Nie wszyscy lekarze/kliniki robią badania podczas stymulacji, a kobiety zachodza w ciaze.
no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.
Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.
Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.
Teoretycznie to pecherzyki sa najwazniejsza, jak rosna rowno i maja odpowiednia wielkosc, to E2 i prg nic tu nie zmieniaja, dopiero ostatniego dnia albo jak cos idzie zle.