X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Na razie ocenia pewnie efekty po wzroscie pecherzykow, a przed punkcja sprawdzi wyniki, czy nie grozi Ci hiperka i czy mozesz miec swiezy et.
    No mam zrobić estradiol i progesteron w szpitalu w niedziele i iść do niego pozniej z wynikiem...i pewnie wieczorem strzał z ovitrellow dwóch jak mowil i we wtorek punkcja...

Ale jaka ja mam morfologie...plytki nawet w normie gdzie u mnie w rodzinie zawsze poniżej...az szok...i hemoglobina 13.9...nosz jestem pod wrażeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:32

Bella93 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to moglby mi np lekarz wydłuzyc ten gonapeptyl zeby mi sie wchłonela torbiel do konca ? a co wtedy z rozpoczeciem stymulacji nie musi to byc 1 lub 2 dc,niec juz nie rozumiem :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Bella to moglby mi np lekarz wydłuzyc ten gonapeptyl zeby mi sie wchłonela torbiel do konca ? a co wtedy z rozpoczeciem stymulacji nie musi to byc 1 lub 2 dc,niec juz nie rozumiem :P
    Moze wydluzyc, bo tak dlugo jak jestes na gonapeptylu, to tak długo hormony sa wyciszone, nie rosna pecherzyki, nie rosnie endo.
    1-3dc jest wazny tylko przy krotkim protokole.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rozjąsniłas mi umysła :) dzięki :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapukał 13 tydzień :) wiecie, że ja badal w to nie wierze. Jakoś mi w ogóle do głowy to wchodzi :D

Bella93, promyczek 39, Jagoda14, ChudaRuda, a88, Natka-matka wariatka :), *SmoczycA*, bajka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
    Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sie

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane powoli przygotowuje sie do kolejnej 4 stymulacji 3 podejscia nieudane :( Tym razem bez refundacji lekow :( poszukuje menopur gdyby ktoras z was miala niepotrzebny niewykorzystany w lodowce z cjecia odkupie :) prosze o info

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka no faktycznie leca w kulki ,agdzie Ty podchodzisz ?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Wkurzyłam się. W cenę programu wliczone sa badania estradiolu i progesteronu, nie dosc ze ani razu mi ich nie pobrali to kazali w niedziele jak akurat u nich nie robia. W umowie nie ma słowa ze badania oprócz niedziel sa w cenie. I mam iść do szpitala i bulić 50zl...no chore...
    Jak się rzuciłam to powiedzieli ze mogą mi pobrać w niedziele a wynik będzie w poniedziałek ze lekarz mowi ze mu powiedzą. Ale co jak ja juz bede po ovitrelle a on dopiero estradiol zobaczy...kurde wkurzyłam sie
    Ja estradiol miałam w poniedziałek, środę, piątek, progesteron w sobotę gdzie punkcje miałam we wtorek.

M&M
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dootka no faktycznie leca w kulki ,agdzie Ty podchodzisz ?
    Macierzyństwo Krakow...skonczylo sie na tym ze sie jeszcze pożarłam o to z mężem, bo on siw wkurzyl jeszcze bardziej niż ja...ale chyba za późno w poniedziałek na wyniki tych badan skoro punkcja planowana na wtorek nie? Przeciez ja musze wieczorem w niedziele wziąć ovitrelle:/ Nie wiem czy mój lekarz juz po usg wie co i jak czy co...Boje sie dziewczyny czy to sie uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:55

• Jagoda14 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka serio, to co piszesz jest niepoważne.
    Kabałka pokażesz się na forum? jak się czujesz? wszystko? co tam z Ciebie wyciągnęli?
    daj znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Pytanie mam - jak dużo z Was podchodziła do IVF z powodu niedrożności jajowodów?
    Jaka była skuteczność Waszych procedur przy niedrożności?

:* :*

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Pytanie mam - jak dużo z Was podchodziła do IVF z powodu niedrożności jajowodów?
    Jaka była skuteczność Waszych procedur przy niedrożności?

:* :*
    Ja mam uposledzona droznosc. 4blastocysty, 2ciaze, 0dzieci

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją ;)

Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 21:10

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kabełka dawaj znać, bo mi kciuki drętwieją ;)

Dootka, więcej szkody zafundowalas sobie stresem robienia gównoburzy, niż te 50 zl warte. Zycze Ci z calego serca, zeby Ci sie udalo, ale wiecznym stresem nie ulatwiasz sobie ani troche.

ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..

Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka zrob progesteron i estradiol w sobote bys miala wynik i pokaz lekarzowi!! zanim wezmiesz zastrzyk na pekniecie...

A nie bedziesz miala usg jeszcze w sobote czy w niedziele? to ze wstepnie powiedzili we wtorek nie oznacza ze nie moga zrobic punkcji w srode!

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ale czemu dziewczyna ma placic skoro ma to w programie? jednym slowem leca z nia w h..

Dla mnie niepowazne jest to ze w ogole nie badaja jej estradiolu ani progesteronu a dziewczyna sie stymuluje... przeciez to podstawa!! lekarz dla mnie tez jakis nijaki, nic nie kaze jej badac, widac ze ma olewajacy tryb!
    Nie wszyscy lekarze/kliniki robią badania podczas stymulacji, a kobiety zachodza w ciaze.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieladnie z ich strony, owszem. Ale na ten moment priorytetem jest przede wszystkim wykonanie badania.

A potem mozna polubownie wyjasnic sytuacje z klinika. Jesli umowa mowi, ze badanie jest w cenie, a nie sa w stanie go wykonac, to ciezko mi jest uwierzyć, ze nie zaoferuja jakiejs rekompensaty/zwrotu kosztow. Im tez zalezy na pewno na dobrej opinii.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie wszyscy lekarze/kliniki robią badania podczas stymulacji, a kobiety zachodza w ciaze.

no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.

Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.

❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no ja pierwszy raz slysze i czytam na forum ze lekarze nie badaja poziomu hormonow podczas stymulacji.. ja nawet do iui mialam badane hormony a iui mialam zupelnie gdzie indziej robione.

Ale co klinika/ lekarze to inne obyczaje.
    Ktoras z dziewczyn kiedys pisała, ze miala badanie ostatniego dnia stymulacji, czyli tak jak Dootka.
    Teoretycznie to pecherzyki sa najwazniejsza, jak rosna rowno i maja odpowiednia wielkosc, to E2 i prg nic tu nie zmieniaja, dopiero ostatniego dnia albo jak cos idzie zle.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ