In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Po cetrotide może wystąpić alergia..możesz mieć zaczerwienienie, wysypkę lub bąbla ..mi lekarz powiedział że jakby coś się działo gorszego to dzwonić..ale to chyba rzadko się zdarza żeby powstała większą reakcja.
Oj ja miałam masakrę, po pierwszym miałam czerwony placek przez 12 h i swedzialo niemiłosiernie, kolejne już poszły lepiej bo swędziało tylko chwilę i później już było ok. -
Hej.
jestem po pierwszej wizycie.standardowy zestaw stymulacyjny i ruszam.
plan działania: do 17 stymulacja, 21 punkcja, 27 będzie po wszystkim
Teraz czekamy na efekty stymulacji.
Ktoś zaczyna program mniej wiecej w tym czasie ?Bella93, bajka_, Flowwer, Smutna32 lubią tę wiadomość
-
olciabos wrote:Dziewczyny jak wygląda statystyka crio? Czy zarodki po rozmrozeniu są gorszej jakości, czy może jak przetwaja rozmrazanie to są silniejsze i się przyjmują. Punkcje miałam 12.07, crio planowabe na przełom siep i września.
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny a wiedzialyscie ze aby skorzystać z naprotechnologii za free to trzeba akt ślubu pokazać? Ciekawe czy cywilny wystarczy
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,66725,22150823,naprotechnologia-jednak-nie-dla-wszystkich-pani-zapytala-o.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy
Będąc na prywatnej wizycie 2 lata temu tez mnie lekarz o ślub zapytał to byłam w szoku.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Dootka dobrze robiszStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Jagoda14 wrote:Kabełka jutro punkcja? jak Twoje jajca?
czym się sttmulowalas?
Tak, jutro punkcja. Stymulowałam się 4 dni Gonalem 150j i 3 dni Gonalem i Mensinormem po 75j. Do tego 4 dni Orgalutran. Ostatni podgląd miałam w poniedziałek, jajek miałam 6-7 i bardzo nierówno rosły. Mam nadzieję, że jutro się znajdą jakieś dojrzałe komórki. Trzymajcie proszę kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:29
a88 lubi tę wiadomość
-
Kabełka mocne kciuki
Kabełka lubi tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
może coś jeszcze wyrownalo. Komórka jakaś się znajdzie żeby zmarjstrowali to co trzeba. Z tego co czytam punkcja ma tylko wielkie oczy. Wystarczy jedna o będzie pieknie;)
daj znać koniecznie jak się czujesz i co udało się wyłapać.
Tymczasem idę się kuć.Kabełka lubi tę wiadomość
-
monisia13 wrote:Witajcie staraczki:)
zaczynam przygotowania do kolejnego podejścia in vitro (3 próby nie udane)
Tym razem dostałam zupełnie inne leki. Chyba będę szła krótkim protokołem, od drugiego dnia cyklu Gonal F i Menopur, od 6 dc Cetrotide a w 8 dc wizyta w klinice. Powiedzcie proszę czy dobrze myślę ze to krótki protokół, jak czułyście się po tych lekach i w jakich dniach mogę liczyć na punkcję?
Z góry dzięki za podpowiedź, pozdrawiam wszystkie:))))
Ja szlam gonalem 900 i menopurem 600 do tego mialam 3ampulko orgalutran i czułam się dobrze -
nick nieaktualny
-
Ja dziś zaczęlam Gonapeptyl,swędziało troche na początku.Za 2 tygodnie mam rozpocząć stymulację,ale mam juz kołowrotek w głowie
bo na ostatniej wizycie w klinice miałam torbiel 20/35 mm i lekarz stwierdził ze nie przeszkadza ona w rozpoczęciu stymulacji,co wiecej byłam u swojego gina i tez potwierdził ze nie przeszkadza..juz sama nie wiem bo czytałąm ze musi byc czysto przed startem.Na razie biore jeszcze antyki i mam je odstawic 17 sierpnia ,a wizytę i początek stymulacji mam miec 24 sierpnia,no ale przeciez nie wiadomo który to bedzie dzien cyklu,moze 4 lub 5..i mozna wtedy rozpocząć stymulacje ? Pomózcie
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Ja dziś zaczęlam Gonapeptyl,swędziało troche na początku.Za 2 tygodnie mam rozpocząć stymulację,ale mam juz kołowrotek w głowie
bo na ostatniej wizycie w klinice miałam torbiel 20/35 mm i lekarz stwierdził ze nie przeszkadza ona w rozpoczęciu stymulacji,co wiecej byłam u swojego gina i tez potwierdził ze nie przeszkadza..juz sama nie wiem bo czytałąm ze musi byc czysto przed startem.Na razie biore jeszcze antyki i mam je odstawic 17 sierpnia ,a wizytę i początek stymulacji mam miec 24 sierpnia,no ale przeciez nie wiadomo który to bedzie dzien cyklu,moze 4 lub 5..i mozna wtedy rozpocząć stymulacje ? Pomózcie
-
nick nieaktualny