In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny!
Ciekawe czy mi lekarz też tak zaleci, ty SmoczycA też w Invikcie, więc zobaczymy...
Kurcze dziewczyny - jesteście dzielne, naprawdę.
Ja moooocno trzymam kciuki za wasze drugie podejście.
Ja to chyba jestem słaba psychicznie...
A jeszcze się pochwalę że dzisiaj zrobiłam sobie drugi zastrzyk
Dopada mnie choroba, tyle miesięcy byłam zdrowa, a jak zaczęłam brać sterydy to od razu Ciekawe czy to ma związek.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Zuzanna strasznie się cieszę Od razu humor lepszy:) Beta sporo powyżej 5 to chyba musi być dobrze. Nie wiem ile powinno być w którym dniu po transferze. Pewnie u każdej z nas jest trochę inaczej...
Bella93 współczuję przeżyć związanych z narkozą! Mam nadzieję, że jutro pójdę śladem Smoczycy i będę mile wspominać całą historię, choć w tej chwili nie umiem sobie tego wyobrazić, bym mogła być zadowolona z jakiegokolwiek zabiegu medycznego:>
Angie31 - nasza lekarka powiedziała, że raz jej przyszło na żywca robić punkcję i już nigdy więcej się nie zgodzi... Byłaś niesamowicie dzielna, że to przetrwałaś. Podziwiam i trzymam kciuki za jutrzejsze miejmy nadzieję wspaniałe wyniki podglądania;)
mietata Twój estradiol jak na tak małe pęcherzyki to wg mnie wcale zły nie jest. Zawsze jeszcze nowe pęcherzyki mogą podrosnąć i estradiol też wtedy podskoczy. U mnie również chwilami cuda się działy, pojawiały się całkiem nowe, gdy inne miały już po 16mm i lekarka uspokajała nas, że to jest nie do przewidzenia i czasem tak się dzieje.
Dziewczyny dlaczego nie można mieć makijażu podczas punkcji? Trochę mnie zaskakuje ta informacja. Lakier i płytkę paznokcia rozumiem, ale co zmienia makijaż czy perfumy??3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
nick nieaktualnyJa zrezygnowałam z żelowych paznokci ale bez hybrydy na własnej płytce nie potrafiła bym juz zyc :p przez 12lat życia zawsze miałam mega długie pazury moich aż takich nie uchoduje nigdy :p ale jakos daje rade Hahahaha
Ale kusi mnie znowu przedłużyćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:42
-
Witaj z powrotem niezapominajka2017:)
Ja wyhodowałam w końcu 14 pęcherzyków, ale estradiol wyszedł tylko 1344ng/ml po 23 dniach stymulacji Gonalem, więc obstawiam, że co najmniej połowa jest pusta...niezapominajka2017, ania8306 lubią tę wiadomość
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Czesc dziewczyny
witam sie na nowo, pisalam z Wami kilka stron wczesniej, ale musialam usunac konto.
Zuzanna gratulacje!
MalaHD i Smoczyca bardzo mi przykro, ze tym razem nie wyszlo
Mietata a jaki mialas estradiol bo nie dopatrzylam?
W sumie nie chcialas miec zbyt duzego urodzaju, to moze i tak jest lepiej, 9 pecherzykow to i tak sporo...
Trzymam kciuki
Islanegra a u Ciebie ile bylo pecherzykow? Pytam, bo tez mam niskie AMH i chce wiedziec na co sie nastawiac...
Jeszcze dwa tygodnie i ja zaczynam sie kluc...
Ja pewnie tez za jakieś 2tyg zacznę sie kłuć który u Ciebie dc?
-
Niezapominajka jak widać po mnie i po smoczycy in vitro nie zawsze się udaje. My już jesteśmy po procedurze a nadal będziemy musiały czekać. I to kto wie jak długo ...
Agniecha ja pół życia nosiłam żele. A później się okazało, że ja mam piękne paznokcie. Twarde, długie, ładna długa płytka a lakier trzyma się tydzień spokojnie szkoda, że z włosami tak mi nie wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 22:56
-
nick nieaktualnyNo to u mnie dopiero 7 dc tez juz chce stymulację!!!
Mala ja z tych co miały sztuczne pazury, rzeski i doczepiane włosy teraz naturalne pazurki (tylko hybryda) własne rzeski i krótkie włosy (narazie do piersi a bedą do kości obojczykowych) trudno było sie przestawić -
islanegra wrote:Witaj z powrotem niezapominajka2017:)
Ja wyhodowałam w końcu 14 pęcherzyków, ale estradiol wyszedł tylko 1344ng/ml po 23 dniach stymulacji Gonalem, więc obstawiam, że co najmniej połowa jest pusta...Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
anakonda u mnie w klinice liczą 150-200ng/ml na jeden dojrzały pęcherzyk, choć lekko im niedowierzam skoro gdzie indziej wszędzie jest napisane 200-250 i liczę dla siebie 200, czyli średnią... Może po pobraniu da się te komórki jeszcze trochę "podhodować"? ka_tarzyna miała chyba tego typu zabieg na jednej komórce. Pytanie też kiedy Ci ostatni raz zmierzyli estradiol w stosunku do punkcji? Może w ostatnich dniach skokowo mocno przyrosło?3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
Zuzanna- wielkie gratulacje
Co do "faszyzmu" myślę że jak komuś bardzo zalezy to umalować się może w łazience po zabiegu. Mimo że krótki i mało inwazyjny to jednak jest zabieg i ciało powinno być odpowiednio przygotowane.
Ja jestem 4 dni po odstawieniu antyków i wciąż czekam na @ zaczynam się już martwić że nie przychodzi... Już bym chciała działać a tu się dłuży, jednak długi protokół jest baaardzo długi ;p
zuzanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Zuzanna- wielkie gratulacje
Co do "faszyzmu" myślę że jak komuś bardzo zalezy to umalować się może w łazience po zabiegu. Mimo że krótki i mało inwazyjny to jednak jest zabieg i ciało powinno być odpowiednio przygotowane.
Ja jestem 4 dni po odstawieniu antyków i wciąż czekam na @ zaczynam się już martwić że nie przychodzi... Już bym chciała działać a tu się dłuży, jednak długi protokół jest baaardzo długi ;p
Kochana mi sie każdy dzien ciągnie do maximum... a dopiero od niedzieli jestem na antykach gdzie tam do końca