In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W kwestii kosmetykow do makijazu, balsamow, perfum itp chodzi o to ze powodują one namnazanie bakterii, w zwiazku z czym istnieje wielsze ryzyko infekcji/zakazenia. A co do transferu, kraza opinie iz zarodki sa wrazliwe na zapachy, wiec lepiej zrezygnowac tego dnia z perfum czy balsamu.
Fraxi nie piecze na szczescieANia_In-Vitro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie 31 wrote:Mam jajca! 3 sztuki 15,14,13 mm w sobotę najpóźniej jak mi wyjdzie test owu pozytywny mam zapodac od razu ovitrelle.Endo narazie 6mm .Muszę się wyrobić do soboty bo inaczej znowu będzie klapa.Moja klinika nie pracuje w weekendy niestety.
Na Endo wiem że orzechy i wino a macie jakieś sposoby na przyspieszenie owulki? -
Cześć wszystkim, mogę do was dołączyć?
Koniec lutego/początek maraca, razem z @ startujemy z krótkim protokołem.
Leczymy się od roku w InviMedzie w Katowicach.Morwa, islanegra, zuzanna, ania8306 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kozamonia wrote:Cześć wszystkim, mogę do was dołączyć?
Koniec lutego/początek maraca, razem z @ startujemy z krótkim protokołem.
Leczymy się od roku w InviMedzie w Katowicach.kozamonia lubi tę wiadomość
-
Zdecydowałam się.
Jutro lub pojutrze mam mieć 3 IUI, chciałam ciągnąć do 5-6, ale raz że mam dość, a dwa - lekarka powiedziała, że nie ma sensu już. Więc jak się nie uda, robię hormony między 2 a 5 dniem i zaczynam ostatnią zabawę
Powiedzcie, w którym dc zaczyna się przyjmować zastrzyki? Czy są jakieś paskudne efekty uboczne?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja też sie powoli witam. Co prawda ivf planujemy na sierpień po ślubie ale muszę juz zbierać wiedzę...
Na razie jestem po kolejnej porażce iui. W sobote zaczynamy stymulacje do 3 iui. Jak ta sie nie uda może zrobimy jeszcze 4 inseminację... Byc może sie uda. Wolę jednak sie przygotowac psychicznie do ivf w razie czego
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Różnie, jak idziesz długim protokołem to chyba od 21 dc wyciszacze i po @ dopiero stymulacja, 2-3 dc. Ja mocno spuchłam od tych wszystkich leków, w sumie cały miesiąc byłam opuchnięta, brzuch wzdęty, apetyt słaby bo co tylko troszkę zjesz to już jesteś syta, ja dodatkowo od progesteronu miałam bardzo wrażliwe piersi (ale większe o rozmiar to na plus ) i byłam bardzo senna. Spałam na stojąco. Miałam nadzieję, że jestem w ciąży więc łatwiej te dolegliwości znieść.
Przy cyklu sztucznym od estradiolu było mi niedobrze, chciało mi się wymiotować, miałam zawroty głowy, bezsenność, zimne poty, uderzenia gorąca i nie mogłam się zwlec z łóżka taka byłam osłabiona. Ale organizm się przyzwyczaił i po jakimś czasie już było ok. -
wichrowe_wzgórza wrote:Zdecydowałam się.
Jutro lub pojutrze mam mieć 3 IUI, chciałam ciągnąć do 5-6, ale raz że mam dość, a dwa - lekarka powiedziała, że nie ma sensu już. Więc jak się nie uda, robię hormony między 2 a 5 dniem i zaczynam ostatnią zabawę
Powiedzcie, w którym dc zaczyna się przyjmować zastrzyki? Czy są jakieś paskudne efekty uboczne?
Co do stymulacji - wszystko zależy jakim protokołem będziecie lecieć. Długi zaczyna się od tabletek anty cykl przed stymulacją, a krótki w 2dc.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyLady_E wrote:Ja też sie powoli witam. Co prawda ivf planujemy na sierpień po ślubie ale muszę juz zbierać wiedzę...
Na razie jestem po kolejnej porażce iui. W sobote zaczynamy stymulacje do 3 iui. Jak ta sie nie uda może zrobimy jeszcze 4 inseminację... Byc może sie uda. Wolę jednak sie przygotowac psychicznie do ivf w razie czego
Witam Cię ja ide długim i aktulalnie jestem na antykach w 20dc wizyta u gina.
Dziewczyny wszystko pięknie napisały wyżej -
innamorata88 wrote:
Co do stymulacji - wszystko zależy jakim protokołem będziecie lecieć. Długi zaczyna się od tabletek anty cykl przed stymulacją, a krótki w 2dc.
Niekazdy dlugi zaczyna sie od tabl anty i nie kazdy krotki jest bez nich. -
Bella93 wrote:Prawie
Niekazdy dlugi zaczyna sie od tabl anty i nie kazdy krotki jest bez nich.ania8306 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Melduję się po punkcji! Trochę jeszcze mnie mdli, ale muszę się pochwalić
Wyhodowałam 10 prawidłowych, dojrzałych komórek! Było 15, ale 5 odpadło z powodu wad budowy. Nie mogę uwierzyć, że aż tyle się udało przy moim niskim AMH i słabym estradiolu. Teraz to ja już w ogóle nie będę ufać kalkulacjom 150-200ng/ml na jedną dojrzałą komórkę. anaconda miała rację!
Transfer prawdopodobnie przesuwamy na nowy cykl, ze względu na zbyt długą stymulację w obecnym.Bella93, Angie 31, kozamonia, *SmoczycA*, Morwa, MalaHD, ka_tarzyna, anakonda, Madzialenaaa, ania8306, niezapominajka2017, Deseo lubią tę wiadomość
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
MalaHD wrote:U nas tak samo, świątek, piątek, niedziela zawsze klinika otwarta i dany dzień cyklu jest danego dnia to NIE MA szans żeby Cię nie przyjęli
Fajnie macie , wogole te wszystkie możliwości i badania na wyciągnięcie ręki. Ja niestety muszę ćwiczyć swoją cierpliwość która i tak wisi już na włosku.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Zapladniacie wszystkie czu 4mrozicie?
Kiedy jakies info o zarodkach? Trzymam &&&
Deseo, bo sie niecierpliwie, gdzie jestes?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:22
Deseo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny