In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lipcowka86 dzięki za informacje, gubię się w tym wszystkim mam nadzieje, ze moj doktorek tez nie będzie chciał czekać
-
Kkara dziś dla odmiany moje wyniki przyszły szybciej. Musiałam dziś zrobić, bo klinika chciała z 12dpt.
-
Kkara No u mnie już nie miało co się zmienić, nawet o tym nie myślałam :p a Ty już masz wynik?
ChceBycMama głowa do góry, jeszcze kilka dni i będziesz testować -
Kkara ja tylko mówię, że beta jest za niska jak na ten dpt. Niestety Niezapomniajka też miała niskie bety, które miały prawidłowe przyrosty i nie skończyło się to dobrze. Może jeszcze maluch się rozkręci, czego oczywiście Ci życzę ale dla mnie nie wygląda to dobrze.
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, chciałam się dołączyć do wątku- przeskoczyłam niestety z wątku IUI...W temacie IVF jestem zielona...
Chciałam się Was zapytać, jak to jest z szansami na ciąże po ivf czy duże? Czy tak każdy zachodzi? Czy lepiej robić IUI nr 4, czy już ivf?Jakie macie doświadczenia?
Czy są jakieś ekstra badania, jakie muszę zrobić? Powiem tak jestem po 3 IUI, miałam do tego robione wiadomo hormony (itp), HyFoSy, kariotyp(ale na wyniki czekamy). Co mi na chwilę obecną dolega?! Nie wiem. Mam naturalne owu, ciut cienkie endometrium, wyniki w normie, mój M nasienie bdb. A dziecka brak. Do kliniki poszliśmy, bo ze stresu M miał kłopot ze zgraniem się w odpowiednim czasie podczas współżycia... I niestety obecnie zostało mi ivf... Jak czytam o IVF( np. powikłaniach- tej hiper stymulacji) to zaczynam się mocno stresować. A może ktoś jest z Wrocławia (Invimed?)
Jak komuś się zechce odpisać, to z góry dziękuję -
Ninkali o nie a myslalam ze ta ostatnia iui sie powiedzie...
Powodzenia! I nie boj sie ivf jest do przejscia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kkara to dalej &&& mi doktorek kazał jeden cykl odczekać, ale głównie chodzi mu o to, żeby ok. 20 dnia cyklu zrobić biopsje endometrium ( żeby pobudzić wzrost w cyklu transferowym). Wiec póki co odpoczywam psychicznie, ale być silna przed II podejściem
-
Kkara zatem dalej kciuki. Kuczka, co nie tak z Twoim endo? Ja dzisiaj mam napływ optymizmu,może dlatego, że się wyspałam. I nie chodzi tu o oczekiwanie, ale ogólnie i zaczęłam cieszyć się świętami Chcebycmama, to progesteron ziewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 07:01
-
Izabelle z moim endo wszystko Ok, nie miałam nigdy problemu ze wzrostem, a raczej z przerostem :p moj doktorek jednak stwierdził, ze skoro na sztucznym cyklu polecimy, to endo trzeba najpierw zmotywować do wzrostu a następnie wystymulowac estradiolem do lutego już tez w sumie nie jest daleko
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Nie dziękuję Wam dziewczyny. Badanie zrobione razem z progesteronem i estradiolem. Czekam.
I za to czekanie dla kobiet, które przechodzą przez procedurę in vitro, kolejne zaskoczenia, taką ilość badań-należy się naprawdę medal.Izabelle lubi tę wiadomość
Kkara -
Kuczka, przeleci czas, nawet nie będziesz wiedziała kiedy Kkara,medal to za mało za to wszystko co przechodzimy, jesteśmy bohaterkami Kiedy brzuch po punkcji zacznie wracać do normalnych rozmiarów? Kiedy można przystopowac z jedzeniem białka? Już patrzeć nie mogę na ryby indyki, kurczaki i Nutridrinki