X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Ilciaa Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest 15 dpt hcg rośnie 1302,5 i pierwszy raz robiłam progresteron wyszedł 22,2 czy jest prawidłowy?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylakamila, nie wiem czy każdy tak reaguje, mi brzuch pod koniec stymulacji zrobił się dość spory, a po transferze był bardzo wzdęty. Ilcia, akurat byłam dziś u lekarza, tez robiłam proga i mówił, że najlepiej, żeby był powyżej 30, jeśli mniej trzeba modyfikować dawkę, ja jestem 14dpt

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciaa wrote:
    Dziś jest 15 dpt hcg rośnie 1302,5 i pierwszy raz robiłam progresteron wyszedł 22,2 czy jest prawidłowy?
    Ja 14dpt miałam prog 34 i nie było mowy o zmniejszeniu dawek - brałam 2x2 luteinę dowcipnie, 2x2 duphaston i 2x1 prolutex i miałam brać tak dalej. Zapytałabym lekarza, czy lepiej czegoś nie dołożyć. Może chociaż lutkę?

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Ilciaa Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę biorę podjęzykową 4x3 gdyż na dopochwówkę dostałam uczulenie a encorton stopniowo odkładam i folik to wszystko co biorę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:29

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj lepiej lekarza, dla własnego spokoju :-)

• Ilciaa Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Zapytaj lepiej lekarza, dla własnego spokoju :-)
    Tak oczywiście tylko czy czekać do wtorku czy działać już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:33

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz do lekarza napisać SMS? Spróbuj się skontaktować jakoś, ja bym nie czekała. Tylko ja to z tych panikar jestem... A po moich przejściach to wolę dmuchać na zimne ;-)

• Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anys wrote:
    Hej. Jestem tu nowa moge dolaczyc?
    Moze troszke opowiem swoja historie.
    Mam wspaniala corke z in vitro :)tydzien temu skonczyla roczek:) teraz chcemy zabrac swojego eskimoska:) ale jakos tak strasznie ogarnal mnie strach przed porazka ...
    Czy ktorejs z was udalo sie z mrozaczka?
    Witaj Abyś. Ja też jestem nowa na forum i za dużego doświadczenia nie mam ale mogę przywołać historię pewnej pani, którą poznałam czekając w Invimed na wizytę. Owa kobieta powiedziała mu, że 3 lata temu podchodziła pierwszy raz do Invitro. Pierwszy transfer miała z dwóch zarodków. Niestety nie udało się. Kolejny transfer z dwóch zamrożonych komórek - również bez powodzenia. Załamała się. Dodam, że mieszkała w Londynie i co chwilę latała Londyn - Wrocław. Opowiadała, jak płakała lekarzowi w telefon, że już nie ma siły a ten kazał jej wsiadać w samolot i wracać po mrozaczki. Przyleciała trzeci raz ale jak to sama powiedziała - bez nadziei. W dniu transferu od razu wsiadła do samolotu i wróciła do Londynu. Mówiła, że przy wcześniejszych razach bardzo dbała o siebie i zwlekała z powrotem do domu 3 tygodnie. Za trzecim razem nie uważała na nic. I właśnie ten trzeci transfer udał się. Dzisiaj ma 3 -letnią córeczkę. A spotkałam ją 4 tygodnie temu. Siedziała w poczekalni cała podekscytowana. Otwórz wróciła po 3 latach po ostatniego mrozaczki. Tym razem również się udało. Jeden transfer, jeden zamrożony zarodek i ciąża. Także kochane koleżanki - głowa do góry. Jak widać nawet w chwili, kiedy już nie macie siły i zrezygnowanie ogarnia Was całe, może się okazać, że radość zamieszka w Waszych sercach

Ilciaa lubi tę wiadomość

Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anys przerobiło mi na Abyś. Ach te słowniki. Przepraszam

Kuczka lubi tę wiadomość

27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce#Być#Mama wrote:
    Jak długo czeka się na okres po odstawieniu leków ?
    U mnie nadszedł po 4 dniach. Po tej całej stymulacji moj organizm szaleje- przeszłam już mega jelitowke ( właśnie podczas okresu), zapalenie pęcherza i teraz od 3 dni zatoki i zapalenie gardła :/ niby tylko hormony człowiek brał, ale moj organizm jest tak osłabiony, ze zastanawiam się co jeszcze się do mnie przyczepi :( końcówka roku jakaś taka do bani... oby Nowy Rok nadszedł z nowa nadzieja i zapałem do życia :) a Ty kochana jak się czujesz?

A tak z tej lepszej strony- od 6 stycznia zaczynam dupka przez 10 dni. 10 stycznia jadę na biopsje endometrium. Po odstawieniu dupka miesiączka i zaczynamy podawać estradiol, obserwujemy endo i przygotowujemy się do crio :) jak wszystko będzie szło dobrze, to ok. 8-10 lutego transfer :)

Ilciaa lubi tę wiadomość

l22no7esmo71wm6e.pngl22no7esmqts28td.png

PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    U mnie nadszedł po 4 dniach. Po tej całej stymulacji moj organizm szaleje- przeszłam już mega jelitowke ( właśnie podczas okresu), zapalenie pęcherza i teraz od 3 dni zatoki i zapalenie gardła :/ niby tylko hormony człowiek brał, ale moj organizm jest tak osłabiony, ze zastanawiam się co jeszcze się do mnie przyczepi :( końcówka roku jakaś taka do bani... oby Nowy Rok nadszedł z nowa nadzieja i zapałem do życia :) a Ty kochana jak się czujesz?

A tak z tej lepszej strony- od 6 stycznia zaczynam dupka przez 10 dni. 10 stycznia jadę na biopsje endometrium. Po odstawieniu dupka miesiączka i zaczynamy podawać estradiol, obserwujemy endo i przygotowujemy się do crio :) jak wszystko będzie szło dobrze, to ok. 8-10 lutego transfer :)
    A z biopsją będziesz miała też robiony scratching i/lub histero? Może warto, tak przy okazji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 22:23

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka histero ani scratchingu nie będę miała robione :/ może przy kolejnej procedurze pomyśle, na razie ufam, ze moj doktorek wie co robi :) nie będę się buntować :)

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo :-)
    Ja też swojemu ufam. Komuś w tym wszystkim trzeba ;-) trzymam kciuki :-)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka, super że jest plan, czas zleci niewiadomo kiedy ;) Ja wcześniej myślałam żeby po transferze wziąć wolne. Lekarz kazał żyć normalnie i jednak tak zrobiłam. Po punkcji miałam wolne 3 dni, transfer wypadł w piątek, a potem żyłam i funkcjonowałam jak zawsze. Uważam, że to był bardzo dobry krok ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Ilciaa Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle, Lizzinka, rozmawiałam dziś z lekarzem i powiedział że dlatego taki wynik progresteronu wyszedł, gdyż nie wzięłam z rana luteiny przed pobraniem krwi ale wynik jest prawidłowy.Powtórzyć badania we wtorek. Ja po criotransferze następnego dnia szłam do pracy i przez kolejne później też, praca przy komputerze i to jest najlepsze lekarstwo uważam z doświadczenia niż siedzenie w domu gdzie pamiętam przy pierwszym in tak zrobiłam i było nie ciekawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:49

Nasti85 lubi tę wiadomość

• Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jak długo braliście zastrzyki? Ja mam 8 zastrzyków gonal a lekarz mówił o 10 dniach.oststni gonal mam w czwartek. Zastanawiam się, czy punkcję zrobią mi w piątek czy po weekendzie. Może jeszcze inne zastrzyki dostanę? 10 dzień wypada w sobotę więc w weekend i tak klinika nic nie zrobi... Miała któraś z Was tylko 8 dni stymulacji? Wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek po południu...

27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylakamila wrote:
    Dziewczyny - jak długo braliście zastrzyki? Ja mam 8 zastrzyków gonal a lekarz mówił o 10 dniach.oststni gonal mam w czwartek. Zastanawiam się, czy punkcję zrobią mi w piątek czy po weekendzie. Może jeszcze inne zastrzyki dostanę? 10 dzień wypada w sobotę więc w weekend i tak klinika nic nie zrobi... Miała któraś z Was tylko 8 dni stymulacji? Wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek po południu...
    To ile wezmiesz zastrzykow zalezy od tego jak zareagujesz jak bedziesz sie stymulowac jak beda rosly pecherzyki...
    Ja teraz mialam stymulacji 12 dni... w 12 dzien juz tylko rano orgalutran i wieczorem ovitrelle

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilcia, dobrze, że skontaktowałas się z lekarzem, głowa spokojniejsza ;)

Ilciaa lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długość stymulacji zależy od tego, jak dana babeczka się stymuluje. U mnie wyszło 10 dni, 11 dnia zastrzyk z pregnylu na pęknięcie :) masz może 8 dnia wizytę i podglad? Może wtedy lekarz podejmie decyzję czy jeszcze stymulować czy już jest wystarczająco dobrze...

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylakamila wrote:
    Ja miałam 8 dni stymulacji, 200j puregonu. 9 dnia ovitrelle i 36h później była punkcja. Tak jak mówią dziewczyny, to zależy jak reagujesz na stymulację.
    A dlaczego klinika nic nie zrobi w weekend? Powinni robić punkcje również w weekendy...

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ