In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Shilcia wrote:Znalazłam też taką informację, która trochę mnie przy nadziei trzyma...
Przy 2-3 dniowych zarodkach:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny i zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek implamtuje się
8dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
9dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobić testXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Shilcia, jest możliwość, że beta dopiero zaczyna być produkowana.. Skoro lekarz nie przekreśla szans, to znaczy że one są. Trzymam dalej kciuki &&& Ja się pokusiłam dziś zrobić sikańca o czułości 10 i wyszedł negatyw, więc jestem w podobnej sytuacji. Betę sobie darowałam, poczekam do środy, choć obawiam się że się nie powiodło tym razem.. Bóle małpowe mam od wczoraj i mam wrażenie, że tylko luteina powoduje, że się paskuda nie rozkręca.
Sikańca zrobiłaś o wiele za wcześnie moim zdaniem, nawet tego o czułości 10. Nic, tylko przełożyć przez kolano!
Trzymam kciuki mocno za Twoją betę!!!Erl lubi tę wiadomość
-
Shilcia wrote:Sikańca zrobiłaś o wiele za wcześnie moim zdaniem, nawet tego o czułości 10. Nic, tylko przełożyć przez kolano!
Trzymam kciuki mocno za Twoją betę!!!
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
aziledo wrote:I mam do Was pytanko jeszcze... bo wczoraj czułam się taka przeziębiona ze wsunęłam aspiryny w sumie w ciągu dnia 4... mam nadzieję że to nie zaszkodzi stymulacji. Dopadło Was przeziębienie w czesie stymulacji i jak sobie z nim radziłyście? Ja wziełam te aspiryny bo bałam się ze jak nie wezmę to z punkcji nici...
Punkcje muszą ci zrobić, czy jesteś chora czy nie. Ja tak teraz miałam. Z nosa się lało i kaszel. Dostałam krople do nosa i kilka godzin byłam "zdrowa" akurat na czas punkcji. Jednak aspiryna to nie jest dobry pomysł. Mi zabronili brać aspiryne na dwa dni przed narkozą. Wszystko inne na przeziębienie mogłam brać -
Erl wrote:Akilegna, teoretycznie w środę, to będzie 9dpt 3-dniowych Maluchów, przy czym obawiam się że to będzie dzień na smutno.. Zrobiłam dziś rano sikańca o czułości 10 ale negatyw.
A co u Was ?
Jeszcze nic straconego, może test nie wykrył jeszcze hcg. Kciukam za środę &&&
A u mnie nic ciekawego, objawów ciążowych brak. Czasami brzuch pobolewa jak na @, jeżeli zbyt dużo chodzę. Cycki też tak sobie, bolą najczęściej rano. Jedynie sikam częściej, ale i pragnienie większe. Mam nadzieję, że nadal jestem w ciąży . Usg dopiero 5 lutegoErl lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ wrote:Jeszcze nic straconego, może test nie wykrył jeszcze hcg. Kciukam za środę &&&
A u mnie nic ciekawego, objawów ciążowych brak. Czasami brzuch pobolewa jak na @, jeżeli zbyt dużo chodzę. Cycki też tak sobie, bolą najczęściej rano. Jedynie sikam częściej, ale i pragnienie większe. Mam nadzieję, że nadal jestem w ciąży . Usg dopiero 5 lutegoXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Jeszcze chodzę do pracy. Nie wiem czy dostanę zwolnienie, pogadam z doktorkiem na ten temat
A jak będę czuła, że nie daje rady, to będę kombinować l4Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 17:38
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Punkcje muszą ci zrobić, czy jesteś chora czy nie. Ja tak teraz miałam. Z nosa się lało i kaszel. Dostałam krople do nosa i kilka godzin byłam "zdrowa" akurat na czas punkcji. Jednak aspiryna to nie jest dobry pomysł. Mi zabronili brać aspiryne na dwa dni przed narkozą. Wszystko inne na przeziębienie mogłam brać
Dzięki serdeczne za odpowiedź bo zaczynałam już wpadać w panikę... -
Akilegna chwilowy spadek mocy? Przecież teraz już musi być dobrze my w Was wierzymy- uwierz i Ty
Erl lubi tę wiadomość
-
Wiesz Kuczka może jakbym przytulała namiętnie kibelek lub miała jakieś inne objawy, to czułabym przynajmniej, że jestem w ciąży
Wiem, że brak objawów to też objaw ale poczuję się lepiej po usg, albo po serduszkowej wizycie, albo po połówkowych a najlepiej to już jak by była akcja porodowa tych obaw to my się nigdy chyba nie wyzbędziemyKuczka lubi tę wiadomość
-
Oj Akilegna, kobiety to takie ustrojstwo, ze zawsze znajdzie powód do zmartwień
A u mnie po dzisiejszej wizycie endo 14 mm i jutro z embriologiem ustalę dokładny termin transferu :p ale jakoś w weekend na pewno bo sam doktorek się zakręcił dziś z tym, w której dobie było mrożenie :p wiec trzeba sprawdzić u embriologa przynajmniej będę na 100% pewna, ze crio odbędzie się odpowiedniego dnia a od dziś już Luteina - jak ja tego nie lubię już wyczuwam zapalenia pęcherza ;pErl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKuczka wrote:Oj Akilegna, kobiety to takie ustrojstwo, ze zawsze znajdzie powód do zmartwień
A u mnie po dzisiejszej wizycie endo 14 mm i jutro z embriologiem ustalę dokładny termin transferu :p ale jakoś w weekend na pewno bo sam doktorek się zakręcił dziś z tym, w której dobie było mrożenie :p wiec trzeba sprawdzić u embriologa przynajmniej będę na 100% pewna, ze crio odbędzie się odpowiedniego dnia a od dziś już Luteina - jak ja tego nie lubię już wyczuwam zapalenia pęcherza ;p
Nie wiem o co chodzi z tą luteiną ale sporo osób narzeka na skutki uboczne mówię o tej dopochwowej... -
aziledo wrote:A neozine można bez przeszkod?
Erl lubi tę wiadomość
Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
Mylakamila wrote:Mój lekarz powiedział, że do punkcji można brać mrożone. Mnie też brało przeziębienie i musiałam się ratować. Ale bardziej od neosine polecam do picia taką miksturę z kurkumy. Już kilka razy uratowała mnie od przeziębienia bez leków. Podaję przepis dla zainteresowanych: pół szklanki ciepłej wody, troszkę startego imbiru, łyżka miodu, pół cytryny. Proporcje możecie zmieniać. W smaku średnie ale działa cuda. Koleżanka leczyła się tak podczas całej ciąży.XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
aziledo wrote:Nie wiem o co chodzi z tą luteiną ale sporo osób narzeka na skutki uboczne mówię o tej dopochwowej...
-
A wiec transfer w sobotę o 9
Erl, Malwas, emka29, MiKi23, akilegna♥, Mylakamila, patus_, Kabi lubią tę wiadomość