In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce#Być#Mama wrote:Wiem ale uważam ze 8dpt to stanowczo za wcześnie na bhcg. Miałam podane 3 dniowe zarodki wiec myśle ze max 10-11dptStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
nick nieaktualnySiemandero
Dawno mnie nie było ale już jestem
Po konsultacjach z moim lekarzem postanowiliśmy, że skoro jestem "trudny pacjent" (przez moją beznadziejną reakcję na stymulację) to czekamy na pierwszy okres po łyżeczkowaniu i zobaczymy co tam się dzieje i być może wystartujemy od razu ze stymulacją. Czuje się już okresowo więc podejżewam, że @ przyjdzie lada dzień. Ciekawe co to będzie...
Pozdrawiam Was czule
Kuczka, Erl lubią tę wiadomość
-
aziledo wrote:Siemandero
Dawno mnie nie było ale już jestem
Po konsultacjach z moim lekarzem postanowiliśmy, że skoro jestem "trudny pacjent" (przez moją beznadziejną reakcję na stymulację) to czekamy na pierwszy okres po łyżeczkowaniu i zobaczymy co tam się dzieje i być może wystartujemy od razu ze stymulacją. Czuje się już okresowo więc podejżewam, że @ przyjdzie lada dzień. Ciekawe co to będzie...
Pozdrawiam Was czuleStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Chce#Być#Mama wrote:Nie wiem czy to dobrze ale zaczynam odczuwać piersi, sutki albo zaczynam wariować ;/Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
A ciebie wogole bolały piersi ? Bo mnie przy pierwszym transferze od samego początku a teraz nic dopiero dziś odczuwam lekko z bólu i sutki. Jedyne co mnie dziwi to sutki mam wypukłe a należę do kobiet które maja wklęsłe a tu nagle jeden w szczególności jest wypukły i wrażliwy na dotyk.Wiem wiem blisko i coraz bardziej więcej obaw już wczoraj ryczałamXxxxxx
-
nick nieaktualnyDokładnie wiem co przeżywasz... i nawet nie będę pisała żebyś wyluzowała, bo wiem, że to nie możliwe nawet jeśli bardzo się tego chce. Pamiętaj jednak że nie masz na to wpływu. Ja dla pocieszenia powiem Ci, że za każdym z 3x czułam się okresowo bolał mnie brzuch i piersi. Za trzecim razem zaszłam w ciążę ale bez sukcesu niestety.
Tobie życzę powodzenia i trzymam kciuki -
Chce#Być#Mama wrote:A ciebie wogole bolały piersi ? Bo mnie przy pierwszym transferze od samego początku a teraz nic dopiero dziś odczuwam lekko z bólu i sutki. Jedyne co mnie dziwi to sutki mam wypukłe a należę do kobiet które maja wklęsłe a tu nagle jeden w szczególności jest wypukły i wrażliwy na dotyk.Wiem wiem blisko i coraz bardziej więcej obaw już wczoraj ryczałamStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Dziewczyny - mam pytanie o prenatalne. Czy któraś z Was robiła test Nifty lub Harmony? Oba są płatne i kosztują 2200 zł. Mi lekarz powiedział tylko o teście Papa ale nie wiem ile ten kosztuje. No i tak się zastanawiam, na ile % po tych badaniach wiadomo, że z dzieckiem coś jest nie tak - w jakieś książce wyczytałam, że 90 % przypadków dzieci po zrobionym teście wskazującym na ryzyko posiadania wady rodzi się zdrowych. Nie rozumiem tego. Pomożecie?Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Mylakamila wrote:Dziewczyny - mam pytanie o prenatalne. Czy któraś z Was robiła test Nifty lub Harmony? Oba są płatne i kosztują 2200 zł. Mi lekarz powiedział tylko o teście Papa ale nie wiem ile ten kosztuje. No i tak się zastanawiam, na ile % po tych badaniach wiadomo, że z dzieckiem coś jest nie tak - w jakieś książce wyczytałam, że 90 % przypadków dzieci po zrobionym teście wskazującym na ryzyko posiadania wady rodzi się zdrowych. Nie rozumiem tego. Pomożecie?
Mylakamila test pappa kosztuje ok 400-500 zł wraz z usg genetycznym, a po 35r życia oraz ze wskazań lekarza może być refundowany. Różnica między nim a nifty lub harmony jest taka, że pappa jest to czysta statystyka, czyli mówi ile kobiet z podobnym wynikiem w podobnym wieku urodziło dziecko z daną trisomią. Natomiast nifty i harmony są to dokładne badania genetyczne z krwi dające niemal 100% pewność.
Ja np robiłam usg genetyczne + Pappe, ale z założeniem, że jak wyjdzie jakieś ryzyko to nie zgodzę się na badania inwazyjne, które są wtedy kolejnym krokiem, tylko zainwestuje właśnie w nifty. Jeśli jednak chcesz mieć pewność i Cię stać na to, to idź od razu na nifty lub harmony.
-
Kabełka wrote:Mylakamila test pappa kosztuje ok 400-500 zł wraz z usg genetycznym, a po 35r życia oraz ze wskazań lekarza może być refundowany. Różnica między nim a nifty lub harmony jest taka, że pappa jest to czysta statystyka, czyli mówi ile kobiet z podobnym wynikiem w podobnym wieku urodziło dziecko z daną trisomią. Natomiast nifty i harmony są to dokładne badania genetyczne z krwi dające niemal 100% pewność.
Ja np robiłam usg genetyczne + Pappe, ale z założeniem, że jak wyjdzie jakieś ryzyko to nie zgodzę się na badania inwazyjne, które są wtedy kolejnym krokiem, tylko zainwestuje właśnie w nifty. Jeśli jednak chcesz mieć pewność i Cię stać na to, to idź od razu na nifty lub harmony.Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Chce#Być#Mama wrote:Wczoraj jeszcze raz zrobiłam progesteron 58,50 ng/ml wiec wzrósł od ostatniego badania. Nadal nie mam żadnych objawow jutro się wszystkiego dowiemy
Ja już bym na Twoim miejscu siknęla test -
Chce#Być#Mama wrote:Jutro zrobię betę bo nawet testu nie mam ;( boje się ogromnie mówię szczerze
To normalne ze sie denerwujesz. Ja tez każde testowanie bardzo przeżywalam. W pełni Cie rozumiem i trzymam kciuki. Oby beta byla jutro pozytywna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 15:50