In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella- no to trzymam kciuki
mietata- daj znać po tel. co i jak, kiedy się transferujesz
niezapominajka- szybko zleci zobaczysz
nana- to teraz leż i odpoczywaj, kiedy testujesz? robisz sikańca w trakcie czy grzecznie czekasz na betę?
mysza- przykra sytuacja, ale najważniejsze, że nie tracisz cyklu i działasz dalej
ja też dziś się jakoś gorzej czuję, głowa mnie cholernie boli i mam stan podgorączkowy... leże i odpoczywam.Bella93, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:35
MałeSłonko, kozamonia, Bella93, MalaHD, Mysza1986, ka_tarzyna, Kotowa, niezapominajka2017, Deseo, problemik lubią tę wiadomość
-
MałeSłonko wrote:Jak to jest z depilacją przed punkcją? Nic mi nie powiedzieli na ten temat
-
Gratuluję! ja tak długo nie zaglądałam na forum, że nawet nie ogarnęłam, że Ty już punkcję miałaś.
mietata wrote:ja już po telefonie, z 6 komórek 4 zaskoczyły, transfer jutro o 10, alleluja i do przodu
Czuję się super po punkcji, brzuch płaski, jajniki już nie bolą, ale pakuję w siebie 3 litry wody tak w razie czego.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Zuza, trzymam kciuki, za pierwsze ciążowe USG.
nana - życzę pozytywnego zakończenia.
mysza - trochę słabo z tą lekarką i kliniką, że tak bagatelizują i nie udzielają szybko wiążących informacji. Ale mam na dzieję, że to był ich pierwszy błąd. A pierwszy błąd zawsze można jeszcze wybaczyć
małe słonko - depilacja to indywidualna sprawa. Do zabiegu nie ma takiego obowiązku. Więc jeżeli się depilujesz to tak, a jeżeli nie to nieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:13
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
staraczka24 wrote:Cześć! Pisze do was z zapytaniem czy ktoras z was miala stymulscje clo z fostimonem? To moj drugi cykl w pierwszym. Były. 3 pecherzyki ale tylko jeden pekl. Tym razem w 10 dc bylam na monitoringu i mam dwa pecherzyli w prawym jajniku 12 i 15 mm w lewym jedrn 13 mm ale z niego nic nie bedzie i torudaloczynnosciowa 3 cm.. Mimo to mialam brac fostimon dzis jest 13 dc wieczorem ide na monitoring i pewnie dostane pregnyl. 10.000 tak jak w poprzednim cyklu. I teraz moje pytanie czy ktoras z was miala torbiel i dalej byla stymulowana? W pierwszej ciazy tez mialam stymulacje clo i fostimon po owulacji byla torbiel krwotoczna i sie udalo. 10 dpo endometrium 7 mm
In vitro nie mamy ale sama stymulacja
Mam jeszcze pytanie do Was, otóż w 8dpo po stosunku zauważyłam na papierze odrobinę świeżej krwi w śluzie, tak mi przeszło przez myśl czy to mogło być zagnieżdżenie? Albo w związku z moim ciałkiem krwotocznym jakaś krew? Możliwe to? Jeśli by z ciałka to raczej by mnie bolał brzuch. A może jakiś mikrouraz?..no ale dziewicą przecież nie jestem ;p co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:35
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
A któraś z Was stymulowała się Puregonem? (mam dawkę 225) i podgląd USG w 7 dniu stymulacji, ciekawa jestem kiedy mógłabybyć punkcja, gdyby wszystko dobrze poszło (wiem...wiem że to indywidualna sprawa organizmu ;p). Ja taka niecirpliwa jestem ;p
Jak było u Was? ile dni się stymulowałyście? -
Mysza1986 wrote:A któraś z Was stymulowała się Puregonem? (mam dawkę 225) i podgląd USG w 7 dniu stymulacji, ciekawa jestem kiedy mógłabybyć punkcja, gdyby wszystko dobrze poszło (wiem...wiem że to indywidualna sprawa organizmu ;p). Ja taka niecirpliwa jestem ;p
Jak było u Was? ile dni się stymulowałyście?Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
78beti wrote:Czy Pcos jest zazwyczaj długi czy krótki protokół ?
-
ja myślę, że decyzja przyjdzie z czasem
Nam lekarka powiedziała tak: jak będą dobrej jakości to jeden, a jak słabej to dwa.
Ale generalnie jest zwolenniczką jednego i od samego początku nam to powtarzała. Ciąża mnoga, to dla niej ciąża powikłana.
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny a ja znowu z pytaniem:
co Wasi lekarze sugeruja jesli chodzi o podawanie dwoch zarodkow na raz? Jakie jest Wasze zdanie?
Z jednej strony to zwieksza szanse, a z drugiej ciaza blizniacza to ciaza ryzyka...
Myslicie, ze wlasciwa decyzja sama przyjdzie w odpowiednim czasie?niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Moj lekarz jest za transferowaniem pojedynczo, bo po pierwsze jesli sie oba przyjma to ciaza z gory jest ciąża patologiczna, po drugie jesli przyjma sie dwa a jeden sie poroni to istnieje duze prawdopodobienstwo ze pociagnie za soba i drugi zarodek, po trzecie ciaza blizniacza zazwyczaj konczy sie cc, po czwarte ciaza zazwyczaj konczy sie przed terminem, po piate to duze ryzyko dla dzieci i czesto potrzebuja pozniej specjalnej opieki lekarskiej i rehabilitacji.
W zwiazku z czym argument "wieksze szanse" wcale nie jest takim dobrym i prawdziwym stwierdzeniem.
Ja pomimo tego czasami zazwyczaj sie ze soba kloce, ale mialam 4 zarodki i wole miec 4 szanse niz 2 czy 3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:07
niezapominajka2017, mietata, anakonda, Deseo lubią tę wiadomość
-
78beti wrote:Czy Pcos jest zazwyczaj długi czy krótki protokół ?
Czytalam i ktos gdzies pisal ze dlugim , ja nie mam pcos ...
Ja ide dlugim sama nie wiem dlaczego ...
Ze mna wszystko wporzadku , zaszlam naturalnie w ciaze i mam córkę: )
U nas problemem jedynie sa pojedyncze plemniki w nasieniu
-
Bella93 wrote:Dzisiaj 11dc i endo 9,3mm.
Teraz juz tylko leki i crio.
A kiedy dokladnie zostawie dla siebie
Otóż to:-)Bella93 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤