In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Shilcia ja skonczylam antki, od dziś się będę kłuć :p a Ty kiedy masz mieć @?
Joe anna w Płocku? Hawryluk czy Cieplinski? Ja lekarza mam w Kolbudach, ale in vitro w Gravidzieaziledo lubi tę wiadomość
-
Aziledo!!!!!! Gratulacje!
Życzę pięknych przyrostow
Wycofałam się z wątku jakiś czas temu bo wiem że czasem boleśnie się czyta o czyimś sukcesie i czasem wpływa to dołująco ale podglądam Was często
Wszystkim życzę tej upragnionej wywalczonej małej istotki:)
Pamiętam jak przechodzilam to z wami w zeszłym roku (tak jakby to było wczoraj) cala procedura aż do pobrania komórek działa się w październiku a transfer 3 listopad. Dziś córcia śpi w łóżeczku w pokoju obok a ja płacze (ze szczęścia) że kolejna z nas dołączyła do ciężarówek.
Walczcie dziewczyny ile się da nie odpuszczajcie nie poddawajcie się! Wszystkim wam życzę tej siły której potrzeba do tej walki a wiem że ta siła może po drodze gdzieś się zagubić.
Kuczka za Ciebie chyba najmocniej trzymam kciuki i czekam na wiadomość w której poinformujesz nas o wygranej najwiekszej walce życia.
Ściskam Was mocno i cieplutko wraz z Hanusią :*aziledo, Kuczka lubią tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Shilcia wrote:Dawno mnie nie było...
Aziledo - przeogromnie się cieszę, że się udało i trzymam kciuki by wszystko było w porządeczku.
Kuczka - to jakos razem startujemy, byłam we wtorek w klinice, lekarz tym razem zdecydował o długim protokole, więc na razie biorę tabsy anty.
Oby tym razem nam się udało!
Akilegna - ale szybko zleciało, razem startowałyśmy a tu dzidzia juz na świecie. Dużo zdrówka dla Was!!!
Dziękuję! Zleciało, to fakt. A jak sytuacja u Ciebie? -
Joe Anna pisałaś na innym wątku, ze możesz mieć odwołany listopadowy transfer przez wysokie AMH- możesz wyjaśnić? Wiem, ze odracza się transfer ze względu na wysoki estradiol po stymulacji, ale dlaczego ze względu na AMH?
-
Kuczka wrote:A No przyszła :p jutro wielki START
Kuczka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKurczę! Strasznie fajnie, że wszystkie się pojawiłyście i cccierpliwa i akilegna i Tysia11 to daje nadzieję i pokazuje że się udaje...
Gratuluję Wam przeogromnie małych wielkich szczęśćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:21
Cccierpliwa, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShilcia wrote:Dawno mnie nie było...
Aziledo - przeogromnie się cieszę, że się udało i trzymam kciuki by wszystko było w porządeczku.
Kuczka - to jakos razem startujemy, byłam we wtorek w klinice, lekarz tym razem zdecydował o długim protokole, więc na razie biorę tabsy anty.
Oby tym razem nam się udało!
Akilegna - ale szybko zleciało, razem startowałyśmy a tu dzidzia juz na świecie. Dużo zdrówka dla Was!!!
Już myślałam że gdzieś zaginęłaś... -
nick nieaktualnyKuczka wrote:Shilcia ja skonczylam antki, od dziś się będę kłuć :p a Ty kiedy masz mieć @?
Joe anna w Płocku? Hawryluk czy Cieplinski? Ja lekarza mam w Kolbudach, ale in vitro w Gravidzie
I jak tam zastrzyki wchodzą? Lepiej niż w brzuch?
Ja codziennie robię po 2 zastrzyki. 1x prolutex i ten jest spox bo to samemu się do strzykawki wciąga i cienką igiełkę montuje, a drugi to neoparin, gotowiec, mam wrażenie że są tam tępe igły i cały brzuch w sniakach. Mam nadzieję że to pomoże.... -
nick nieaktualnyTysia11 wrote:Aziledo!!!!!! Gratulacje!
Życzę pięknych przyrostow
Wycofałam się z wątku jakiś czas temu bo wiem że czasem boleśnie się czyta o czyimś sukcesie i czasem wpływa to dołująco ale podglądam Was często
Wszystkim życzę tej upragnionej wywalczonej małej istotki:)
Pamiętam jak przechodzilam to z wami w zeszłym roku (tak jakby to było wczoraj) cala procedura aż do pobrania komórek działa się w październiku a transfer 3 listopad. Dziś córcia śpi w łóżeczku w pokoju obok a ja płacze (ze szczęścia) że kolejna z nas dołączyła do ciężarówek.
Walczcie dziewczyny ile się da nie odpuszczajcie nie poddawajcie się! Wszystkim wam życzę tej siły której potrzeba do tej walki a wiem że ta siła może po drodze gdzieś się zagubić.
Kuczka za Ciebie chyba najmocniej trzymam kciuki i czekam na wiadomość w której poinformujesz nas o wygranej najwiekszej walce życia.
Ściskam Was mocno i cieplutko wraz z Hanusią :*
Dziękuję Ci serdecznie ale żyję w wielkim stresie. Bardzo bym chciała żeby tym razem się udało, żebym nie musiała przechodzić poronienia raz jeszcze. Boję się cieszyć. W poniedziałek będzie 14 dpt i wtedy też idę drugi raz na betę. Mam nadzieję że prawidłowo będzie przyrastala i że za 2 tygodnie zobaczę serduszko. Nie ukrywam że dużo nerwów mi to przysparza chociaż staram się myśleć pozytywnie to jednak z tylu głowy różne historie krążą....
Wszystkie Was już gotowe pytam, więc Ciebie też rodziłaś SN czy CC? Pytam bo słyszałam że in vitro jest przesłanką do cc jeśli kobieta sobie tego życzy... prawda to czy nie?Tysia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAziledo gratuluję pięknej bety i trzymam kciuki za dalsze przyrosty! Pamiętaj, że każda ciąża jest inna, wierzę, że będzie dobrze, chociaż ja także umieralam z nerwów w 1 trymestrze po traumie poronienia. Co do cc to niestety ivf nie jest wskazaniem, po 20 tc zmieniłam lekarza prowadzącego ciążę i niestety zarówno poprzedni jak i obecny nie stwierdzili przeciwwskazań do SN. Kuczka ale numer! Ja jestem po udanym ivf w Gravidzie u Dr K.C. trzymam także za Ciebie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:55
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Aziledo jest wskazaniem. Jeżeli jesteś po poronieniach to jest. Ale tak naprawdę zależy na jakiego lekarza trafisz. Ja rodziłam przez cc nie chciałam ryzykować że jeszcze przy porodzie pójdzie coś nie tak. Wiem co teraz przechodzisz, obiecałam na betę co 3 dni aby sprawdzić przyrost
Dbaj o siebie:*Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Aziledo, a sprobuj heparyne robic w uda
Ja clexane robilam cala ciaze w uda przynajmniej nie mialam zmartwien jak zlapac brzuch ja juz zaczal rosnac i skora coraz bardziej napieta
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Aziledo właśnie pierwsza aplikacja za mną mąż się cały trząsł, ale dał radę :p zastrzyk sam w sobie spoko, ale jak się zaczął rozchodzić to zdecydowanie mniej przyjemnie niż w brzuch ale dam radę
-
nick nieaktualnyKuczka wrote:Aziledo właśnie pierwsza aplikacja za mną mąż się cały trząsł, ale dał radę :p zastrzyk sam w sobie spoko, ale jak się zaczął rozchodzić to zdecydowanie mniej przyjemnie niż w brzuch ale dam radę
-
nick nieaktualnyANia_In-Vitro wrote:hej dziewczyny!
ja zaczynam od dziś In Vitro ICSI
mam krótki protokół, dziś miałam wizytę, dostarczyłam wszystkie badania na szczęście wyszło wszystko ok. mam 2 dc, od jutra zaczynam przyjmować Gonal F do niedzieli. W poniedziałek 16 (stycznia)mam się wstawić na badanie estradiolu ... potem kontrolna wizyta.
Opłaciłam dziś za leczenie 6700 + leki gonal F 400zł oczywiście refundowane.
Leczę się w Gamecie Kielce
Ciąg dalszy nastąpi.... -
nick nieaktualnyKuczka wrote:Shilcia ja skonczylam antki, od dziś się będę kłuć :p a Ty kiedy masz mieć @?
Joe anna w Płocku? Hawryluk czy Cieplinski? Ja lekarza mam w Kolbudach, ale in vitro w Gravidzie -
nick nieaktualnyKuczka wrote:Joe Anna pisałaś na innym wątku, ze możesz mieć odwołany listopadowy transfer przez wysokie AMH- możesz wyjaśnić? Wiem, ze odracza się transfer ze względu na wysoki estradiol po stymulacji, ale dlaczego ze względu na AMH?