X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Shilcia Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Świetny wynik to by był, jakby się wszystkie zapłodnily :p ha ha ha- trzeba marzyć :)
    Marzenka to razem będziemy odliczać dni do testu :p
    DaveGahan dzięki :)

Shilcia gdzie Ty zniknęłam?

Jestem, jestem :) wyjechało mi się na długi weekend.
    Od wtorku co drugi dzień biorę zastrzyk gonapeptyl. I tak przez 2 tygodnie. 21 listopada zaczynam stymulacje. Punkcję lekarz przewiduje około 30go.

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo mam pytanie, jeśli to nie problem.. czy podchodziłaś na świeżych czy mrożonych KD..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    aziledo mam pytanie, jeśli to nie problem.. czy podchodziłaś na świeżych czy mrożonych KD..
    Po to właśnie jest to forum żeby się nie bać i pytać. Jedyne miejsce gdzie możemy wymienić się doświadczeniami.
    A więc... długo czytałam o tym i szukałam informacji i zdecydowałam się na komórki świeże po rozmowie z położonymi z kliniki. Powiedziały, że komórki to materiał, który w przeciwieństwie do nasienia i zarodków rozmraża się beznadziejnie. Ale na świeże komórki trzeba czekać... skontaktowalam się więc z klinika Invimed którą wysłała mi wszystkie dokumenty i regulaminy. Po przestudiowaniu których uznałam że to nie ma sensu. Były tam zawarte informacje że możesz wybrać sobie dawczynię. Mają program gwarancji 3 zarodków jeśli z nasieniem jest wszystko ok. Jednak jeśli od wybranej dawczyni nie uda się osiągnąć 3 zarodków, dostaje się kolejna pólę alby ta liczbę osiągnąć Ale... jest to już z innej dawczyni i decyduje lekarz. Nie mamy na to żadnego wpływu. Zdecydowałam się poczekać na świeże komórki... I szczęśliwie już w następnym miesiącu znalazła się dawczyni.

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shilcia to czekamy na Andrzejki :) &&&

Shilcia lubi tę wiadomość

l22no7esmo71wm6e.pngl22no7esmqts28td.png

PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka & & &

Kuczka lubi tę wiadomość

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka trzymam za nas obie mocne kciuki :) :)

Kuczka lubi tę wiadomość

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka na która masz?

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Marzenka na która masz?
    13.40 a Ty?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem w drodze :) na 9 mam, ale nam stracha co nas tam zastanie

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Ja już jestem w drodze :) na 9 mam, ale nam stracha co nas tam zastanie
    Kochana będzie dobrze, czuję to :) Kurde niech nam się w końcu uda, bo już naprawdę nudne się to robi ;) ;P :P

DaveGahan, Kuczka lubią tę wiadomość

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka, Marzenka85 trzymam kciuki za Was bardzo. Powodzenia i czekam na wieści...

Marzenka85, Kuczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka za Ciebie też oczywiście ogromne & & &

Marzenka85 lubi tę wiadomość

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Po to właśnie jest to forum żeby się nie bać i pytać. Jedyne miejsce gdzie możemy wymienić się doświadczeniami.
    A więc... długo czytałam o tym i szukałam informacji i zdecydowałam się na komórki świeże po rozmowie z położonymi z kliniki. Powiedziały, że komórki to materiał, który w przeciwieństwie do nasienia i zarodków rozmraża się beznadziejnie. Ale na świeże komórki trzeba czekać... skontaktowalam się więc z klinika Invimed którą wysłała mi wszystkie dokumenty i regulaminy. Po przestudiowaniu których uznałam że to nie ma sensu. Były tam zawarte informacje że możesz wybrać sobie dawczynię. Mają program gwarancji 3 zarodków jeśli z nasieniem jest wszystko ok. Jednak jeśli od wybranej dawczyni nie uda się osiągnąć 3 zarodków, dostaje się kolejna pólę alby ta liczbę osiągnąć Ale... jest to już z innej dawczyni i decyduje lekarz. Nie mamy na to żadnego wpływu. Zdecydowałam się poczekać na świeże komórki... I szczęśliwie już w następnym miesiącu znalazła się dawczyni.

Dziękuję Ci za informację.. ja jestem na etapie studiowania propozycji z klinik..wahałam się nad wyborem mrożonych czy świeżych komórek.. teraz wiem że tylko świeże...zdecydowałam się na Bociana w Białymstoku..startujemy w styczniu bo mój mąż ma wątpliwości .chłopak zastanawia się czy to ma sens..on pogodził się z bezdzietnością a ja nie umiem...naturalnie nam nie wychodzi, invitro na moich komórkach też nie.. tłumacz mu, że mam 42 lata i tylko KD pozostało albo adopcja społeczna..

mam jeszcze pytanie czy dużo jest wizyt w klinice podczas procedury z KD?

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka, Marzenka85 powodzenia dziewczyny :)

Marzenka85, Kuczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    Dziękuję Ci za informację.. ja jestem na etapie studiowania propozycji z klinik..wahałam się nad wyborem mrożonych czy świeżych komórek.. teraz wiem że tylko świeże...zdecydowałam się na Bociana w Białymstoku..startujemy w styczniu bo mój mąż ma wątpliwości .chłopak zastanawia się czy to ma sens..on pogodził się z bezdzietnością a ja nie umiem...naturalnie nam nie wychodzi, invitro na moich komórkach też nie.. tłumacz mu, że mam 42 lata i tylko KD pozostało albo adopcja społeczna..

mam jeszcze pytanie czy dużo jest wizyt w klinice podczas procedury z KD?

Ja podchodziłam w Warszawskim Bocianie bo dr M. Powiedzial że w Warszawie będzie szybciej nic w Białymstoku. Jeśli macie aktualne badania (te same co do klasycznego in vitro) to dwa tygodnie przed transferem zaczyna się stymulacje endometrium. Miałam chyba 2 wizyty przed transferem. Pierwsza żeby leki przepisać i druga żeby zobaczyć jaką reakcja endometrium na leki. Wszystkie badania mialam aktualne po poprzednim podejciu na wlasnych komorkach. A później już punkcja dawczyni i tego dnia oddanie nasienia. 5 dobhodowli i transfer. Moj maz na początku też nie był przekonany do KD. Odbyliśmy dluuuugie rozmowy na temat tego że KD powinna być dla mnie większym problemem niż dla niego. I że tyle już przeszliśmy, że nie możemy się na tym etapie poddać.

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze w 3-paku i czekam, aż będziemy mogli zabrac dzieci do domku :) Marzenka &&&

DaveGahan, Marzenka85, aziledo, Shilcia, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Leze w 3-paku i czekam, aż będziemy mogli zabrac dzieci do domku :) Marzenka &&&

Leż Kochana i odpoczywaj... teraz tylko relaks... :)

Kuczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Cuuuudownie :D dbaj o siebie :) cieszę się bardzo <3

Kuczka lubi tę wiadomość

• paulina1984 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Trzymam kciuki✊✊✊✊✊

Kuczka lubi tę wiadomość

paulina19841209
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w 3-paku :) jedziemy do domku :)

DaveGahan, Kuczka, aziledo, akilegna♥ lubią tę wiadomość

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ