In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
DaveGahan wrote:Marzenka zleci, mi nie wiem kiedy przeleciało, najgorzej wspominam 1 trymestr... A córka za tydzień będzie z nami cieszę się aż strach a wiesz Kochana kogo nosisz pod serduchem
DaveGahan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarzenka85 wrote:Cudownie, że już za tydzień masz cc? Mój lekarz prowadzący stwierdził chłopaka a lekarz na usg prenatalnym dziewczynkę więc mamy cały czas 50/50
Tak, mam planowe cc w przyszły piątek i nieplanowanego sporego cykora. Ale cóż, jakoś trzeba przeżyćMarzenka85 lubi tę wiadomość
-
Paulina przeciez sie juz cala poprzednia strone wypowiedzialysmu na ten temat
DaveGahan, Marzenka85 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kuczka ruszyłaś coś z lekarzami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 20:06
-
Marzenka na razie nie :p mąż daleko a bez niego nie podejmę walki, pod koniec lutego jadę do mojego lekarza, na podobny termin spróbuje umówić się do Sliwinskiego. I wtedy podejmę decyzje odnośnie immunologa. Na razie jeszcze potrzebuje czasu na wyciszenie- zarówno fizyczne, jak i psychiczne. Jak ruszę na pewno dam znać
-
nick nieaktualnyDziś dzwonił i od razu oklapłam. Z 10 jaj tylko 4 były dojrzałe, z których 1 zapłodniło się prawidłowo. Nie było jeszcze wiadomo czy podjęło podziały. Jutro się dowiem ale czuję zbliżające się załamanie. Ostatnio też prawie wszystkie były niedojrzałe zła stymulacja? Czy to swiadczy o ich słabej jakości. Ostatnio lekarz tłumaczył to przypadkiem. Teraz miało być lepiej i znowu nie jest. Rozumiem że cześć jajek nie będzie nadawała się do dalszych procedur ale żeby 90%
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
McBeal oby to jedno walczylo!
U mnoe z 11 pecherzykow 7 jajec, a tylko 2 byly dojrzale... i tez oczami wyobrazni juz widzialam jak dzwonia powiedziec, ze nie ma co transferowac bo sie zatrzymaly...
Caly weekend przelezalam w szpitalu z hiperka i w streaie, czy sie zarodki w ogole rozwijaja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
McBeal tulę... wiem co teraz czujesz... tak mi przykro oby to jedno było tym właściwym trzymam kciuki &&&
Odnośnie immunologa chce porozmawiać z lekarzem dotychczas mnie prowadzącym i pojechać na konsultacje do innego i wtedy zobaczę co mądre głowy mi powiedzą -
nick nieaktualnychyba się dzieli bo wczoraj dzwonili z ustaleniem transferu na środę.
uff. mam już relanium na transfer, żebym się nie stresowała i trzęsła. byłam u psychiatry i mi przepisał leki przeciwdepresyjne, dając też trochę nadziei na niedaleką przyszłość. standardowo długa walka z niepłodnością może wywołać depresję, a u mnie może być odwrotnie tj. śmierć synka i związana z tym trauma mogła spowodować niepłodność.czy jakoś tak. w każdym razie ginekolog położnik raczej w to wogóle nie wierzy (w tą blokadę w głowie) no ale przeprowadzone IVF też miały mi zapewnić ciążę, a tu dalej nic.
w razie klapy, muszę zrobić przerwę (choć ze względu na wiek nie powinnam), planuję poszprycować się trochę antydepresantami, skonsultować się z jakimś immunologiem i na pewno zmienić pracę, która umożliwi mi jakie takie ogarnięcie kasy na potencjalne 4 podejście bo czuję że znajduję się na dnie fizycznym, psychicznym, zawodowym i finansowym. takie przemyślenia na dziś, i nie mają one związku z Blue Monday
więc pozytywna energia niech płynie do mam my, Kuczka róbmy z siebie boginie płodności. -
nick nieaktualnyto fragment z książki hinduskiej lekarki,która zajmuje się niepłodnością :
..."Bezpośrednio po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka powtarzaj mantrę:
" Droga macico, jesteś pałacem mojego dziecka, ja w ciebie wierzę. Przesyłam ci miłość i radość. Jesteś pięknym pałacem wypełnionym płodnością i wierzę głęboko, że masz zdolność poczęcia dziecka"...
są tam jeszcze jakieś mudry na każdą fazę cyklu ale za dużo pisania
ale cały czas przewija się mantra
" Mam moc, aby zmienić moje zdrowie i polepszyć moją płodność"
taka ciekawostkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 13:06
-
McBeal to mi humor poprawiłas ;p boginie płodności.... ha ha ha
Ale co fakt, to fakt- wszystko zaczyna się w naszych głowach
Cieszę się, ze z zarodkiem wszystko ok i życzę Ci z całego serca, żeby środowy transfer zaowocował przepiękna beta i kolejnymi cudownymi etapami!
Odnośnie przerwy- chyba każda z nas potrzebuje nabrać dystansu po porażce. Wiek wiekiem :p tez już czuje presję, ze powinnam walczyć nieprzerwanie, No ale bez jaj :p nie możemy zatracać siebie całkowicie, bo zwariujemy! -
McBeal oby to byl ten zarodek skoro tak dzielnie walczy!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700