In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chciałam się pochwalić, że moja Kinder niespodzianka z okazji dnia dziecka postanowiła się ujawnić.
Będziemy mieć dziewczynkę 👨👩👧❤❤❤❤.
Alrauna1987, aziledo, Marzenka85, Sophie32, Kuczka, Mum2b, Bella93, Micha, Skorpionka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aziledo wrote:Gratulacje! 🙂 czy Kinder niespodzianka ma już wybrane imię?
Ale chyba już czas się nad tym zastanowić. -
nick nieaktualnyNie powtarzałam bety.... chociaż bardzo mnie korciło... Trochę się bałam...
W czwartek idę powtórzyć - to będzie 14 dpt i szczerze liczę, że beta rośnie wzorowo...
Całe szczęście, że mały człowiek zajmuje mi dużo uwagi i ten czas do testowania jakoś płynie...
Jeszcze 3 dni...
-
nick nieaktualnySophie32 wrote:Cudnie emka!!! Dziewczynki są wspaniałe!
Jedną już mamy, a teraz lekarz na USG zauważył drugą ❤️ Choć podchodzę do tego z dystansem, to dopiero 12tc
Aziledo, jak Twoja beta, sprawdzałaś przyrosty??
U mnie na prenatalnych w 12 tygodniu lekarz zobaczył siusiaka i nic się nie zmieniło do końca ciąży.... chociaż pytałam czy jest jeszcze szansa na zmianę.... 😜 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySophie32 wrote:Podziwiam wytrwałość aziledo, ja przez tydzień biegałam co drugi dzień badać betę i codziennie sikałam na test z Rossmana 😂 W Boćku Ci nie zalecili badania przyrostów? CY w ogóle kazali testować dopiero w 14dpt i nie chcesz się przyznawać, że już 9dpt badałaś krew?
Mi w wawie kazali zbadac w 6dpt, ale ze był to piątek i nie miałabym jak zbadać przyrostu po 2dniach to wytrwałam do poniedziałku.
Ale tak jak mówisz, przy jednym Berbeciu czas nieźle zasuwa i ani się obejrzysz miną 3dni.
Generalnie zalecają zrobić badanie po 14 dniach bo wtedy jest najbardziej wiarygodny (ovitrel nie przełamuje wyniku już po takim czasie). Po.7 dniach zalecają zrobić progesteron i estradiol i jeśli się chce to betę ale mówią żeby się jeszcze tym wynikiem nie sugerować.
Przy pierwszej ciąży która się zakończyła w 8t też latalam na krew jak szalona. Byłam mega szczęśliwa- dopiero później okazało się że pozytywna beta to dopiero 1/3 sukcesy... pozostałe części to właściwe zagniezdzenie w odpowiednim miejscu, bijące serduszko i utrzymanie ciąży...
Przy ostatniej szczęśliwej ciazy już się bałam tak latać- po prostu czekałam...
Jeszcze 2 dni...
-
aziledo wrote:Kuczka nam wsiąkła w otchłań macierzyństwa 🙂🙃😉
A noooo 😂 ale zaglądam i czytam! Wiec się melduj
U nas jakoś leci, żal mi małej jak ma kolki, ale robimy co możemy 🥰 kochamy ją najmocniej! Mocniej się już nie da 😍 jest codziennie inna, większa, silniejsza! Rodzicielstwo jest czymś niesamowitymaziledo, Cccierpliwa, emka29 lubią tę wiadomość
-
Mam dziś 2 tygodnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 22:18
aziledo, emka29, Mum2b, Bella93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny