In vitro start wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Domika333 wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu całkiem nowa i w sumie dopiero wglebiam się w temat ivf. Od czwartku biorę tabletki antykoncepcyjne przepisane przez lekarza, wszystkie badania wykonane i 17 października spotkanie z lekarzem i wszystko zostanie ustalone boję się strasznie, szczególnie przerażają mnie zastrzyki podczas stymulacji. Wiem, że wiele dziewczyn wykonuje je sama ale ja na pewno nie dam rady. Piszcie i radzcie coś będzie raźniej!Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Domika333 wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu całkiem nowa i w sumie dopiero wglebiam się w temat ivf. Od czwartku biorę tabletki antykoncepcyjne przepisane przez lekarza, wszystkie badania wykonane i 17 października spotkanie z lekarzem i wszystko zostanie ustalone boję się strasznie, szczególnie przerażają mnie zastrzyki podczas stymulacji. Wiem, że wiele dziewczyn wykonuje je sama ale ja na pewno nie dam rady. Piszcie i radzcie coś będzie raźniej!
-
Dziewczyny,
przygotowuję się do transferu na cyklu naturalnym (wcześniej miałam sztuczne cykle). W którym średnio dniu odbywa się transfer przy cyklu naturalnym? Czy można to jakoś kontrolować? Mam wyjazd służbowy 1 dzień i się stresuje, że mi wtedy wypadnie.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybonnie1234 wrote:Dziewczyny,
przygotowuję się do transferu na cyklu naturalnym (wcześniej miałam sztuczne cykle). W którym średnio dniu odbywa się transfer przy cyklu naturalnym? Czy można to jakoś kontrolować? Mam wyjazd służbowy 1 dzień i się stresuje, że mi wtedy wypadnie....
a ktorego dnia cyklu masz wyjazd Sluzbowy? -
bonnie1234 wrote:Dziewczyny,
przygotowuję się do transferu na cyklu naturalnym (wcześniej miałam sztuczne cykle). W którym średnio dniu odbywa się transfer przy cyklu naturalnym? Czy można to jakoś kontrolować? Mam wyjazd służbowy 1 dzień i się stresuje, że mi wtedy wypadnie.... -
To przechodzimy jednak na nowy wątek?
HanaMontana, WIK lubią tę wiadomość
!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
japonka wrote:A ja Ci napiszę, że dasz radę do listopada zeszłego roku czyli pierwszej stymulacji było dla mnie nie do pomyślenia zrobić sobie zastrzyk w brzuch. Nawet jak miałam wcześniej monitorowane cykle i Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka to zawsze szłam do gabinetu zabiegowego żeby mi ktoś zrobił. Do stymulacji leki miał podawać mi mąż ale stwierdziłam że spróbuję sama zrobić pierwszy i zrobiłam jak do tej pory wszystkie sama! 2 pełne stymulacje po 6-8 dni zastrzyków, 3 transfery, do każdego transferu mam progesteron w zastrzykach (1 albo 2 dziennie) i leki przeciwzakrzepowe do bety. Więc już nie liczę ile tego było ale pewnie kilkadziesiąt do setki. Zastrzyki robisz tak naprawdę w fałdę tłuszczyku , igły są cienkie więc to specjalnie nie boli
Potwierdzam, ja 1 stymulacje sie stresowalam i maz mnie ostrzykiwal. Teraz robię to juz sama i jest w sumie mega, w ogole nie boli i juz jest mniej stresu. Na poczatku nie ogarnialam w ogole co z czym, ale juz sie poczulam pewniej.Moje kalendarium🙂
25 lutego 2019: diagnoza- slabe nasienie, oligospermia ciezka
16 kwietnia: 1 wizyta w Bocianie.
19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.
I procedura:
4 maja: stymulacja start
10 maja: wizyta kontrolna
13 maja: punkcja😍 12 komorek, 2 blastocysty
18 maja:transfer naszego dzieciaczka ❤
27 maja: beta ujemna.
15 lipca: transer jedynego mrozaka 1BB
26 lipca: 12dpt beta 0
II procedura:
23 września: zaczynamy stymulacje do II procedury
3 października: punkcja 18 komorek, 6 blastocyst🥰
8 października: transfer blastki 4AA