X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start wrzesień 2018
Odpowiedz

In vitro start wrzesień 2018

Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kobietki dorzucajcie jeszcze info odnośnie rodzaju zapłodnienia (+ ewentualnych dodatków) i najważniejsze: ile maluszków wyhodowałyście.
    Będzie mega baza dla potomnych :)
    Njut, u mnie ICSI, świeży transfer 3 dniowego zarodka, 2 zamrożone (jeśli dobrze zrozumiałam, to też w 3 dobie).

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri - cieszę sie, że u Was Ok.
    Ja jeżeli się nie zdenerwuje to nic nie boli - jak tylko mi podskoczy ciśnienie i strzał adrenaliny od razu (dosłownie) przeszywa mnie ból (kłucie i skurcze)... jestem tak wrażliwa :( albo to mój organizm celowo robi żebym się nie denerwowała ... dziwne co?
    Mdłości / trudno orzec - może uznać wczoraj tyci przez chwile czy dziś - ale to takie krótkie epizody.
    Staram się jeść / powiedzmy, że idzie lepiej bo już jem (mniej ale staram się częściej)- ale dalej zbyt skąpo :(
    Poza tym mam ten niski prog, anemię (spada mi cały czas żelazo), za wysoki fibrynogen (zakrzepica?) i lek gin który na to leje ... szukam nowego dr... z tym się chyba żegnamy w środę ..

Veri lubi tę wiadomość

• kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Njut, u mnie ICSI, świeży transfer 3 dniowego zarodka, 2 zamrożone (jeśli dobrze zrozumiałam, to też w 3 dobie).
    Veri powtarzasz dzisiaj betę? Czy wczoraj robiłaś?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Veri powtarzasz dzisiaj betę? Czy wczoraj robiłaś?
    Dzisiaj, ale po pracy, więc wynik będę miała we wtorek. A jak u Ciebie? Zrobiłaś? Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie :)

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Dzisiaj, ale po pracy, więc wynik będę miała we wtorek. A jak u Ciebie? Zrobiłaś? Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie :)
    Tak, zrobilam. Pewnie po 17 wyniki, ale kompletnie nic nie czuję:(

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię, że ja też nic nie czułam. Oprocz bólu piersi, ale tak jak pisałam, całkiem zrzuciłam to na duże dawki progesteronu.
    Czekamy na info :)

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w nowym wątku :)
    Maluch jest już z nami, teraz oczekiwanie do poniedziałku na test....

Ogólnie się nie denerwuje, śpię dużo i się relaksuję. Natomiast martwi mnie to, że już wczoraj rano zaczęły mi się bóle brzucha tak jak na okres ale bardzo delikatne i trwają ciągle. Biorę nospę, ale to nic nie daje. I znów mam dylemat jak ostatnio, dlaczego tak się dzieje :( Czy któraś z Was miała takie bóle od dnia transferu?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Tak, zrobilam. Pewnie po 17 wyniki, ale kompletnie nic nie czuję:(
    To chyba dobrze, jak nie czujesz nic :)

• kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Pocieszę Cię, że ja też nic nie czułam. Oprocz bólu piersi, ale tak jak pisałam, całkiem zrzuciłam to na duże dawki progesteronu.
    Czekamy na info :)
    No właśnie za pierwszym razem mnie bardzo bolały piersi, a teraz to nawet ich nie czuję. Jeszcze kilka godzin i będzie wiadomo:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:

Ogólnie się nie denerwuje, śpię dużo i się relaksuję. Natomiast martwi mnie to, że już wczoraj rano zaczęły mi się bóle brzucha tak jak na okres ale bardzo delikatne i trwają ciągle. Biorę nospę, ale to nic nie daje. I znów mam dylemat jak ostatnio, dlaczego tak się dzieje :( Czy któraś z Was miała takie bóle od dnia transferu?
    Ja miałam 2 dni po transferze. A Ty miałaś blastke?
    Trzymam kciuki za testowanie i spokojne oczekiwanie!:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • malammi Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym wątku :). Trzymam kciuki za dzisiejsze bety :)

Wczoraj jakieś 2h po podaniu Gonapeptylu miałam zawroty głowy i dziwne uczucie zmęczenia. Na szczęście potem to minęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 09:30

Veri lubi tę wiadomość

Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
    Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach

11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
    01.2018 -> ciąża biochemiczna :(
    09.2018 -> 1. ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:

Bonnie - trzymaj Maluszka mocno i nie pozwól mu się wyprowadzić !!!trzymam kciuki!!!
    Ja miałam po 4 godz po transf mega bóle i skurcze (okropne)... byłam pewna, że to koniec- ale jak widzisz dobry omen.
    Jednak mnie bóle i skurcze bardzo martwią - niestety mam cały czas napięcie w środku, a bóle jak tylko się tyci zdenerwuje ...
    Veri - kciuki za przyrost !!!
    Kalade - mega kciuki za betę pozytywną!!!!!

kalade, Veri lubią tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja tu przycupnę Martinka-Provita-33- 1IMSI-krótki protokół- transfer 31.08,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 10:02

malammi, njut lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • malammi Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze. Kiedy robisz betę?

Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
    Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach

11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
    01.2018 -> ciąża biochemiczna :(
    09.2018 -> 1. ICSI :(
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malammi wrote:
    Martinka trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze. Kiedy robisz betę?
    Musi się wkońcu udać! Beta w przyszłą środę lub czwartek

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii- ja miałam po nim menopauzę ;) serio!!
    Martinka- witaj i trzymam kciuki za betę :) jak się czujesz ??

• evkill Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Mam skierowanie na immunologie, ale zaczełam się zastanawiać czy jest sens robić teraz te badania, czy nie lepiej za tą kase zrobić kariotyp i HBA nasienia?

Co w przypadku złych wyników immonologii? a co w przypadku złego kariotypu? Jakie jest postępowanie, leki, szanse?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Malamii- ja miałam po nim menopauzę ;) serio!!
    Martinka- witaj i trzymam kciuki za betę :) jak się czujesz ??
    Czuję się super, trochę mam lekki dyskomfort przez luteinę, ale ogólnie całą stymulację, punkcję i transfer zniosłam dzielnie. Wiem, że na mecie czeka Małe Szczęście, więc wiele potrafię znieść.

0901d7c722.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Mam skierowanie na immunologie, ale zaczełam się zastanawiać czy jest sens robić teraz te badania, czy nie lepiej za tą kase zrobić kariotyp i HBA nasienia?

Co w przypadku złych wyników immonologii? a co w przypadku złego kariotypu? Jakie jest postępowanie, leki, szanse?
    Moim zdaniem warto kariotyp, a co do badania nasienia i Twojej immunologii to tak naprawdę to dwie różne rzeczy i też dobrze byłoby zrobić. Mi badania immunologiczne wyszły równy 1000, słyszałam, że może być gorzej więc jestem zadowolona z kosztu. Dostałam na początek tylko Encorton i wlewy z Intralipidu w cyklach transferowych. Kariotypy u mnie w klinice 700 za dwie osoby.

evkill lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • evkill Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co w przypadku złego kariotypy? Jakie jest postępowanie? U mnie 800 kariotypy a immunologia też 1000 zł. Zastanawiam się tylko czy robić te badania czy nie lepiej na ivf zostawić kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:57

kalade lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ