In vitro start wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc Aprill, bedziemy sie wspierac, ja tez jestem nowicjuszka cos wiecej wiesz, jaka peocedura, jaki protokol Cie czeka?rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
Dziewczyny, co polecacie na kaszel? Przeziębienie z grubsza opanowane, ale został ten nieszczęsny kaszel, raczej suchy, rzadko uda się odkrzstusić. Lekarz zaleca brać wszystko, by do soboty udało się pozbyć dziada. U lekarza byłam, zapisał Herbapect i tyle w temacie haha9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Ciasteczko77 wrote:Nie myśl tak !!! No co Ty !??!! Ja miałam po crio a la grypa- i mnie rozłożyło - i to ponoć był objaw ciąży kiedy robisz betę ???
Ja jak przyjechalam po 1 becie do domu czekajac na wynik tez czulam sie , ze mnie cos bierze i mialam nawet stan podgoraczkowy. Ale pomyslalam o ciastku, ze tez byla chora i jej sie udalo wiec pomyslalam , ze to jest ten dzienWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 12:42
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Gyncentrum Katowice - 27lat
⚀1 IVF sierpień- Protokół długi- nieudane
⚁4 mrozaczki klasy 4AA zamrożone po 2 zeby było im razniej ❄❄☃️☃️
CRIO mam nadzieje ,że w Wrześniu.
Endometrioza IV stopnia.
Wrzesien:
07.09 tranfer 2x 4AA
14.09 beta 207
17.09 beta 751 -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dziewczyny, co polecacie na kaszel? Przeziębienie z grubsza opanowane, ale został ten nieszczęsny kaszel, raczej suchy, rzadko uda się odkrzstusić. Lekarz zaleca brać wszystko, by do soboty udało się pozbyć dziada. U lekarza byłam, zapisał Herbapect i tyle w temacie haha
-
Dalia90 wrote:Dziewczyny, co polecacie na kaszel? Przeziębienie z grubsza opanowane, ale został ten nieszczęsny kaszel, raczej suchy, rzadko uda się odkrzstusić. Lekarz zaleca brać wszystko, by do soboty udało się pozbyć dziada. U lekarza byłam, zapisał Herbapect i tyle w temacie hahamoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
DomiZ wrote:Tak??? Ojej to może jest jeszcze nadzieja.
Powinnam w piątek ( 10dpt) ale rozważam środę... powinno już coś wyjść
A z przeziębieniem, to tak jak dziewczyny piszą - może to być objaw ciąży
Trzymam kciuki!Ciasteczko77, DomiZ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomiZ wrote:Tak??? Ojej to może jest jeszcze nadzieja.
Powinnam w piątek ( 10dpt) ale rozważam środę... powinno już coś wyjśćDomiZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeri wrote:Domi, będzie dobrze! Jak bardzo się niecierpliwisz, to możesz pomyśleć o środzie, ale jak słabo wyjdzie (tfu tfu) to i tak będziesz się stresować do piątku, żeby koniecznie powtórzyć. Może spróbuj wytrzymać
A z przeziębieniem, to tak jak dziewczyny piszą - może to być objaw ciąży
Trzymam kciuki!DomiZ lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Ja zawsze syrop Flegamina, przechodzi po dwóch łykach, są też tabletki na kaszel Sinupret. W sobote transfer?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Helenka_mała wrote:Czesc Aprill, bedziemy sie wspierac, ja tez jestem nowicjuszka cos wiecej wiesz, jaka peocedura, jaki protokol Cie czeka?
To znaczy wiem tylko że od 2 dc mam rozpocząć stymulację, więc po wpisach tu na forum wnioskuję że to chyba krótki protokół?
A co do procedury to obstawiam że PICSI, bo u nas kiepski wynik HBA. Ale oficjalnie jeszcze lekarz nic nie mówił... -
aprill wrote:Witajcie, chciałabym dołączyć... To będzie nasza pierwsza procedura in vitro, jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy ją na początku października. Ogólnie jestem trochę przerażona i odczuwam ogólne zdenerwowanie
Od kilku dni czytam wątek ale operujecie takimi różnymi zwrotami i skrótami z których większości jeszcze nie rozumiem chyba muszę się douczyć albo po prostu wypytać lekarza o szczegóły procedury na najbliższej wizycie bo narazie to niewiele wiem
Trzymam kciuki za najbliższe transferyLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
nick nieaktualnyHi Dalia90,
Wydaje mi sie ze to, ze sa prawidłowe genetycznie rokuje dobrze. Podobno ze po badaniu genetycznym wieksza wagę przykłada sie do tego ze zarodek jest genetycznie Ok, niż do klasy. Czy wszystkie 3 mrozaczaki masz 2AA? AA to najwyższa klasa, przy 2 pewnie bedziesz potrzebowała AH - assisted hatching, ale Chyba większość klinik ma to w swojej ofercie.
Ps. Słyszałam tez, ale nie wiem czy to prawda ze dziewczynki wolniej rozwijają sie niż chłopcy, wiec moze te 2AA to dziewczynki. Czy powiedzieli ci płeć? -
Cześć Dziewczyny, melduję, że jestem już po transerze 1 zarodka klasy A7.
DomiZ, Berbeć, Helenka_mała, Ewelka02, Dalia90, An_ia336, xCatherinex, Felicja12345, Veri, Veni, Pimka, Zajączek :), njut, anciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wik :* Wzięłam jeszcze 2 tygodnie zwolnienia, będę się lenić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 14:38
WIK lubi tę wiadomość
-
WIK wrote:Hi Dalia90,
Wydaje mi sie ze to, ze sa prawidłowe genetycznie rokuje dobrze. Podobno ze po badaniu genetycznym wieksza wagę przykłada sie do tego ze zarodek jest genetycznie Ok, niż do klasy. Czy wszystkie 3 mrozaczaki masz 2AA? AA to najwyższa klasa, przy 2 pewnie bedziesz potrzebowała AH - assisted hatching, ale Chyba większość klinik ma to w swojej ofercie.
Ps. Słyszałam tez, ale nie wiem czy to prawda ze dziewczynki wolniej rozwijają sie niż chłopcy, wiec moze te 2AA to dziewczynki. Czy powiedzieli ci płeć?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny