X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start wrzesień 2018
Odpowiedz

In vitro start wrzesień 2018

Oceń ten wątek:
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    Dziewczyny mnie takie przeziębienie wzięło ze leżę w wełnianych skarpetach pod kocem :( jutro do pracy nie idę.. się kuruje cytryna z czosnkiem... :(
    A powiedzcie mi kiedy można po transferze 1 sza betę zrobić? (Zarodek 3 dniowy)

Ja już tydzień później robiłam - transfer miałam w poniedziałek i już w kolejny pierwsza beta :)

ckai9jcgk4swcbtv.png

Wysłany: 21 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_zbo wrote:
    Ciasteczku, mam taka nadzieje :-)

Tak, to wygląda na bliżniaki!!! Gratulacje <3

ckai9jcgk4swcbtv.png

Wysłany: 21 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_zbo wrote:
    Lekarz pytal sie mnie ile podajemy, wiec zaryzykowalam ze po 2 :-)

My też mieliśmy podane dwa a ciąża pojedyńcza :) Statystycznie z podanych dwóch zarodków czytałam, że jest ok 15% ciąż bliźniaczych - więc wcale nie tak dużo a jednak szanse większe - plus powyżej 35 roku życia zaleca się podanie dwóch zarodków.

ckai9jcgk4swcbtv.png

Wysłany: 21 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, jak się robi takie piękne suwaczki?

ckai9jcgk4swcbtv.png

Wysłany: 21 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za info o Lutinusie. No właśnie wcześniej (kilka miesięcy temu) brałam Luteinę i wspominam dobrze. Ten Lutinus to masakra - dużę tabletony (a ja biorę po dwie trzy razy dziennie!) i suche toto. Luteina przy tym jest super malutka i fajna. Plus po Lutinusie to że tak powiem - ciągle mam mokro a przy Luteinie nie. Naiwnie myślałam, że jest LEPSZY bo taka panuje obiegowa opinia ale w takim razie następnym razem poproszę doktora o Luteinę, skoro to to samo, bo serio idzie zbankrutować przy takich ilościach jakie ja biorę, a pewnie jeszcze będę brać...

DomiZ, hipisiątko lubią tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja już tydzień później robiłam - transfer miałam w poniedziałek i już w kolejny pierwsza beta :)
    I wyszła Ci beta? A brałaś ovitrelle ? O kurczę to może tez wcześniej zrobię :)

Zajączek :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za info o Lutinusie. No właśnie wcześniej (kilka miesięcy temu) brałam Luteinę i wspominam dobrze. Ten Lutinus to masakra - dużę tabletony (a ja biorę po dwie trzy razy dziennie!) i suche toto. Luteina przy tym jest super malutka i fajna. Plus po Lutinusie to że tak powiem - ciągle mam mokro a przy Luteinie nie. Naiwnie myślałam, że jest LEPSZY bo taka panuje obiegowa opinia ale w takim razie następnym razem poproszę doktora o Luteinę, skoro to to samo, bo serio idzie zbankrutować przy takich ilościach jakie ja biorę, a pewnie jeszcze będę brać...
    Właśnie zastanawiałam się czy Luteina tez tak wypływa . To super ze jest zamiennik Luteinusa :) no i cena swoje robi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, jak się robi takie piękne suwaczki?
    Wejdź na stronę https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html i tam tworzysz - potem kopiujesz adres URl (pierwszy) do stopki :)

Wysłany: 21 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    I wyszła Ci beta? A brałaś ovitrelle ? O kurczę to może tez wcześniej zrobię :)

Dr kazał mi przyjść na wizytę a przed wizytą zrobić - w klinice czeka się ok 30min na wyniki... i dziwiłam się, że tak szybko! Oczywiście nie była jakaś mega wysoka - bo ok 11 ale dla mnie to i tak rekord po tylu latach :) Po tygodniu kolejna i urosło do 650 :) A od tej pory tylko USG (jest serduszko) i za dwa tygodnie kolejne badania :)

ckai9jcgk4swcbtv.png

Wysłany: 21 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Wejdź na stronę https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html i tam tworzysz - potem kopiujesz adres URl (pierwszy) do stopki :)

Dzięki Ciasteczko! Udało się :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chciałabym dołączyć... To będzie nasza pierwsza procedura in vitro, jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy ją na początku października. Ogólnie jestem trochę przerażona i odczuwam ogólne zdenerwowanie :(
    Od kilku dni czytam wątek ale operujecie takimi różnymi zwrotami i skrótami z których większości jeszcze nie rozumiem ;) chyba muszę się douczyć albo po prostu wypytać lekarza o szczegóły procedury na najbliższej wizycie bo narazie to niewiele wiem :)

Trzymam kciuki za najbliższe transfery :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 08:49

Em11, An_ia336, fujitsu, japonka lubią tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • IGA Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciasteczko! Udało się :)
    Śliczny jest :) my mamy praktycznie ten sam wiek ciąży :) ale fajnie !!
    Witaj Aprill !

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj April! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mam dola :(. Niestety przeziębienie nie przechodzi wczoraj ciagle kichalam przez co pewnie kropek nie przetrwał :(. Jestem załamana tak bardzo dbałam o siebie i się starałam a i tak coś mnie dopadło ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    Dziewczyny dziś mam dola :(. Niestety przeziębienie nie przechodzi wczoraj ciagle kichalam przez co pewnie kropek nie przetrwał :(. Jestem załamana tak bardzo dbałam o siebie i się starałam a i tak coś mnie dopadło ;(
    Nie myśl tak !!! No co Ty !??!! Ja miałam po crio a la grypa- i mnie rozłożyło - i to ponoć był objaw ciąży :) kiedy robisz betę ???

klamka lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Witajcie, chciałabym dołączyć... To będzie nasza pierwsza procedura in vitro, jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy ją na początku października. Ogólnie jestem trochę przerażona i odczuwam ogólne zdenerwowanie :(
    Od kilku dni czytam wątek ale operujecie takimi różnymi zwrotami i skrótami z których większości jeszcze nie rozumiem ;) chyba muszę się douczyć albo po prostu wypytać lekarza o szczegóły procedury na najbliższej wizycie bo narazie to niewiele wiem :)

Trzymam kciuki za najbliższe transfery :)
    Część, też na początku miałam z tym problem, a teraz jak rozmawiam z lekarzem to mojemu M.szczena opada bo nie wie o czym my mówimy.
    Jak coś to pytaj, po to tu jesteśmy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiZ wrote:
    Przeziębienie w takim przypadku działa na plus. A katar i zatkany nos mogą być pierwszymi objawami ciąży, bo naczynka się zatykają przez coś tam, nie pamiętam dokładnie, ale kiedys o tym czytałam. Będzie dobrze. Wygrzej się

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nie myśl tak !!! No co Ty !??!! Ja miałam po crio a la grypa- i mnie rozłożyło - i to ponoć był objaw ciąży :) kiedy robisz betę ???
    Tak??? Ojej to może jest jeszcze nadzieja.
    Powinnam w piątek ( 10dpt) ale rozważam środę... powinno już coś wyjść

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Przeziębienie w takim przypadku działa na plus. A katar i zatkany nos mogą być pierwszymi objawami ciąży, bo naczynka się zatykają przez coś tam, nie pamiętam dokładnie, ale kiedys o tym czytałam. Będzie dobrze. Wygrzej się
    Eh cudnie by było.. muszę pozytywnie myśleć chociaż ciężko.
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ