Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO STYCZEŃ 2019
Odpowiedz

IN VITRO STYCZEŃ 2019

Oceń ten wątek:
  • Salma Autorytet
    Postów: 310 286

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka37 wrote:
    Ja też jestem po 6 IUI , podchodzę do pierwszego in vitro. Badania zrobione czekam na wyniki i jak dobrze pojdzie to stymulacja pod koniec stycznia. Cykle mam bardzo regularne i owulacja jak w zegarku. Teraz tylko wszystko zalezy od wynikow aby one nie pokrzyżowały nam planow. Jestem dobrej mysli, choc musze przyznac ze czasami sie stresuje jak pomysle czy zgdzodzic sie na 2 zarodki za pierwszym razem. Mam metlik w glowie. Zeby to bylo wszystko takie proste jak jest skomplikowane ach...
    to dokładnie tak samo, jak u mnie...

    bz10 lubi tę wiadomość

    6 IUI :(

    1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • mao Autorytet
    Postów: 3081 2303

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę nam wszystkim, aby rok 2019 był cudowny, abyśmy miały same zajebiste zarodeczki, które zadomowią się u nas w brzuszku na 9 miesięcy :) Aby nie było już łez tylko wielkie szczęście :) I obyśmy wszystkie spotkały się razem na fioletowej stronie!! I to bardzo szybko!!! :)

    MonikA_89!, Salma, iga2018, kalade, bz10, EwaSz lubią tę wiadomość

    atdcj44jv390pb8f.png
    6sutskjoa0c9rt61.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj się zaczęło plamienie, więc nowy rok przywitam krwawo :( W piątek mamy wizytę w klinice i składamy wniosek o drugą procedurę ivf. Liczymy na szybką decyzję z urzędu i rozpoczęcie procedury w kolejnym cyklu.

    Mam nadzieję, że w Nowym Roku będą same pozytywne bety i za rok o tej porze stan naszych rodzin powiększy się o conajmniej jedynego malucha. Dużo siły Wam życzę i spełnienia tego największego marzenia :*

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Herbatka37 Ekspertka
    Postów: 221 215

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna... wrote:
    Dziewczyny właśnie zrobiłam test i pierwszy raz w życiu zobaczyłam od razu dwie piękne kreski cudownie kończę ten rok jestem w szoku i w wielkiej euforii. Szczęśliwego Nowego roku wszystkim
    Gratulacje Martyna

    37 lat, Starania od 2012 roku.
    W 2015 - 6IUI
    HSG -ok, Amh -2,75
    W 2016- laparaskopia- droznosc , wyciete ogniska endometriozy, zrosty.
    Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
    Listopad 2018 - decyzja o IVF
    Grudzień 2018- pierwsze wizyty w klinice Invimed w Warszawie
    Styczeń 2019- planowana stymulacja
    Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
    Kwiecien -17.04 transfer
    9dpt 296, 13dpt 1984 😊
    Wierze w ten rok dla nas wszystkich.
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka
    Postów: 149 28

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna... wrote:
    Dziewczyny właśnie zrobiłam test i pierwszy raz w życiu zobaczyłam od razu dwie piękne kreski cudownie kończę ten rok jestem w szoku i w wielkiej euforii. Szczęśliwego Nowego roku wszystkim
    Gratulacje kochana!! Przyznam się w tajemnicy, że ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam rano test i wyszła mi blada kreska (czułość 25). Myślami jestem przy kolejnej becie 2.01 i mam nadzieję, że pójdzie w górę :)

    iga2018, Alstro38 lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
  • Norwegian_forest Autorytet
    Postów: 711 797

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka37 wrote:
    Ja też jestem po 6 IUI , podchodzę do pierwszego in vitro. Badania zrobione czekam na wyniki i jak dobrze pojdzie to stymulacja pod koniec stycznia. Cykle mam bardzo regularne i owulacja jak w zegarku. Teraz tylko wszystko zalezy od wynikow aby one nie pokrzyżowały nam planow. Jestem dobrej mysli, choc musze przyznac ze czasami sie stresuje jak pomysle czy zgdzodzic sie na 2 zarodki za pierwszym razem. Mam metlik w glowie. Zeby to bylo wszystko takie proste jak jest skomplikowane ach...


    A jakie badania robiłaś? Ja w połowie stycznia mam wizytę startowa

    Herbatka37 lubi tę wiadomość

    jt44a76.png

    16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

    27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

    Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Czekam i czekam:) Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie test o czułosci 25 i wyszła kreska, co prawda nie gruba ale wyszła. Może troszkę poszło w górę, modlę się o to!


    Nie jest to błąd laboratorium? Ja przy becie 22 i testach o czułości 10 z rannego moczu mialam vizyra. A ty miałaś pozytywny test 25.

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna... wrote:
    Dziewczyny właśnie zrobiłam test i pierwszy raz w życiu zobaczyłam od razu dwie piękne kreski cudownie kończę ten rok jestem w szoku i w wielkiej euforii. Szczęśliwego Nowego roku wszystkim


    Piękna wiadomość!!!!! To czekamy na pozytywną betkę :)

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • izabel_ka Autorytet
    Postów: 1096 996

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    Nie jest to błąd laboratorium? Ja przy becie 22 i testach o czułości 10 z rannego moczu mialam vizyra. A ty miałaś pozytywny test 25.
    Nie mam pojęcia jak to możliwe... Zostawię go sobie na pamiątkę bo to mój pierwszy pozytywny test

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 20:14

    klz9df9hfcgim225.png
    3jvzvcqg94bxkons.png
    Starania od 2016 r.
    Mutacje: hetero MTHFR/ homo PAI
    NK 15%/AlloMlr 9%/Rozjechane cytokiny
    3 IUI ;(
    3 procedury ICSI
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Nie mam pojęcia jak to możliwe... Zostawię go sobie na pamiątkę bo to mój pierwszy pozytywny test
    Widzisz :* to nie ty mialas zapalenie pecherza ? ciesze sie ;* zycze Wam zeny ten rok byl dla was szczesliwy :) mowilam ci ze to dobry objaw ;) dbaj o siebie kochana i duzoooo duzo odpoczywaj :)

    Alstro38 lubi tę wiadomość

  • izabel_ka Autorytet
    Postów: 1096 996

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 02:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    Widzisz :* to nie ty mialas zapalenie pecherza ? ciesze sie ;* zycze Wam zeny ten rok byl dla was szczesliwy :) mowilam ci ze to dobry objaw ;) dbaj o siebie kochana i duzoooo duzo odpoczywaj :)
    Kochana dziękuję ale to ciąża biochemiczna :(

    klz9df9hfcgim225.png
    3jvzvcqg94bxkons.png
    Starania od 2016 r.
    Mutacje: hetero MTHFR/ homo PAI
    NK 15%/AlloMlr 9%/Rozjechane cytokiny
    3 IUI ;(
    3 procedury ICSI
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczyny. Nie wiem jak Wy x ale ja s i e dopiero kładę

  • kalade Autorytet
    Postów: 1983 1310

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    I wzajemnie. Dla mnie końcówka roku to jakas masakra. Pierwszy raz od mojej przyjaciółki po wszystkich przejsciach jak mnie zobaczyła to powiedziala "Nie wiem jak ci to powiedzieć, ale wyglądasz żle". Na co jej odparłam, że "mam wygląd modelki" Ale postaram się ruszyć w nowym roku od nowa :)
    Ja też postanowiłam dużo zmienić z nowym rokiem:) chyba tego potrzebuje - zakupiłam nowe kosmetyki, zamierzam obciąć włosy (typowo babskie hahaha). I nie będę patrzyć w przeszłość ani przyszłość. Co ma być to będzie i z planowania naprawdę nic nie wychodzi, więc trzeba zmienić nastawienie!

    Alstro38, iga2018 lubią tę wiadomość

    Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Nowy Rok JUZ JEST. To kto pierwszy zacznie pozytywna beta?????

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Kochana dziękuję ale to ciąża biochemiczna :(
    To juz pewne ?

  • NieTakaNowa Koleżanka
    Postów: 47 28

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam sporo leków które zostały mi po ivf, poniżej lista.
    Jeśli któraś z Was by chciała to zapraszam na priv :)

    Puregon 600j.m. ważn. 04/2020 (nieodpakowany, przechowywany w lodówce)

    Igły do PuregonPen - 21 opakowań

    Orgalutran 0,25mg/0,5ml ważn. 04/2020 - 1 zastrzyk

    Clexane 60mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2019 - 5 zastrzyków

    Clexane 80mg ważn. 04/2019 - 1 opakowanie
    02/2021 - 2 zastrzyki

    Lutinus 100mg ważn. 11/2019 - 1 opakowanie (21szt)
    11/2019 - 18 sztuk

    Prolutex 25mg ważn. 04/2020 - 6 zastrzyków

    Duphaston 10mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2020 - 1 opakowanie
    04/2021 - 18 tabletek

    Encorton 5mg ważn. 04/2019 - 38 tabletek
    11/2020 - 77 tabletek

    Estrofem 2mg ważn. 01/2021 - 24 tabletki
    07/2020 - 3 tabletki

    Divigel 0,1% ważn. 10/2020 - 24 sztuki

    Luteina 50mg ważn. 60/2019 - 25 tabletek

    Medargin ważn. 03/2020 - 1/2 puszki

    Ubiquinol 50mg Swanson ważn. 09/2019 - 42 tabletki

    Metylocobalamin 2,5mg Swanson ważn. 09/2019 - 50 tabletek

    Folian 400uq Solgar ważn. 02/2021 - 27 tabletek

    B Komplex mse Dr Enzmann ważn. 09/2019 - 25 tabletek

    Wit B12 10uq Naturell ważn. 01/2020 - 80 tabletek

  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1250 716

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wrote:
    My chcemy zwiększyć szanse do jak największych więc chcemy zrobić ICSI plus wyselekcjonowanie plemników nie wiem jak się ta metoda nazywa ale to że względu na kiepska fragmentację dna plemników u mojego m
    Mam nadzieję że się uda
    To jest dokładnie ta sama metoda, którą mam ja:) z pewnością da dobre efekty!

    Herbatka37 lubi tę wiadomość

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    Przerwa od forum. Reset głowy😌
    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
    Mam jeszcze ❄❄
  • EwaSz Koleżanka
    Postów: 73 15

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Kochana dziękuję ale to ciąża biochemiczna :(

    Izabel_ka bardzo mi przykro :(

    Pocieszające jest to, że masz śnieżynki :* Bądź silna!

    Ja przeszłam miesiąc temu ciążę biochemiczną z in vitro :( wiem co czujesz. To było moje pierwsze podejście do ivf i niestety mieliśmy tylko 1 zarodek 3AB, żadnych śnieżynek.
    Teraz jesteśmy w MedArt Poznań i też wyhodowali mi tylko dwa duże pęcherzyki i dwa mniejsze - jutro punkcja :( Niestety ja mam niskie AMH 1,35 - ciężko wyhodować większą ilość pęcherzyków :(

    Widzę, że Twoje AMH wzrosło w ciągu 5 miesięcy z 3,4 do 5,2. Jak udało Ci się to zrobić?

    AMH - 1,35
    Insulinooporność
    MTHFR C677T w układzie heterozygotycznym
    02. 2010 -puste jajo płodowe
    02. 2016 - ciąża ektopowa lewy jajowód-laparoskopia-usunięcie jaja płodowego
    07. 2017 - ciąża biochemiczna
    08. 2018 - ciąża ektopowa prawy jajowód - laparoskopia - usunięcie jajowodu
    11.2018 - ICSI Invicta Wro. - 1 jajo dojrzałe - zarodek 3.1.2- BHCG 10dpt 78 / 12dpt 74/ 14dpt 39 :(
    12.2018 - zmiana na MedArt Poznań
    01.2019 - punkcja, mamy ❄❄(4.1.1; 1.3.2)
    28.01 - transfer 4.1.1 :(
  • izabel_ka Autorytet
    Postów: 1096 996

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaSz wrote:
    Izabel_ka bardzo mi przykro :(

    Pocieszające jest to, że masz śnieżynki :* Bądź silna!

    Ja przeszłam miesiąc temu ciążę biochemiczną z in vitro :( wiem co czujesz. To było moje pierwsze podejście do ivf i niestety mieliśmy tylko 1 zarodek 3AB, żadnych śnieżynek.
    Teraz jesteśmy w MedArt Poznań i też wyhodowali mi tylko dwa duże pęcherzyki i dwa mniejsze - jutro punkcja :( Niestety ja mam niskie AMH 1,35 - ciężko wyhodować większą ilość pęcherzyków :(

    Widzę, że Twoje AMH wzrosło w ciągu 5 miesięcy z 3,4 do 5,2. Jak udało Ci się to zrobić?
    Sama nie wiem jak to się stało. Brałam przez 3 miesiące koenzym q10, piłam Fertineę i brałam witaminę D :)

    EwaSz lubi tę wiadomość

    klz9df9hfcgim225.png
    3jvzvcqg94bxkons.png
    Starania od 2016 r.
    Mutacje: hetero MTHFR/ homo PAI
    NK 15%/AlloMlr 9%/Rozjechane cytokiny
    3 IUI ;(
    3 procedury ICSI
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina D Ponoc podnosi szczegolnie.jak ktos ma jej niski poziom.

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ