Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO STYCZEŃ 2019
Odpowiedz

IN VITRO STYCZEŃ 2019

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11228

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaSz wrote:
    Izabel_ka bardzo mi przykro :(

    Pocieszające jest to, że masz śnieżynki :* Bądź silna!

    Ja przeszłam miesiąc temu ciążę biochemiczną z in vitro :( wiem co czujesz. To było moje pierwsze podejście do ivf i niestety mieliśmy tylko 1 zarodek 3AB, żadnych śnieżynek.
    Teraz jesteśmy w MedArt Poznań i też wyhodowali mi tylko dwa duże pęcherzyki i dwa mniejsze - jutro punkcja :( Niestety ja mam niskie AMH 1,35 - ciężko wyhodować większą ilość pęcherzyków :(

    Widzę, że Twoje AMH wzrosło w ciągu 5 miesięcy z 3,4 do 5,2. Jak udało Ci się to zrobić?
    Kochana ja przy AMH 1,5 miałam 11 komórek w tym 9 dojrzałych. Może miałaś za słabe dawki leków?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Dzyzia Autorytet
    Postów: 1148 1297

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam takie pytanie: w ktorym dniu cyklu zwykle robi sie punkcje? Jest jakas zasada? Ja swoje naturalne cykle mam 27 - 28 dniowe z zasady. Czyli normalnie owulacja przypada miedzy 13 a 15 dc.

    GD2qp1.png
    AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    A mam takie pytanie: w ktorym dniu cyklu zwykle robi sie punkcje? Jest jakas zasada? Ja swoje naturalne cykle mam 27 - 28 dniowe z zasady. Czyli normalnie owulacja przypada miedzy 13 a 15 dc.


    Zależy od stymulacji. Ja zazwyczaj miałam owulację i punkcję po lekach 13-14 dnia.

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • Herbatka37 Ekspertka
    Postów: 221 215

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    A jakie badania robiłaś? Ja w połowie stycznia mam wizytę startowa
    Robilam badania hormonalne i kariotypy, oczywiscie cytologia, chlamidia, usg piersi, morfologia czyli takie podstawowe rowniez cukier, potas, zelazo i etc. Amh . Mąż: badania podstawowe, chlamidia, badanie nasienia rozszezone , MSOMe , grupa krwi. Najdluzej sie czeka na wyniki kariotypow. Wizyte mam 14 stycznia i wtedy pewnie lekarz zleci wykup zastrzykow do stymulacji. Jestem w klinice Invimed w Warszawie. Teraz tylko trzeba czekac jakie beda wyniki aby nic nie pokrzyżowało planow.

    37 lat, Starania od 2012 roku.
    W 2015 - 6IUI
    HSG -ok, Amh -2,75
    W 2016- laparaskopia- droznosc , wyciete ogniska endometriozy, zrosty.
    Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
    Listopad 2018 - decyzja o IVF
    Grudzień 2018- pierwsze wizyty w klinice Invimed w Warszawie
    Styczeń 2019- planowana stymulacja
    Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
    Kwiecien -17.04 transfer
    9dpt 296, 13dpt 1984 😊
    Wierze w ten rok dla nas wszystkich.
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochana ja przy AMH 1,5 miałam 11 komórek w tym 9 dojrzałych. Może miałaś za słabe dawki leków?
    U mnie po spadku AMH z 2 na 1,3 po poprzedniej procedurze też rośnie teraz minimum 11 pęcherzyków, jeszcze nie wiem ile komórek... Ale przy pierwszej procedurze (teraz trzecia) miałam 6 pęcherzyków a AMH było ponad 2 więc to chyba kwestia leków i protokołu...

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • EwaSz Koleżanka
    Postów: 73 15

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochana ja przy AMH 1,5 miałam 11 komórek w tym 9 dojrzałych. Może miałaś za słabe dawki leków?

    Monika_89, a czym byłaś stymulowana i jakimi dawkami?

    Ja za pierwszym razem Menopurem (3x225, 8x150) - długi protokół - tylko 4 pęcherzyki - 1 komórka dojrzała
    Teraz miałam w 3DC Elonvę 150 - krótki protokół - też tylko 4 pęcherzyki - jutro punkcja :( nie jestem optymistycznie nastawiona


    AMH - 1,35
    Insulinooporność
    MTHFR C677T w układzie heterozygotycznym
    02. 2010 -puste jajo płodowe
    02. 2016 - ciąża ektopowa lewy jajowód-laparoskopia-usunięcie jaja płodowego
    07. 2017 - ciąża biochemiczna
    08. 2018 - ciąża ektopowa prawy jajowód - laparoskopia - usunięcie jajowodu
    11.2018 - ICSI Invicta Wro. - 1 jajo dojrzałe - zarodek 3.1.2- BHCG 10dpt 78 / 12dpt 74/ 14dpt 39 :(
    12.2018 - zmiana na MedArt Poznań
    01.2019 - punkcja, mamy ❄❄(4.1.1; 1.3.2)
    28.01 - transfer 4.1.1 :(
  • EwaSz Koleżanka
    Postów: 73 15

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    U mnie po spadku AMH z 2 na 1,3 po poprzedniej procedurze też rośnie teraz minimum 11 pęcherzyków, jeszcze nie wiem ile komórek... Ale przy pierwszej procedurze (teraz trzecia) miałam 6 pęcherzyków a AMH było ponad 2 więc to chyba kwestia leków i protokołu...

    Japonka a Ty czym byłaś stymulowana, że przy takim AMH tak ładnie ci wyrosły pęcherzyki i jaki protokół ?

    AMH - 1,35
    Insulinooporność
    MTHFR C677T w układzie heterozygotycznym
    02. 2010 -puste jajo płodowe
    02. 2016 - ciąża ektopowa lewy jajowód-laparoskopia-usunięcie jaja płodowego
    07. 2017 - ciąża biochemiczna
    08. 2018 - ciąża ektopowa prawy jajowód - laparoskopia - usunięcie jajowodu
    11.2018 - ICSI Invicta Wro. - 1 jajo dojrzałe - zarodek 3.1.2- BHCG 10dpt 78 / 12dpt 74/ 14dpt 39 :(
    12.2018 - zmiana na MedArt Poznań
    01.2019 - punkcja, mamy ❄❄(4.1.1; 1.3.2)
    28.01 - transfer 4.1.1 :(
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lobuziara trzymam kciuki za ladna bete jutro. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 05:10

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11228

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaSz wrote:
    Monika_89, a czym byłaś stymulowana i jakimi dawkami?

    Ja za pierwszym razem Menopurem (3x225, 8x150) - długi protokół - tylko 4 pęcherzyki - 1 komórka dojrzała
    Teraz miałam w 3DC Elonvę 150 - krótki protokół - też tylko 4 pęcherzyki - jutro punkcja :( nie jestem optymistycznie nastawiona
    Puregon 200 od 2-12dc i Orgalutran 0,25 od 6-13dc, a 15dc punkcja

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka
    Postów: 149 28

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    Lobuziara trzymam kciuki za ladna bete jutro. :)
    Dziękuję bardzo ale jakoś jestem negatywnie do tego nastawiona. Rano zrobiłam test, żeby porównać go z wynikami z krwi i druga kreska była ledwo widoczna. Jak na 13 dpt to trochę słabo. Co prawda po chwili zobaczyłam, że test jest przeterminowany pół roku ale jakoś i tak mam złe przeczucia... Wynik będzie dopiero wieczorem, więc muszę się uzbroić w cierpliwość

    Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lobuziaraLILLY wrote:
    Dziękuję bardzo ale jakoś jestem negatywnie do tego nastawiona. Rano zrobiłam test, żeby porównać go z wynikami z krwi i druga kreska była ledwo widoczna. Jak na 13 dpt to trochę słabo. Co prawda po chwili zobaczyłam, że test jest przeterminowany pół roku ale jakoś i tak mam złe przeczucia... Wynik będzie dopiero wieczorem, więc muszę się uzbroić w cierpliwość

    Dużo wiary życzę i zaciskam kciuki za dobry wynik.

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • mao Autorytet
    Postów: 2998 2246

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak po punkcji dostawałyście okres? Ja brałam od punkcji jeszcz 5 dni progesteron, bo nie wiadomo co z transferem, w końcu zostal przełozony i leki odstawiłam... Bo ja od wczoraj rana "coś" tam plamię..tyle co nic... i dziś od rana tak samo... Nigdy tak nie miałam...że aż się zestrachałam...

    atdcj44jv390pb8f.png
  • iga2018 Koleżanka
    Postów: 51 10

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkreci ci sie. Nie martw sie. Ja dostaje malpy zawsze na 3 dobe

    Od marca 2017 trzy nieudane cykle na clo
    Od wrzesnia 2017 slabe wyniki nasienia: słaba ruchliwość, morf 2%, mała ilość(brak przyczyny)
    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • mao Autorytet
    Postów: 2998 2246

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    Rozkreci ci sie. Nie martw sie. Ja dostaje malpy zawsze na 3 dobe
    Oby... bo chcę jak najszybciej wrócić po mojego mrozaczka <3

    iga2018 lubi tę wiadomość

    atdcj44jv390pb8f.png
  • Coccinea Przyjaciółka
    Postów: 67 30

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam okres 4 dni po odstawieniu dupka. Dodam , że cykle mam jak w zegarku ... a po punkcji okres przyszedł 6 dni przed czasem. Widzę, że to chyba norma ;)

    xrotrjjg30hx8js7.png
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka
    Postów: 149 28

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Dużo wiary życzę i zaciskam kciuki za dobry wynik.
    Dziękuję bardzo ;)

    Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
  • mao Autorytet
    Postów: 2998 2246

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea wrote:
    Ja dostałam okres 4 dni po odstawieniu dupka. Dodam , że cykle mam jak w zegarku ... a po punkcji okres przyszedł 6 dni przed czasem. Widzę, że to chyba norma ;)
    Mi dzisiaj mija 7 dzień po odstawieniu...i jest już 12 dzień po punkcji... to nic... czekam dalej...

    atdcj44jv390pb8f.png
  • alaw87 Ekspertka
    Postów: 249 125

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Mi dzisiaj mija 7 dzień po odstawieniu...i jest już 12 dzień po punkcji... to nic... czekam dalej...
    Ja dostalam 7 dni po punkcji w czasie brania dupka
    Także jest różnie

    III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaSz wrote:
    Japonka a Ty czym byłaś stymulowana, że przy takim AMH tak ładnie ci wyrosły pęcherzyki i jaki protokół ?
    3 stymulacje, 2x krótki i teraz długi, 3 razy Menopur i Gonal w łącznej dawce 300. Zwykle po 150, teraz 75 i 225 i później sam Menopur 300.

    Dziewczyny, u mnie punkcja 04.01, transfer odroczony. Mam estradiol na poziomie 17,5 tysiąca i progesteron 5,5 czyli już graniczny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:28

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka
    Postów: 149 28

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucie mnie jednak nie myliło. Moja beta 2. No i wszystko przepadło...

    Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego