IN VITRO STYCZEŃ 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
GochaG wrote:Hej my szykujemy się do transferu mrożoniaka . Co do dofinansowania to wiem o czym mówisz tez mieszkam raptem 5 km od Warszawy i się nie załapałam . Powiem tak na 12 bym nie liczyła
Moge wiedziec w ktorej klinice sie leczycie?37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
W 2016- laparaskopia- droznosc , wyciete ogniska endometriozy, zrosty.
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Listopad 2018 - decyzja o IVF
Grudzień 2018- pierwsze wizyty w klinice Invimed w Warszawie
Styczeń 2019- planowana stymulacja
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Wierze w ten rok dla nas wszystkich. -
Dziewczyny co powiedzie na temat kliniki Invimed w Warszawie? Macie jakies wiesci, doświadczenia? Moze jakis konkretny lekarz?37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
powiecie * ach ten slownik37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
WIK wrote:Chyba mnie pytasz.
U mnie dzisiaj jest beznadzieja.
Po pierwsze wczoraj moja teściowa (doktor nauk medycznych, nie lekarz) powiedziała ze to jest pol na pół wina niepłodności u nas, bo ona słyszała ze jak tylko jest jedno bezpłodne to i tak zawsze wychodzi i ze tylko jak sa u dwóch osób problemy to nie wychodzi. Plus, ja sie wychowywałam w kraju sowieckim wiec kto wie na co byłam narażona (mieszkam w stanach). Aha i ze jeszcze przecież moj maz swoje zrobił, komórki sa zapłodnione a przecież to mi sie nie udało zajść w ciąże przy transferze wiec chyba moja wina. Przypominam u nas diagnoza: niepłodność męska...
Po drugie, moja operacja na polipa bedzie z lyzeczkowaniem (nie wiem po co), i muszę czekac 3 miesiące po niej na to zeby sie wszystko zagoiło. Wiec pewnie dopiero sporbojemy na wiosnę. Biore dwa zarodki i mam nadzieje ze bliźnięta, zeby już wiecej tego nie przezywać bo nie wiem czy dam radę. Sama jestem bliźniaczka i zawsze chciałam bliźniaki.
Wiec generalnie dziś nie mam siły. Co sie tylko coś uda z dzieckiem przesunąć do przodu to zaraz coś sie trafia co odsuwa wszystko w czasie albo po prostu transfer nie wychodzi.
Nie lam sie. Widocznie tak ma byc. A co do tesciowej to jej nie.sluchaj ze to Twoja wina. Synus zawsze swiety. Nie wiesz jak to jest? Ostatnio gdzies wypowiadala sie dziewczyna ze gnoila ja strasznie tesciowa a okazalo sie ze to wina jej syna. Ja uwazam ze nie ma co rozdzielac.czyja wina tylko walczyc.aby bylo. Wiec glowa do gory I do przodu. A zabieg moze jest.ootrzebny. ja robilam profilaktycznie a w trakcie okazalo sie ze jest 6 cm potworniak ktorego nikt nie widzial na usg. A tez.uwazalam ze to bez sensuuty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb -
lobuziaraLILLY wrote:Tak, dokładnie. Jesteś zadowolona?
Jestem zadowolona. Panuje tam dobra atmosfera. Podchodzą indywidualnie do pacjentek, nie traktują jak numerki. Lekarze w porządku, nic nie narzucają tylko starają się pomóc jak potrafią. Położne bardzo uprzejme.
Mała, kameralna klinika. Nie trzeba świecić co chwilę dowodem osobistym bo po prostu pamiętają osoby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:18
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
Hej mam takie pytanie
W piątek przygotowuje się do swojej pierwszej punkcji po zakończonej stymulacji dziś o ,0:30 mam sobie dać zastrzyk z ovitrelle dziś też zrobiłam badania z krwi progesteron i estradiol i nie wiem jak je interpretować bo boje się że wyszły mi źle
Progesteron mam 1,57
Estradiol 2848,49 nie wiem czy nie za wysoko nie znam się w sumie proszę o radeDawidek 6/7 TC (*)08.2017
Wojtuś 9 TC 10.2019
Synuś 28.01.2010 nasz Skarbek
4 lata starań walczymy dalej....
1 IVF Punkcja 04.01.2019 jeden zarodek zero śnieżynek
Transfer 07.01.2018 niestety klapa;( -
Alayna wrote:Hej mam takie pytanie
W piątek przygotowuje się do swojej pierwszej punkcji po zakończonej stymulacji dziś o ,0:30 mam sobie dać zastrzyk z ovitrelle dziś też zrobiłam badania z krwi progesteron i estradiol i nie wiem jak je interpretować bo boje się że wyszły mi źle
Progesteron mam 1,57
Estradiol 2848,49 nie wiem czy nie za wysoko nie znam się w sumie proszę o rade
A estradiol niby 200-250 przypada na jedna dojrzałą komórkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:37
-
Mam nadzieję że spadnie bo bardzo w tym cyklu liczyłam na transferDawidek 6/7 TC (*)08.2017
Wojtuś 9 TC 10.2019
Synuś 28.01.2010 nasz Skarbek
4 lata starań walczymy dalej....
1 IVF Punkcja 04.01.2019 jeden zarodek zero śnieżynek
Transfer 07.01.2018 niestety klapa;( -
mao wrote:Teoretyczmie powinnaś mieć odroczony transfer, bo wynik progesteronu do 1 jest idealny, a do 1,5 akceptowalny. Ale to już decyzja lekarza
A estradiol niby 200-250 przypada na jedna dojrzałą komórkę. -
Alayna wrote:Mam 1,57 ng/ml
-
nick nieaktualnyiga2018 wrote:Nie lam sie. Widocznie tak ma byc. A co do tesciowej to jej nie.sluchaj ze to Twoja wina. Synus zawsze swiety. Nie wiesz jak to jest? Ostatnio gdzies wypowiadala sie dziewczyna ze gnoila ja strasznie tesciowa a okazalo sie ze to wina jej syna. Ja uwazam ze nie ma co rozdzielac.czyja wina tylko walczyc.aby bylo. Wiec glowa do gory I do przodu. A zabieg moze jest.ootrzebny. ja robilam profilaktycznie a w trakcie okazalo sie ze jest 6 cm potworniak ktorego nikt nie widzial na usg. A tez.uwazalam ze to bez sensu
Ja wiem ze muszę mieć zabieg, bo bez niego polip bedzie uniemożliwiał zapłodnienie na 100%.
Z tesciowa bardzo sie lubie, ale ona zawsze mowi ze to wina po obu stronach, a to ze hashimoto, a to ze pewnie mam jajniki zatkane (potwierdzone hsg otwarte). Właśnie chyba cieżko jej przyjąć do wiadomości, ze to syna wina. Dla mnie tak samo głupie jest rozmawianie czyja to jest wina a czyja nie. To ze moge mieć biologicznie dzieci nie znaczy, ze pójdę i sobie je sama zrobię. W rezultacie para jest niepłodna, nieważne z czyjej winy. Jakie to ma znaczenie.Veri lubi tę wiadomość
-
Ana ana wrote:Jestem zadowolona. Panuje tam dobra atmosfera. Podchodzą indywidualnie do pacjentek, nie traktują jak numerki. Lekarze w porządku, nic nie narzucają tylko starają się pomóc jak potrafią. Położne bardzo uprzejme.
Mała, kameralna klinika. Nie trzeba świecić co chwilę dowodem osobistym bo po prostu pamiętają osoby.Starania od 10.2016
Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
ICSI 20.12 transfer zarodka 6A
0 śnieżynek -
lobuziaraLILLY wrote:A teraz na jakim jesteś etapie? Podchodzisz do drugiej procedury? Bo do mnie wczoraj dzwoniła pielęgniarka i powiedziała tylko tyle, że mam odstawić leki i czekać na @. Wiesz jak to później wygląda?
Po ciąży biochemicznej zrobiłam 1 cykl przerwy i teraz podchodzę do drugiej procedury. Pytanie co chcesz dalej robić, czy chcesz przerwę czy nie, jak Twój organizm zareagował na stymulację. Jak sobie odpowiesz na te pytania i będziesz gotowa to umów się na wizytę i uzgodnij szczegóły.starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
nick nieaktualnyAna ana wrote:Po ciąży biochemicznej zrobiłam 1 cykl przerwy i teraz podchodzę do drugiej procedury. Pytanie co chcesz dalej robić, czy chcesz przerwę czy nie, jak Twój organizm zareagował na stymulację. Jak sobie odpowiesz na te pytania i będziesz gotowa to umów się na wizytę i uzgodnij szczegóły.
-
Mi lekarz zrobil miesiac przerwy zeby macica pozadnie sie zluszczyla I orgsnizm odpoczal. Ale ja zaczne pelna procedure od nowa.uty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb -
Ana ana wrote:Po ciąży biochemicznej zrobiłam 1 cykl przerwy i teraz podchodzę do drugiej procedury. Pytanie co chcesz dalej robić, czy chcesz przerwę czy nie, jak Twój organizm zareagował na stymulację. Jak sobie odpowiesz na te pytania i będziesz gotowa to umów się na wizytę i uzgodnij szczegóły.Starania od 10.2016
0 śnieżynek -
iga2018 wrote:Mi lekarz zrobil miesiac przerwy zeby macica pozadnie sie zluszczyla I orgsnizm odpoczal. Ale ja zaczne pelna procedure od nowa.Starania od 10.2016
0 śnieżynek -
lobuziaraLILLY wrote:Iga, a która to jest Twoja procedura?uty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb