X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO STYCZEŃ 2019
Odpowiedz

IN VITRO STYCZEŃ 2019

Oceń ten wątek:
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Brałam estrofem po IUI i nie było źle ;)
    A najgorsze, że jestem osobą, która lubi mieć wszystko zaplanowane itp.. także w ogóle na głowe dostaję od tych nie wiadomych i ciągłych zmiam planów :)
    Okres mi się zbilża już wielkimi krokami, bo już dzisiaj ryczałam... że nie mam ochoty spędzać sylwka ze znajomymi i ich dzieciakami i znowu słuchać a kiedy Wy itp... pokłóciłam się z mężem o to.. który każe mi iść do psychologa... a mnie wkurza gadanie ludzi, którzy nie mają pojęcia co się czuje jak tyle czasu stara się człowiek o bobasa a tu dupa... także standard jak przed każdym okresem ;)

Edit: A i jeszcze gadanie mojej ciężarnej siostrt... która wie z czym się borykamy..."jak ja mam dobrze, że nie jestem w ciąży, bo ona biedna się czuje jak klops, znowu musi jechać na badanie cukru... oj ona biedna..." no ku*wa jasna... ile ja bym dała, aby być w ciąży i nawet rzygać skoro świt... Któraś z Was kiedyś napisała coś i mi zostało to w pamoęci.."syty głodnego nie zrozumie"

Dzisiaj chyba wszystko mnie przerasta ;)

Plany... nic mnie bardziej teraz nie rozśmiesza jak planowanie... ja po slubie w 2017 zaplanowalam, ze w końcu zaczniemy się starać o dziecko... jak w grudniu się dowiedziałam, ze mąż jest bezpłodny to w kwietniu miałam być wg planów po pierwszej AID... plany ? Chyba siwe włosy...

Tez się cieszę, ze ten rok się kończy, szybko zleciał bo myślami jestem tylko w novum i na kolejnych wizytach...

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Plany... nic mnie bardziej teraz nie rozśmiesza jak planowanie... ja po slubie w 2017 zaplanowalam, ze w końcu zaczniemy się starać o dziecko... jak w grudniu się dowiedziałam, ze mąż jest bezpłodny to w kwietniu miałam być wg planów po pierwszej AID... plany ? Chyba siwe włosy...

Tez się cieszę, ze ten rok się kończy, szybko zleciał bo myślami jestem tylko w novum i na kolejnych wizytach...

No i to właśnie błąd :)
    Ja staram się żyć normalnie, wplatam tylko wizyty w życie codziennie. Mam męża , który daje mi szczęście, z budowaniem domu postanowiliśmy nie czekać , bo dziecko nie wiadomo czy będzie nam dane miec i czy kiedykowliek. Trzeba żyć tu i teraz a nie żyć od wizyty do wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wrote:
    Ja jestem z Lublina więc jestem w klinice Ovum w Lublinie
    Mam całe dawki czyli nic nie muszę dzielić , też strasznie bałam się zastrzyków i cały czas trzęsę się jak przychodzi wieczór lub rano ale są do przejścia
    Myamy niepłodność wtórna mamy już synka z 2010 roku z ciąży naturalnej a powodem niepowodzeń u nas są słabe wyniki mojego m nie czekamy bo mój m będzie miał już 41 lat a co badanie wyniki są gorsze jedynie co żałuję to że nie staraliśmy się od razu o drugie dziecko
    Jesteśmy równolatkami tez mam skończone już 31 lat
    Ja właśnie dzisiaj skończyłam 31 lat:p Skoro masz już synka to myślę że in vitro przyniesie Ci upragnioną drugą kruszynkę:) a jakieś wspomaganie bedziecie mieli przez te wyniki nasienia? Bo mój mąż niby w miar ok nasienie ale i tak lekarz doradził ICSI+MACS, ale ja mam też problemy z immunologią i to też ze wzgledu na to taka procedura. A zastrzyków też się boję, ale jakos trzeba dać radę:) dla maluszka wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No i to właśnie błąd :)
    Ja staram się żyć normalnie, wplatam tylko wizyty w życie codziennie. Mam męża , który daje mi szczęście, z budowaniem domu postanowiliśmy nie czekać , bo dziecko nie wiadomo czy będzie nam dane miec i czy kiedykowliek. Trzeba żyć tu i teraz a nie żyć od wizyty do wizyty.
    Ja też długo dojrzewałam do tego że nie należy żyć od wizyty do wizyty i zajęło mi to całe cztery lata ale teraz gdy aż tak nie ruszają mnie ciąże wokół ani słowa znajomych żyje się o niebo łatwiej. Wiadomo kryzysy jeszcze są ale duuużo mniejsze, szybko się z nich podnoszę i życzę każdej z nas aby potrafiłyśmy żyć z ciążami znajomych i członków rodzin i nie zadręczały się że my nie możemy zajść bo nikt przecież sobie choroby nie wybiera i to nie nasza wina że tak mamy...a jeżeli chodzi o docinki innych osób to poprostu trzeba nauczyć się je ignorować bo oni albo nie wiedzą o naszym problemie i ich cechą jest bycie nietaktownym w takich delikatnych sprawach no i trzeba im wybaczyć lub delikatnie coś zasugerować a ci co docinają a znają problem są poprostu bezduszni i takich znajomych dla własnego dobra psychicznego trzeba unikać.

Julia37 lubi tę wiadomość

• KeepCalm Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lobuziara doczytaj o PICSI bo mi tez to od razu polecili z powodu czynnika meskiego i czytajac dokladnie na czym polega to jest mega sens.

mao mialam pisac zebys sie rozchmurzyla i trzymala dzielnie ale widze ze winko pomoglo)

AgnieszkaH wszystkiego najlepszego! ja jutro koncze 31 :)

co do planow to ja 30tke myslalam powitac z gromadka juz .... Ale tez jestem juz na etapie "nie czekania" po tak pare lat mi uplynelo na " moze zajdziemy "

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm wrote:
    lobuziara doczytaj o PICSI bo mi tez to od razu polecili z powodu czynnika meskiego i czytajac dokladnie na czym polega to jest mega sens.

mao mialam pisac zebys sie rozchmurzyla i trzymala dzielnie ale widze ze winko pomoglo)

co do planow to ja 30tke myslalam powitac z gromadka juz .... Ale tez jestem juz na etapie "nie czekania" po tak pare lat mi uplynelo na " moze zajdziemy "

Tak, winko pomogło- Berbeć miała genialny pomysł :)

A dzisiaj już mi wróciła wiara w moje dwa zmarznięte kropki :)

Ja miałam w planach zajść w ciąże przed 30stką... dałam sobie nawet na to pół roku... i dupa.. i co roku przesuwam sobie ten termin.. teraz mówię, że w wieku 32 lat urodzę bobasa ;) jakby to było zależne ode mnie... :-P

Berbeć lubi tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • iga2018 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja właśnie dzisiaj skończyłam 31 lat:p Skoro masz już synka to myślę że in vitro przyniesie Ci upragnioną drugą kruszynkę:) a jakieś wspomaganie bedziecie mieli przez te wyniki nasienia? Bo mój mąż niby w miar ok nasienie ale i tak lekarz doradził ICSI+MACS, ale ja mam też problemy z immunologią i to też ze wzgledu na to taka procedura. A zastrzyków też się boję, ale jakos trzeba dać radę:) dla maluszka wszystko.

To wszystkiego najlepszego :)

uty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawsze mowilam, ze jak przed 30stka nie zajde, to juz dzieci miec nie bede :) Mam jeszcze 10 miesiecy :D

Tak sie teraz smieje, ze chyba mi sie jakis 6sty zmysl objawial, jak to mowilam, bo z moim AMH to po 30stce to juz pewnie i tak byloby niemozliwe :P

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm wrote:

Doczytam na pewno, ale póki co nie tracę nadziei, że ostatni transfer się powiódł :) Czekam na drugą weryfikację 2.01. Też miałam taki plan żeby zajść w ciążę przed 30. A tu dupa blada. Nawet moja młodsza o 3 lata siostra mnie wyprzedziła...

Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny:* Fajnie się tu czuję na tym styczniowym wątku:) ja też planowałam dziecko przed 30tką ale tak jak i Wy dalej czekam...ale wiecie co jest z tego plus będziemy dojrzałymi świadomymi matkami:) i to w tym roku!

• iga2018 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny:* Fajnie się tu czuję na tym styczniowym wątku:) ja też planowałam dziecko przed 30tką ale tak jak i Wy dalej czekam...ale wiecie co jest z tego plus będziemy dojrzałymi świadomymi matkami:) i to w tym roku!

A ja bylam pewna ze przed 40 zdaze ):

Alstro38 lubi tę wiadomość

30.05.18-1 IUI nieudana, 29.06.18- 2IUI nieudana, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    08.10.18 rozpoczęcie stymulacji, protokół krótki, 22.10 transer 8B I 7B ): crio 26.11 - wczesna blastka 2BB - cb
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Amen ;)

Alstro38, iga2018 lubią tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Dorka81 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny na styczniowym wątku...choć jeszcze się rozpisalam w grudni:) mam nadzieję dziewczyny, że to będzie nasz Rok

Alstro38 lubi tę wiadomość

Dorka81
  • Ana ana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam wszystkim z okazji nadchodzącego Nowego Roku dużo zdrowia (zwłaszcza psychicznego hahaha) dużo szczęścia i spełnienia marzeń (chociaż tego jednego, które mamy wspólne). Życzę Wam samych dobrych chwil, uśmiechów i pozytywnej energii.
    Wszystkiego najlepszego :*

iga2018, MonikA_89! lubią tę wiadomość

starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • iga2018 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel_ka jak test? Trzymam kciuki za pozytyw

• iga2018 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie bede oryginalna. Zycze Wam samych pozytywnych bet :) :) w nowym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:41

Ana ana lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    Dziewczyny a ja nie bede oryginalna. Zycze Wam samych pozytywnych bet :) :) w nowym roku
    To są najpiękniejsze życzenia :) abyśmy w końcu zobaczyły te dwie pieprzone kreski na teście :) bo ja zawsze widziałam biel vizira :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:39

iga2018 lubi tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga2018 wrote:
    Izabel_ka jak test? Trzymam kciuki za pozytyw
    Czekam i czekam:) Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie test o czułosci 25 i wyszła kreska, co prawda nie gruba ale wyszła. Może troszkę poszło w górę, modlę się o to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 12:01

• Ana ana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Czekam i czekam:) Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie test o czułosci 25 i wyszła kreska, co prawda nie gruba ale wyszła. Może troszkę poszło w górę, modlę się o to!
    Ogromne kciuki i czekam z niecierpliwością

starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • iga2018 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:

To jak na tescie wyszla to chyba mozemy juz po cichutku gratulowac :) I to duza czulosc I do tego wieczorowa pora. Chyba zero alkoholu w nowym roku cie czeka ha ha

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ