In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Wierzę, że jutro będzie już pełna zamrażarka i jeden zabrany . O której transfer ?
Bardzo Was dziewczyny podziwiam w tej nierównej walce. -
mar2śka wrote:Po 14. Potrzebuję jakiejś dobrej informacji bo ostatnio jakoś tak ciężko ze wszystkim. Ile można iść pod górę ..
Bardzo Was dziewczyny podziwiam w tej nierównej walce.Nowa na forum, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Po 14. Potrzebuję jakiejś dobrej informacji bo ostatnio jakoś tak ciężko ze wszystkim. Ile można iść pod górę ..
Bardzo Was dziewczyny podziwiam w tej nierównej walce.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja mam w piątek najbliższy. Od jutra zaczynam progesteron brać. No staram się nie myśleć negatywnie i zajmuje się czym innym ale nie wiem ile tak wytrzymam jeszcze.
monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:A my nadal czekamy na dawczynię... już mi się cierpliwość powoli kończy
Ile już czekasz?
Ja naczekałam się 3 miechy...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Hi dziewczyny, mam pytanie w jaki sposób jesteście przygotowywane do transferu? Leki, aby odpowiednio przygotować endometrium? Wcześniej oczywiście badania Wirusologia i choroby zakaźne, a czy badanie kariotypu również? Hormon tarczycy,prolaktyna itd....
Czy miałyście transfer na świeżym zarodku czy rozmrożonym( dziwnie jakoś brzmi🤔)
Debiutuję w tym temacie i jestem "zielona". Dostaliśmy info o punkcji dawczyni i tylko tyle. Mamy się zastanowić czy przystępujemy🙄
czy zdecydowałyście się na badania genetyczne zarodków?
Dziękuję za pomocne odpowiedzi ❤️ -
Agatha45 wrote:Hi dziewczyny, mam pytanie w jaki sposób jesteście przygotowywane do transferu? Leki, aby odpowiednio przygotować endometrium? Wcześniej oczywiście badania Wirusologia i choroby zakaźne, a czy badanie kariotypu również? Hormon tarczycy,prolaktyna itd....
Czy miałyście transfer na świeżym zarodku czy rozmrożonym( dziwnie jakoś brzmi🤔)
Debiutuję w tym temacie i jestem "zielona". Dostaliśmy info o punkcji dawczyni i tylko tyle. Mamy się zastanowić czy przystępujemy🙄
czy zdecydowałyście się na badania genetyczne zarodków?
Dziękuję za pomocne odpowiedzi ❤️Agatha45, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Jak będziesz mieć synchronizację z dawczynia to będziesz na cyklu sztucznym i będzie świeży transfer-lekarz was zsynchronizuje. Tsh bardzo ważne żeby było w granicy do 2.5 - idealnie 1. kariotyp Twój niepotrzebny, partnera dobrze by zrobić, żeby wiedziec zanim będą zapładniać komórki - wtedy będzie wiadomo czy badać czy nie. Ile lat ma Twoja dawczyni ? To kluczowe w pytaniu czy badać. Reszta badań musisz zrobić tak jak wymaga klinika - wirusy i wymazy. Zbadaj sobie na czczo wskaźnik homa chociaż (glukoza/insulina). Kup sobie witaminy dla kobiet w 1 trymestrze oraz kwasy omega. Sprawdź poziom witaminy d. To takie niezbędne minimum moim zdaniem.
-
Nowa na forum wrote:A my nadal czekamy na dawczynię... już mi się cierpliwość powoli kończy
My czekaliśmy w PL 3 miesiące.
Komórki będziesz miała świeży, czy mrożone?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Agatha45 wrote:Dawczyni w przedziale od 25 - 28 lat.
Agatha45 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To w teorii większość zarodków będzie prawidłowa genetycznie (przy nasieniu ok). Decyzja o badaniu powinna być podjęta z lekarzem /embriologiem, wtedy na pewno odpadnie ci transfer świeży. Wiadomo koszty wyższe z badaniem, ale jeśli będziesz transferować zdrowy zarodek to od razu oszczędzasz czas i potem jeszcze pieniądze na testy nieinwazyjne typu nifty i kolejne transfey.
-
Nowa na forum wrote:Świeże, i tym razem chcemy dawczynię z potwierdzoną płodnością.
-
Nowa na forum wrote:Świeże, i tym razem chcemy dawczynię z potwierdzoną płodnością.
To wydaje mi się, że te 2 miesiące które póki co czekacie to naprawdę nie jest źle.
Na pewno niedługo dawczyni się znajdzie. Powodzenia!Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Agatha45 wrote:Czy potwierdzenie o płodności dawczyni i inne informacje odnośnie badań dawczyni powinniśmy otrzymać ze strony kliniki na piśmie, czy otrzymałyście zapewnienie koordynsyorki w formie wiadomości e-mail?
Agatha45 lubi tę wiadomość
-
Mar2śka, kciuki za dzisiejszy transfer!!!! 🍀✊🍀✊
mar2śka lubi tę wiadomość