X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Melduje się po transferze! Jakieś dejavu miałam, dopiero co miesiąc temu ta sama wycieczka i ta sama procedura. .trzymajcie kciuki.
    Oczywiście że będziemy;-)❤❤❤❤❤❤🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    W tej mojej klinice to jakieś labo nie z tej ziemi...
    Mój lekarz w klinice pracuje od 16 (od rana zawsze ma państwowy szpital, więc nie ma opcji by był wcześniej)

Embriolodzy pracują do 15:30.

Gość mi mówi, że on będzie pana dr szukał osobiście, bo on nie może tak z nim rozmawiać o procedurze przez telefon, bo to trzeba dokumentacje mu pokazać (jakby nie mógł jej mu zostawić) i wszystko o 2 tyg opóźnia, bo on się mija z lekarzem ... I jeszcze pitoli, że OK no może zadzwoni, bo faktycznie nie ma jak... złapać go... po czym sprawdza o jest szansa, że będzie w sb (nie tą - kolejną) to pewnie wtedy go będzie łapał...

No żart... :D

W nosie mają tych biednych, płacących pacjentów. Chciałby to by z dupą posiedział 30 min i by go złapał albo by zadzwonił, że mu zostawia dokumenty... parodia się robi ;)

Kolejny cykl około 24-26 się zacznie :P
    A Ty nie możesz się umówić bezpośrednio do lekarza? Bo i tak Cię lekarz musi zobaczyć żeby sprawdzić czy nie ma torbieli i przepisać leki

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Ja polecam klinikę Bocian na Stawki.
    Komórki mrożone, dawczyni bardzo młoda, 21 lat. Pierwszy transfer - ciaza donoszona, drugi transfer - rodzę za kilka tyg.
    Pani Kinga koordynator jest super! Polecam tez dr Kowalską z tej kliniki.
    Jak chcesz porozmawiać to zapraszam na priv.
    Powodzenia 💖

Wow... Świetny wynik!
    Gratuluję pociech! 😍😍

Cherry78 lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry normalnie niesamowita jest Twoja historia, jak to łatwo poszło z dawczynia . A resztę śnieżynek będziecie oddawać ? Czy na razie opłacać ? Myśleliście o tym ?

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Cherry normalnie niesamowita jest Twoja historia, jak to łatwo poszło z dawczynia . A resztę śnieżynek będziecie oddawać ? Czy na razie opłacać ? Myśleliście o tym ?

Na razie opłacamy. Drugi transfer był na luzie, na cyklu naturalnym, tylko jeden pogląd i miałam podany ovitrelle. Ponieważ byłam w Polsce krótko i musieliśmy jakoś wbić się w cykl. Szczerze mówiąc nie myślałam, że się uda, tym bardziej, że mieliśmy juz tyle transferów za sobą, z dopilnowanymi lekami, monitoringiem, wyliczonymi transferami, a ciagle nam się nie udawało, a tu proszę 😊.
    Cztery godziny po transferze byłam w samolocie.
    Brałam relanium 😉 i Atosiban.

monester, Elka198321, Trinity_Nea, happilyeverafter lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Na razie opłacamy. Drugi transfer był na luzie, na cyklu naturalnym, tylko jeden pogląd i miałam podany ovitrelle. Ponieważ byłam w Polsce krótko i musieliśmy jakoś wbić się w cykl. Szczerze mówiąc nie myślałam, że się uda, tym bardziej, że mieliśmy juz tyle transferów za sobą, z dopilnowanymi lekami, monitoringiem, wyliczonymi transferami, a ciagle nam się nie udawało, a tu proszę 😊.
    Cztery godziny po transferze byłam w samolocie.
    Brałam relanium 😉 i Atosiban.
    A powiedz, bo widzę, że też team AA - czy brałaś accofil ? Do swoich transferów?
    Jak mi się ten nie uda to też idę na naturalny kolejny raz .

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A powiedz, bo widzę, że też team AA - czy brałaś accofil ? Do swoich transferów?

Tak, brałam.

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja podobnie jak się nie uda planuje cykl naturalny lekko stymulowany - moja najdłużej utrzymana ciąża była na naturalnym

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Melduje się po transferze! Jakieś dejavu miałam, dopiero co miesiąc temu ta sama wycieczka i ta sama procedura. .trzymajcie kciuki.
    Powodzenia!!!

U mnie z 8dpt 70.6 10 dpt jest 98.2 HCG ,więc Lipka raczej .....

Już nie wiem CZY to zarodki źle ,czy coś u mnie . Był i accofil i encorton i atosiban ....i klej i UJ z tego .

• Agatha45 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mocno trzymam ✊️✊️✊️✊️

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Powodzenia!!!

Już nie wiem CZY to zarodki źle ,czy coś u mnie . Był i accofil i encorton i atosiban ....i klej i UJ z tego .
    6 dpt miałaś już dosyć wysoka betę , ja sprawdzialbyn jescze betę przed odstawieniem leków. Jeśli to biochemiczna to przykro mi bardzo...

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Powodzenia!!!

Przykro mi, ale właśnie jak z tą betą w kolejne dni? Mi pierwsze badanie kazali w 10dpt. W takiej sytuacji miałam powtórzyć jeszcze w 12dpt. Dalej nie wiem, bo u mnie było nic.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, ja trzymam mocno od wczoraj, a właściwie już od poglądu endo 😁. Jak się czujesz po relanium?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester, ja trzymam mocno od wczoraj, a właściwie już od poglądu endo 😁. Jak się czujesz po relanium?
    Wyobraźcie sobie że miałam tyle rzeczy do załatwienia i musiałam auto prowadzić, że dopiero będę brała za chwilę. Ale dobrze dzień zleciał bez myślenia. A spac się pewnie zacnie będzie. Po drodze wjechałam do ostatniego McDonalda bo niby miałam te frytki olać ale potem mówię a w dupie, tysiąc kalorii wte czy wewte 😅 i zestaw wjechał.

Cherry78, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A Ty nie możesz się umówić bezpośrednio do lekarza? Bo i tak Cię lekarz musi zobaczyć żeby sprawdzić czy nie ma torbieli i przepisać leki

Idę na wizytę do dr, który nie prowadzi mnie w klinice tylko takiego co zawsze chodziłam. On sprawdzi mi torbiel.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Powodzenia!!!

Ja też niemiałam bet jakiś wysokich 7dpt-19,3, 9dpt-68,2 , 11dpt 158 a z tego Szczepanek w brzuszku jest...

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Melduję co u mnie. Hodowla zakończona. Teraz czekamy na wyniki PGT-A części zarodków. W międzyczasie spływają badania, które robię na własną rękę (biopsja endo, wymazy, tarczyca, gluzoza, insulina, prolaktyna, homocysteina itd.). Wszystko jest ok, jedynie w biopsji endometrium wyszło CD138 poniżej 1 w polu widzenia. Pewnie nawet leczenia lekarz nie wdroży. Wczoraj byłam w klinice niepłodności w swoim mieście zapytać czy lekarz przygotuje mnie do transferu w Czechach - zgodził się bez problemu. Także teraz pozostaje nam czekać i mam nadzieję, że transfer w połowie sierpnia.

Nowa na forum, monester, Mati W., Cherry78, Elka198321, mar2śka, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Hej Dziewczyny! Melduję co u mnie. Hodowla zakończona. Teraz czekamy na wyniki PGT-A części zarodków. W międzyczasie spływają badania, które robię na własną rękę (biopsja endo, wymazy, tarczyca, gluzoza, insulina, prolaktyna, homocysteina itd.). Wszystko jest ok, jedynie w biopsji endometrium wyszło CD138 poniżej 1 w polu widzenia. Pewnie nawet leczenia lekarz nie wdroży. Wczoraj byłam w klinice niepłodności w swoim mieście zapytać czy lekarz przygotuje mnie do transferu w Czechach - zgodził się bez problemu. Także teraz pozostaje nam czekać i mam nadzieję, że transfer w połowie sierpnia.

Jesteś przygotowana tip top ! Teraz tylko wyniki zarodków i do dzieła :) a tak z ciekawości te immunoglobiny ktore będziesz przyjmować to w jaki sposób się podaje ? Jakie jest ich zadanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 10:34

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    I ile poszło zarodków do badań z tych 13 komórek ? To znaczy z ilu pobrano biopsję? Poniżej 1 to bardzo dobry wynik, niektórzy uznają stan zapalny od 5 dopiero (dla mnie to wątpliwe), w kazdym razie ja czytałam o tym trochę badań, i tam było napisane, że to może być lekko zmienne,bo na przykład mogłaś mieć biochemiczna naturalna o której nie wiedziałaś i jakieś komórki/pozostałości są jeszcze w macicy i są właśnie rozpoznawane na badaniu jako te komórki zapalne.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Jesteś przygotowana tip top ! Teraz tylko wyniki zarodków i do dzieła :) a tak z ciekawości te immunoglobiny ktore będziesz przyjmować to w jaki sposób się podaje ? Jakie jest ich zadanie ?

Tak, nawet lekarz wczoraj w klinice niepłodności w moim mieście, który będzie mnie przygotowywał do transferu stwierdził, że tak to wszystko prowadzę, że musi się udać. Jeśli się nie uda w tej procedurze to rezygnuję z dalszych starań. U mnie są dwa wskazania do podania immunoglobulin: Allo MLR na poziomie 0% i relacja limfocytów w biopsji endometrium (CD56<CD16).

Immunoglobuliny można mieć podawane w dwojaki sposób: dożylnie lub podskórnie. Ja będę miała podawane podskórnie.

A Ty jak się czujesz? Cały czas wysyłam w Twoim kierunku dobre wibracje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 12:33

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ