In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Dzisiaj 5 dzień po. No nie czarujmy się jutro juz musi być coś widać jeśli zaskoczyło cokolwiek.
Trzymam kciuki.. -
Elka198321 wrote:Kochana zrobisz jak Ci serce dyktuje...Mi dopiero 7dpt beta pokazała wynik 19,3...więc wiesz test może pokazać betę a może i nie...
Trzymam kciuki.. -
monester wrote:Robiąc testy dbam o to żeby ten mocz nie był rozcieńczony, jeśli widzę że jest to nie robię testu, robię zwykle facelle, które mam sprawdzone i które wiem jak się wybarwiają. Nawet biochema można było po nich zauwazyc. Tu na forum widziałam że cień cienia robią od wartości 7-8. Oczywiście w piątek w dniu 7 robię betę, ale jutro jezcze będę sikać. W piątek pewnie też przed beta. Ogarnia mnie takie uczucie zmęczenia - nie wiem jak to inaczej opisać, na pewno wiecie co mam na myśli.
Aguśka, monester, Nowa na forum, WiosnyFanka, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Aguska... Weź no podchodź już ... Przerwij to.
U mnie to pewnie prędzej wrzesień/pażdziernik będzie...
Także kupa śmierdzącego czasu...
Nie wiem nawet czy mam tę torbiel nadal a do mojego gina nie ma miejsc na sobotę Musiałabym się wyrobić z badaniami do 17 tego (o ile nie mam torbieli).
Dr mówił, że nie może przekraczać 2 cm a ja miałam 3 miechy temu 2,5, także nie wiem co wtedy jakie procedury. Może leki jakieś na to dostane to tak czy tak się będzie przeciągać. Pewnie nie ma sensu latać teraz za tymi badaniami.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Monester tak mi przykro … mimo wszystko za jutrzejsza betę 🤞🏻🙌🏻
monester lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Mati W , caryophllyaceae mam pytanie do was czy po nieudanych podejściach umawialiście się na wizytę, czy kolejne transfery omawiałyście mailowo z koordynatorka ?
WiosnaFanka pytanko mam do ciebie bo jesteś chyba ekspertem w immunologii, badanie allo mlr rozumiem wykonuje zarówno ja jak i mąż ? Bez względu na to ze procedura jest z komórkami dawczyni? Jeśli % jest niski to na to są tylko szczepienia lub immunoglobiny?
Dodatkowo czy warto wykonać NK z krwi - to jest chyba badanie immunofenotypu?
Zastanawiam się co jeszcze sprawdzić przed kolejnym podjesciem i szukam punktu zaczepienia.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Hej dziewczyny, ja jestem na urlopie w rodzinnym domu w Polsce. Wyobraźcie sobie, że nie zawsze mam tutaj internet i właściwie wcale mi to nie przeszkadza 😅 Robię detoks! Także od forum 😉
Weszłam tylko by zobaczyć co u Was transferujące dziewczyny ✊🍀✊🍀
Mar2śka, trzymam kciuki za dzisiejszą betę!
Jatosia, oby jutro beta wyskoczyła!
Monester, miałam wielką nadzieję, że to będzie właśnie TEN zarodek. Tak bardzo bym chciała, żeby to był błąd testu i jutro beta była pozytywna!!!mar2śka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Mati W , caryophllyaceae mam pytanie do was czy po nieudanych podejściach umawialiście się na wizytę, czy kolejne transfery omawiałyście mailowo z koordynatorka ?
Głębszą diagnostykę immunologiczną planowałam, jakby też ten transfer się nie udał. Na szczęście póki co wyglada, że jest dobrze 😊Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Mati W , caryophllyaceae mam pytanie do was czy po nieudanych podejściach umawialiście się na wizytę, czy kolejne transfery omawiałyście mailowo z koordynatorka ?
WiosnaFanka pytanko mam do ciebie bo jesteś chyba ekspertem w immunologii, badanie allo mlr rozumiem wykonuje zarówno ja jak i mąż ? Bez względu na to ze procedura jest z komórkami dawczyni? Jeśli % jest niski to na to są tylko szczepienia lub immunoglobiny?
Zastanawiam się co jeszcze sprawdzić przed kolejnym podjesciem i szukam punktu zaczepienia.
Wszystko omawiałam mailowo.
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Zastanawiam się co jeszcze sprawdzić przed kolejnym podjesciem i szukam punktu zaczepienia.
Badanie Allo MLR robisz z mężem. Tak samo jak cross match. Krew pobierana jest od Was obojga, ale wynik jest jeden. Oba badania polecam wykonać - mogą sporo wnieść do dalszej diagnostyki (u mnie póki co jedyny problem to Allo MLR na poziomie 0%). Wykonujesz je pomimo tego, że podchodzisz na komórkach dawczyni. Oba badania polecam zrobić w APC w Łodzi jeśli tylko masz taką możliwość. Jeżeli Allo MR jest powyżej 25% i jednocześnie cross match poniżej 30% to wyniki są okej i nie wymagają "leczenia". Jeśli Allo MLR będzie natomiast za niskie to zlecone będą szczepienia lub immunoglobuliny.
- Szczepienia - moga być albo od męża albo od dawców (w zależności od wyniki cross match). Nawet jesli będą zalecone od męża, można od razu pójść w szczepienia od dawców - są skuteczniejsze (co nie znaczy, że rozwiązują problem - u mnie nie pomogły). Zazwyczaj zalecane są 3 szczepienia w odstępstwie 3 tygodni i po zakończeniu kontrolne Allo MLR - jesli wynik jest olej jest zielone światło na transfer. Uznaje się, że działają 6 miesiący.
- Immunoglobuliny - mogą być albo podskórne, albo dożylne. Koszt z podaniem jednej dawki waha się od 5000-7500zł. Uwaga - może być zalecone więcej dawek niż jedna (u mnie np. jedna przezd transferem i przypadku powodzenia dwie kolejne co miesiąc). Działają tylko jeden cykl.
Komórki NK z krwi wykonasz w badaniu IMK (inna nazwa to immunofenotyp). Na pewno warto zrobić. Zalecane wykonanie w drugiej fazie cyklu. Również wykonasz w APC w Łodzi.
Do powyższych wykonałabym również badanie ANA. Jeśli wynik jest nieprawidłowy, wówczas zazwyczaj nie zaleca się szczepień tylko od razu idzie się w immunoglobuliny. No i powtórzyłabym cytokiny jeśli od ostatniego badania upłynęło więcej niż 3 miesiące. Do tego biopsja endometrium (wykonujemy pomiędzy 17-21dc) z oznaczenie CD56 oraz CD138.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Dzień witamy bielą. Ja nie będę osoba, która przełamie ta zła passę.
Ja nie wiem co się ostatnio dzieje .....
Monester i tak czekam na twoją betę 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
WiosnyFanka wrote:Badanie Allo MLR robisz z mężem. Tak samo jak cross match. Krew pobierana jest od Was obojga, ale wynik jest jeden. Oba badania polecam wykonać - mogą sporo wnieść do dalszej diagnostyki (u mnie póki co jedyny problem to Allo MLR na poziomie 0%). Wykonujesz je pomimo tego, że podchodzisz na komórkach dawczyni. Oba badania polecam zrobić w APC w Łodzi jeśli tylko masz taką możliwość. Jeżeli Allo MR jest powyżej 25% i jednocześnie cross match poniżej 30% to wyniki są okej i nie wymagają "leczenia". Jeśli Allo MLR będzie natomiast za niskie to zlecone będą szczepienia lub immunoglobuliny.
- Szczepienia - moga być albo od męża albo od dawców (w zależności od wyniki cross match). Nawet jesli będą zalecone od męża, można od razu pójść w szczepienia od dawców - są skuteczniejsze (co nie znaczy, że rozwiązują problem - u mnie nie pomogły). Zazwyczaj zalecane są 3 szczepienia w odstępstwie 3 tygodni i po zakończeniu kontrolne Allo MLR - jesli wynik jest olej jest zielone światło na transfer. Uznaje się, że działają 6 miesiący.
- Immunoglobuliny - mogą być albo podskórne, albo dożylne. Koszt z podaniem jednej dawki waha się od 5000-7500zł. Uwaga - może być zalecone więcej dawek niż jedna (u mnie np. jedna przezd transferem i przypadku powodzenia dwie kolejne co miesiąc). Działają tylko jeden cykl.
Komórki NK z krwi wykonasz w badaniu IMK (inna nazwa to immunofenotyp). Na pewno warto zrobić. Zalecane wykonanie w drugiej fazie cyklu. Również wykonasz w APC w Łodzi.
Do powyższych wykonałabym również badanie ANA. Jeśli wynik jest nieprawidłowy, wówczas zazwyczaj nie zaleca się szczepień tylko od razu idzie się w immunoglobuliny. No i powtórzyłabym cytokiny jeśli od ostatniego badania upłynęło więcej niż 3 miesiące. Do tego biopsja endometrium (wykonujemy pomiędzy 17-21dc) z oznaczenie CD56 oraz CD138. -
WiosnyFanka bardzo dziękuje za wnikliwe wyjaśnienie 🙂. Czy allo możemy zrobić razem z tym IMK w drugiej połowie cyklu? Trzeba się umawiać na te badania czy przyjechać bez umawiania do laboratorium? Pamiętasz może jaki jest koszt allo i IMK? Cytokiny na pewno powtórzę bo robiłam w tamtym roku i wynik był bardzo zły ale byłam lekko przeziębiona.
Gosiek 11 transfer 😲😲 dajesz nadzieje !!! A ja się wściekam ze moj 8 nie pyknął.
Monester ciekawa sprawa z tym twoim allo 🤔 czy ty się szczepilas tymi limfocytami?
Mar2ska jak u ciebie ? 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 10:07
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:WiosnyFanka bardzo dziękuje za wnikliwe wyjaśnienie 🙂. Czy allo możemy zrobić razem z tym IMK w drugiej połowie cyklu? Trzeba się umawiać na te badania czy przyjechać bez umawiania do laboratorium? Pamiętasz może jaki jest koszt allo i IMK? Cytokiny na pewno powtórzę bo robiłam w tamtym roku i wynik był bardzo zły ale byłam lekko przeziębiona.
Gosiek 11 transfer 😲😲 dajesz nadzieje !!! A ja się wściekam ze moj 8 nie pyknął.
Monester ciekawa sprawa z tym twoim allo 🤔 czy ty się szczepilas tymi limfocytami?
Mar2ska jak u ciebie ? 🍀
Drobiazg
Na Allo MLR trzeba się umawiać (jeśli dobrze pamiętam wykonują je tylko w środy). Tego samego dnia spokojnie możesz wykonać również cross match i IMK. Tylko zwróć uwagę, żeby była to druga połowa cyklu. Pisz meila do APC z prośbą o wyznaczenie terminu - Panie odpisują dość sprawnie. Zwróć też uwagę, że zalecane jest odczekanie po nieudanym transferze - u mnie było to 6 tygodni. Generalnie ma to być cykl nie ten pierwszy po nieudanym transferze, tylko kolejny.
Allo MLR - 800 zł;
cross match - 350 zł;
IMK - 300 zł;
Cytokiny (czyli CBA) - 500 zł.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Jatosia wrote:WiosnyFanka bardzo dziękuje za wnikliwe wyjaśnienie 🙂. Czy allo możemy zrobić razem z tym IMK w drugiej połowie cyklu? Trzeba się umawiać na te badania czy przyjechać bez umawiania do laboratorium? Pamiętasz może jaki jest koszt allo i IMK? Cytokiny na pewno powtórzę bo robiłam w tamtym roku i wynik był bardzo zły ale byłam lekko przeziębiona.
Mar2ska jak u ciebie ? 🍀Jatosia lubi tę wiadomość
-
A czy moj wynik ANA jest prawidłowy bo w sumie lekarz go nie skomentował i nie potrafię go zinterpretować
https://zapodaj.net/plik-DhtEzHlfOj#Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Witajcie.
Przeczytałam forum od pierwszej strony. Leczę się w Czechach w Pradze. Dzisiaj 2dpt z Kd. Pierwsza próba nieudana. Mam 45 lat. Mam już córkę z ivf własne komórki, ma 12 lat. Aktualnie z nowym partnerem, który nie ma dzieci próbujemy. Mam wiele obaw, najbardziej martwi mnie mój wiek. -
Jatosia wrote:A czy moj wynik ANA jest prawidłowy bo w sumie lekarz go nie skomentował i nie potrafię go zinterpretować
https://zapodaj.net/plik-DhtEzHlfOj#
Niby jakieś tam przeciwciała przeciwjądrowe wykryto, ale z w niskim mianie.
Z drugiej strony świecenie "plamiste" byłoby lepsze niż "ziarniste" i "jąderkowe".
Wydaje mi się, że generalnie jest okej, ale tylko wydaje mi się. Może inne dziewczyny lepiej się na tym znają i będą się w stanie wypowiedzieć.
Jatosia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.