X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
    Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
    Jatosia daj znać czy pękł.
    Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
    Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .
    O to ja na tym samym etapie

monester lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
    Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
    Jatosia daj znać czy pękł.
    Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
    Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .

Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego ;)

W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środy ;) W środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę :D albo po 6 tyg. już na serducho jak @ nie będzie :D

Testować nie mam zamiaru... narazie wole nie wiedzieć...
    Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego ;)

W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środy ;) W środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę :D albo po 6 tyg. już na serducho jak @ nie będzie :D

Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...
    Mam nadzieję, że ten bol brzucha zwiastuje tylko dobre wieści !

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Też mocno ✊ za dobre wieści

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕

Aguska kciuki za ciebie ✊🏻

Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.

Aguśka lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Zazdroszczę tak silnej woli ;) i trzymam kciuki :)

• monester Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia a jak u Ciebie przebiegła hodowla ? Jesteś już po transferze?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕

Jatosia, przykro mi jak cholera :( Według mnie jest kilka opcji:

1. Ktoś kto robił histeroskopie w 2022 to przeoczył (sama nie wiem czy to jest w ogóle możliwe);
    2. Zrost pojawił się po tym jak miałaś histeroskopię np. w wyniku stanu zapalnego endometrium (ale to możliwe jest tylko przy naprawdę dużym stanie zapalnym), w wyniku ureaplasmy lub mycoplasmy (jeśli miałaś).

Też się zastanawiam, że mógł się pojawić po biopsji - hmmm, teoretycznie na "chłopski rozum" chyba tak, ale praktycznie jest to raczej mało prawdopodobne. Wycinek pobierany jest z endometrium, które później się przecież w trakcie miesiączki złuszcza i od nowego cyklu odbudowuje na nowo. No, ale niech się inne dziewczyny tu wypowiedzą, bo to tylko takie moje gdybanie.

A tak poza tym nie myślałaś, żeby jeszcze do innego gina na USG się wybrać aby ewentualnie istnienie tego zrostu potwierdzić?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Aguska kciuki za ciebie ✊🏻

Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.

Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.
    Ja tez muszę znowu czekać i to aż do grudnia 🤦‍♀️
    Dostałam 3 zastrzyki diphereline przed transferem.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało :( jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.

Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia a jak u Ciebie przebiegła hodowla ? Jesteś już po transferze?

Tak, jestem już po :) :) 2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
    Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są moje :) już ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje :)

Mati W., Giosiek, Gaja94, WiosnyFanka, monester, Elka198321, Nowa na forum, Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Ja też po 3 dawkach ,właśnie przygotowuje się do transferu 🙂

Aguśka, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂

Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
    Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
    Wiecznie coś 🤦‍♀️

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja też po 3 dawkach ,właśnie przygotowuje się do transferu 🙂

Ja dopiero w przyszłym tygodniu wezmę pierwszą dawke.
    Mocne kciuki za transfer 🍀🤞🍀

Aguśka lubi tę wiadomość

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Dziewczyny tak mocno trzymam za was kciuki!
    Dawajcie znać na bieżąco!

My z mężem byliśmy dzisiaj na konsultacji w Czechach. I najlepszym rozwiązaniem będa komórki dawczyni.
    Czy któraś z was miała do czynienia z klinika Unica w Brnie?
    Witaj Konstruktorka93, tutaj większość dziewczyn podchodzi do KD w Polsce. Z czeskich klinik najpopularniejszy jest Reprofit w Ostrawie (ja jestem akurat w Brno) lub Eurofertil. W Unice jest LateBloomer, ale jest w Pradze. Myślę, że procedury mają takie same, także możesz spróbować się z nią skontaktować. Udało jej się zajść w ciąże i tutaj udziela się już raczej sporadycznie.

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
    Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
    Wiecznie coś 🤦‍♀️

Ja tez jestem na skraju i już szykuje kaftan do psychiatryka 😵‍💫
    Widzę tylko jeden mały plusik tej sytuacji, bede sie decydowac na immunoglobiny do najbliższego transferu, może ogarnę to do tego czasu.

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witaj Konstruktorka93, tutaj większość dziewczyn podchodzi do KD w Polsce. Z czeskich klinik najpopularniejszy jest Reprofit w Ostrawie (ja jestem akurat w Brno) lub Eurofertil. W Unice jest LateBloomer, ale jest w Pradze. Myślę, że procedury mają takie same, także możesz spróbować się z nią skontaktować. Udało jej się zajść w ciąże i tutaj udziela się już raczej sporadycznie.

Dziękuję CI za odpowiedź, my raczej zdecydujemy się na tą unice ale to jeszcze do przeglądania w weekend. U nas pani genetyk nie polecala komórek dawczyni w Polsce ponieważ podobno żadna klinika ich nie bada poza gyncentrum.
    Nam mocno zależy na badaniu ponieważ u mnie wyszły wady genetyczne więc nie chcemy próbował. Na moich komórkach....

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tak, jestem już po :) :) 2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
    Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są moje :) już ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje :)

Piękne słowa, ze wszystkie są twoje 🥰 jesteś mega silna! Oby każda z nas doszła kiedyś do tego momentu 🥰

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało :( jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana

To faktycznie chyba wychodzi na to, że to ta biopsja.
    Zdecydowanie przed podjęciem jakichkolwiek decyzji zweryfikuj to jeszcze z innym lekarzem. Jak nie w tym cyklu to w kolejnym.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ