In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
Jatosia daj znać czy pękł.
Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
Jatosia daj znać czy pękł.
Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .
Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego
W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środyW środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę
albo po 6 tyg. już na serducho jak @ nie będzie
Testować nie mam zamiaru... narazie wole nie wiedzieć...
Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego
W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środyW środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę
Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej... -
Aguśka wrote:Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego
Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej... -
Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕
Aguska kciuki za ciebie ✊🏻
Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.Aguśka lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...i trzymam kciuki
-
Jatosia wrote:Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕
Jatosia, przykro mi jak choleraWedług mnie jest kilka opcji:
1. Ktoś kto robił histeroskopie w 2022 to przeoczył (sama nie wiem czy to jest w ogóle możliwe);
2. Zrost pojawił się po tym jak miałaś histeroskopię np. w wyniku stanu zapalnego endometrium (ale to możliwe jest tylko przy naprawdę dużym stanie zapalnym), w wyniku ureaplasmy lub mycoplasmy (jeśli miałaś).
Też się zastanawiam, że mógł się pojawić po biopsji - hmmm, teoretycznie na "chłopski rozum" chyba tak, ale praktycznie jest to raczej mało prawdopodobne. Wycinek pobierany jest z endometrium, które później się przecież w trakcie miesiączki złuszcza i od nowego cyklu odbudowuje na nowo. No, ale niech się inne dziewczyny tu wypowiedzą, bo to tylko takie moje gdybanie.
A tak poza tym nie myślałaś, żeby jeszcze do innego gina na USG się wybrać aby ewentualnie istnienie tego zrostu potwierdzić?
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Jatosia wrote:Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕
Aguska kciuki za ciebie ✊🏻
Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.
Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.
Ja tez muszę znowu czekać i to aż do grudnia 🤦♀️
Dostałam 3 zastrzyki diphereline przed transferem.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało
jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Mati W. wrote:Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.
Dostałam 3 zastrzyki diphereline przed transferem.
Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂
❎Badania immunologiczne
Kir AA
monester wrote:Glodia a jak u Ciebie przebiegła hodowla ? Jesteś już po transferze?
Tak, jestem już po2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są mojejuż ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje
Mati W., Giosiek, Gaja94, WiosnyFanka, monester, Elka198321, Nowa na forum, Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mati W. wrote:Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.
Dostałam 3 zastrzyki diphereline przed transferem.Aguśka, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url]
-
Jatosia wrote:Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂
Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
Wiecznie coś 🤦♀️42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Hope_89 wrote:Ja też po 3 dawkach ,właśnie przygotowuje się do transferu 🙂
Ja dopiero w przyszłym tygodniu wezmę pierwszą dawke.
Mocne kciuki za transfer 🍀🤞🍀Aguśka lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Konstruktorka93 wrote:Dziewczyny tak mocno trzymam za was kciuki!
Dawajcie znać na bieżąco!
My z mężem byliśmy dzisiaj na konsultacji w Czechach. I najlepszym rozwiązaniem będa komórki dawczyni.
Czy któraś z was miała do czynienia z klinika Unica w Brnie? -
Mati W. wrote:Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
Wiecznie coś 🤦♀️
Ja tez jestem na skraju i już szykuje kaftan do psychiatryka 😵💫
Widzę tylko jeden mały plusik tej sytuacji, bede sie decydowac na immunoglobiny do najbliższego transferu, może ogarnę to do tego czasu.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Giosiek wrote:Witaj Konstruktorka93, tutaj większość dziewczyn podchodzi do KD w Polsce. Z czeskich klinik najpopularniejszy jest Reprofit w Ostrawie (ja jestem akurat w Brno) lub Eurofertil. W Unice jest LateBloomer, ale jest w Pradze. Myślę, że procedury mają takie same, także możesz spróbować się z nią skontaktować. Udało jej się zajść w ciąże i tutaj udziela się już raczej sporadycznie.
Dziękuję CI za odpowiedź, my raczej zdecydujemy się na tą unice ale to jeszcze do przeglądania w weekend. U nas pani genetyk nie polecala komórek dawczyni w Polsce ponieważ podobno żadna klinika ich nie bada poza gyncentrum.
Nam mocno zależy na badaniu ponieważ u mnie wyszły wady genetyczne więc nie chcemy próbował. Na moich komórkach....
Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
glodia wrote:Tak, jestem już po
2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są mojejuż ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje
Piękne słowa, ze wszystkie są twoje 🥰 jesteś mega silna! Oby każda z nas doszła kiedyś do tego momentu 🥰glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało
jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana
To faktycznie chyba wychodzi na to, że to ta biopsja.
Zdecydowanie przed podjęciem jakichkolwiek decyzji zweryfikuj to jeszcze z innym lekarzem. Jak nie w tym cyklu to w kolejnym.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g