X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
    Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
    Jatosia daj znać czy pękł.
    Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
    Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .
    O to ja na tym samym etapie

monester lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
    Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
    Jatosia daj znać czy pękł.
    Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
    Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .

Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego ;)

W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środy ;) W środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę :D albo po 6 tyg. już na serducho jak @ nie będzie :D

Testować nie mam zamiaru... narazie wole nie wiedzieć...
    Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Wolny weekend idzie. Dziś kwitnę na nocy - jutro będę odsypiać, także idealnie bo nie będę się nadawać do niczego ;)

W sobotę się przykuje do kaloryfera, by nie wyjść do apteki i jakoś damy radę do środy ;) W środę jakoś mam zalecenia na betę z kliniki... ale już mówię chłopu, że może w październiku pójdę :D albo po 6 tyg. już na serducho jak @ nie będzie :D

Nie nastawiam się na dobre wieści. Brzuch mnie boli od 3 dni. NIe mogę się schylić bo napiernicza jeszcze bardziej...
    Mam nadzieję, że ten bol brzucha zwiastuje tylko dobre wieści !

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Też mocno ✊ za dobre wieści

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕

Aguska kciuki za ciebie ✊🏻

Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.

Aguśka lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Zazdroszczę tak silnej woli ;) i trzymam kciuki :)

• monester Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia a jak u Ciebie przebiegła hodowla ? Jesteś już po transferze?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Hej dziewczyny u mnie pęcherzyk pęk i była owulacja ale … lekarz na usg na endometrium zobaczył pionowy pasek jego diagnoza - zrost 😭😭😭 jak to jest możliwe ?? Byłam łyżeczkowania w 2020, potem w 2022 miałam histeroskopie która nic nie wykryła. Czy to możliwe ze to jakieś uszkodzenie po pobieraniu wycinka do badania CD138. Czechy napisały ze cancelujemy ten cykl i powinnam to sprawdzić. Jestem załamana 😕

Jatosia, przykro mi jak cholera :( Według mnie jest kilka opcji:

1. Ktoś kto robił histeroskopie w 2022 to przeoczył (sama nie wiem czy to jest w ogóle możliwe);
    2. Zrost pojawił się po tym jak miałaś histeroskopię np. w wyniku stanu zapalnego endometrium (ale to możliwe jest tylko przy naprawdę dużym stanie zapalnym), w wyniku ureaplasmy lub mycoplasmy (jeśli miałaś).

Też się zastanawiam, że mógł się pojawić po biopsji - hmmm, teoretycznie na "chłopski rozum" chyba tak, ale praktycznie jest to raczej mało prawdopodobne. Wycinek pobierany jest z endometrium, które później się przecież w trakcie miesiączki złuszcza i od nowego cyklu odbudowuje na nowo. No, ale niech się inne dziewczyny tu wypowiedzą, bo to tylko takie moje gdybanie.

A tak poza tym nie myślałaś, żeby jeszcze do innego gina na USG się wybrać aby ewentualnie istnienie tego zrostu potwierdzić?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Aguska kciuki za ciebie ✊🏻

Konstruktora nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn na forum była w Unice.

Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.
    Ja tez muszę znowu czekać i to aż do grudnia 🤦‍♀️
    Dostałam 3 zastrzyki diphereline przed transferem.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało :( jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Jatosia może skonsultuj jeszcze tą informację z innym lekarzem? Skoro na histero nic nie wyszło.

Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • glodia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia a jak u Ciebie przebiegła hodowla ? Jesteś już po transferze?

Tak, jestem już po :) :) 2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
    Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są moje :) już ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje :)

Mati W., Giosiek, Gaja94, WiosnyFanka, monester, Elka198321, Nowa na forum, Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Ja też po 3 dawkach ,właśnie przygotowuje się do transferu 🙂

Aguśka, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja mam śmiech przez łzy, na tryliardzie wizyt ginekologicznych i usg nic nie wychodziło z endo i macica, nawet wczoraj na wizycie lekarz nic nie widzial złego 😂 a dzisiaj inny lekarz to odkrył. To ja w takim razie tez szykuje się na transfer na koniec roku, chyba ze znowu wyjdzie coś ciekawego 😂

Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
    Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
    Wiecznie coś 🤦‍♀️

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja też po 3 dawkach ,właśnie przygotowuje się do transferu 🙂

Ja dopiero w przyszłym tygodniu wezmę pierwszą dawke.
    Mocne kciuki za transfer 🍀🤞🍀

Aguśka lubi tę wiadomość

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Dziewczyny tak mocno trzymam za was kciuki!
    Dawajcie znać na bieżąco!

My z mężem byliśmy dzisiaj na konsultacji w Czechach. I najlepszym rozwiązaniem będa komórki dawczyni.
    Czy któraś z was miała do czynienia z klinika Unica w Brnie?
    Witaj Konstruktorka93, tutaj większość dziewczyn podchodzi do KD w Polsce. Z czeskich klinik najpopularniejszy jest Reprofit w Ostrawie (ja jestem akurat w Brno) lub Eurofertil. W Unice jest LateBloomer, ale jest w Pradze. Myślę, że procedury mają takie same, także możesz spróbować się z nią skontaktować. Udało jej się zajść w ciąże i tutaj udziela się już raczej sporadycznie.

age.png

preg.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dlatego sprawdź to jeszcze skoro wcześniej nikt nic nie widział.
    Mi przez to całe czekanie to grozi psychiatryk 🏥
    Wiecznie coś 🤦‍♀️

Ja tez jestem na skraju i już szykuje kaftan do psychiatryka 😵‍💫
    Widzę tylko jeden mały plusik tej sytuacji, bede sie decydowac na immunoglobiny do najbliższego transferu, może ogarnę to do tego czasu.

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witaj Konstruktorka93, tutaj większość dziewczyn podchodzi do KD w Polsce. Z czeskich klinik najpopularniejszy jest Reprofit w Ostrawie (ja jestem akurat w Brno) lub Eurofertil. W Unice jest LateBloomer, ale jest w Pradze. Myślę, że procedury mają takie same, także możesz spróbować się z nią skontaktować. Udało jej się zajść w ciąże i tutaj udziela się już raczej sporadycznie.

Dziękuję CI za odpowiedź, my raczej zdecydujemy się na tą unice ale to jeszcze do przeglądania w weekend. U nas pani genetyk nie polecala komórek dawczyni w Polsce ponieważ podobno żadna klinika ich nie bada poza gyncentrum.
    Nam mocno zależy na badaniu ponieważ u mnie wyszły wady genetyczne więc nie chcemy próbował. Na moich komórkach....

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2%
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
    16/09/2025❄️1CM ( po rozmrozeniu 3BB) 8dpt ❌
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tak, jestem już po :) :) 2dpt swojej blastocysty. Hodowla poszła średnio, 1 blastka moja i 2 dawczyni. Reszta zarodków była zostawiona do 6 doby, ale niestety...
    Najważniejsze jest to, że mam 2 mrozaczki i wiecie co... są moje :) już ułożyło mi się w głowie i nie ważne czy moje komórki, czy dawczyni, wszystkie są moje :)

Piękne słowa, ze wszystkie są twoje 🥰 jesteś mega silna! Oby każda z nas doszła kiedyś do tego momentu 🥰

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Po histeroskopii w tym 2022 miałam pierdyliald wizyt u ginekologów i 3 transfery (w tym jeden w Ostravie) chyba raczej ktoś by zauważył taka zmianę .. jedyne moje podejrzenie to ta biopsja, lekarz mi mówił ze pobiera to łyżeczka i nazwał to nawet mini łyżeczkowaniem, strasznie mnie to bolało :( jeśli zrobił to zle i będzie to trwałe uszkodzenie to po prostu zajebiscie. Nie wiem czy nie sprawdzić jeszcze w kolejnym cyklu czy ta zmiana będzie wciąż widoczna i jeśli tak to dopiero histero .. jestem całkiem zrezygnowana

To faktycznie chyba wychodzi na to, że to ta biopsja.
    Zdecydowanie przed podjęciem jakichkolwiek decyzji zweryfikuj to jeszcze z innym lekarzem. Jak nie w tym cyklu to w kolejnym.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ