In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Jatosia wrote:Dziewczyny jestem po usg - idę cyklem naturalnym. Mam 4 pecherzyki na jednym jajniku i 1 na drugim. Dominujący ma 20 mm pozostałe ok 14-16 mm. Dziś mam wziąć ovitrelle. Czy może być tak ze pęknie tylko ten największy pęcherzyk a reszta nie ? Czy będzie to w czymś przeszkadzać ?
-
Monester brałam ten letrezol od 3 do 5 dc. Jutro mam znowu usg żeby potwierdzić czy doszło do owulacji, jeśli tak to pewnie za 6 dni. Martwi mnie tylko endometrium miało dziś tylko ok 7,5 mm. Po ovitrelle chyba juz nie rosnie .. czytałam ze dorzuca sie czasem na naturalnym estrofem do transferu ale nie wiem czy przed owu czy po. Zapytam sie Czech co o tym myślą.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Monester brałam ten letrezol od 3 do 5 dc. Jutro mam znowu usg żeby potwierdzić czy doszło do owulacji, jeśli tak to pewnie za 6 dni. Martwi mnie tylko endometrium miało dziś tylko ok 7,5 mm. Po ovitrelle chyba juz nie rosnie .. czytałam ze dorzuca sie czasem na naturalnym estrofem do transferu ale nie wiem czy przed owu czy po. Zapytam sie Czech co o tym myślą.
-
monester wrote:A w jakich dawkach brałaś ? Tak naprodukkwane że człowiek chciałby punkcje zrobić 😅 7.5 to chyba wystarczająco ? To takie absolutne minimum a trojlinijne?
1-0-1 przez te 5 dni. Tak właśnie lekarz wczoraj skomentował ze dziwi się ze zapadła decyzja o dawstwie ehhh nie chce już nawet o tym myśleć. No właśnie powiedział ze endometrium bardzo ładne.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:1-0-1 przez te 5 dni. Tak właśnie lekarz wczoraj skomentował ze dziwi się ze zapadła decyzja o dawstwie ehhh nie chce już nawet o tym myśleć. No właśnie powiedział ze endometrium bardzo ładne.
-
Żaden zamęt, tak jak napisałaś nie ma oglądania sie za siebie
No właśnie wspominał o trojlinijnosci wiec chyba ok.
monester, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Jatosia wrote:Żaden zamęt, tak jak napisałaś nie ma oglądania sie za siebie
Dobre endo nie martw się. Mocne kciuki za transfer 💚42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Jatosia wrote:Żaden zamęt, tak jak napisałaś nie ma oglądania sie za siebie
Jatosia! Niezmiennie ogromniaste kciuki za transfer!Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie 😊❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Jatosia wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie 😊
Kciuki za transfer!
Byłam wczoraj na usg, bo koordynatorka napisała, żebym zrobiła przed miesiączka i po zastrzyku diphereline. I mówiłam lekarzowi, że będziemy podchodzić do ak. W trakcie robienia usg jakoś mu się zapomnialo i powiedział do mnie, że jajnik wygląda bardzo ładnie, dużo pęcherzyków antralnych i że powinien się dobrze wystumulowac 🙄 Do tego widać ciałko żółte i ładne endometrium 12 mm. Jakoś zrobiło mi się smutno jak to usłyszałam, bo poczulam, że może za szybko się poddałam 🫣 Trochę to głupie, że po tylu porażkach ciągle gdzieś ta nadzieja się tli.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Kciuki za transfer!
Byłam wczoraj na usg, bo koordynatorka napisała, żebym zrobiła przed miesiączka i po zastrzyku diphereline. I mówiłam lekarzowi, że będziemy podchodzić do ak. W trakcie robienia usg jakoś mu się zapomnialo i powiedział do mnie, że jajnik wygląda bardzo ładnie, dużo pęcherzyków antralnych i że powinien się dobrze wystumulowac 🙄 Do tego widać ciałko żółte i ładne endometrium 12 mm. Jakoś zrobiło mi się smutno jak to usłyszałam, bo poczulam, że może za szybko się poddałam 🫣 Trochę to głupie, że po tylu porażkach ciągle gdzieś ta nadzieja się tli.
Doskonale cię rozumiem .. do mnie tez przychodzą myśli ze może za mało zrobiłam bo przecież dobrze się stymuluje, miałam ładne zarodki, mogłam je zbadać wiedziałabym na czym stoję, mogłam wcześniej zainteresować się immunologia, mogłam wziąć immunoglobiny o których nie miałam pojęcia, mogłam podchodzić do ostatniej stymulacji w Czechach, mogłam, mogłam. Całe to leczenie to dla mnie jedna wielka gonitwa myśli i nadzieja.
Ale 40 na karku i nie ma sie co łudzić nie udalo sie póki co nawet z KD 😀Nowa na forum, Trinity_Nea, Elka198321, monester lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Jatosia wrote:Doskonale cię rozumiem .. do mnie tez przychodzą myśli ze może za mało zrobiłam bo przecież dobrze się stymuluje, miałam ładne zarodki, mogłam je zbadać wiedziałabym na czym stoję, mogłam wcześniej zainteresować się immunologia, mogłam wziąć immunoglobiny o których nie miałam pojęcia, mogłam podchodzić do ostatniej stymulacji w Czechach, mogłam, mogłam. Całe to leczenie to dla mnie jedna wielka gonitwa myśli i nadzieja.
Ale 40 na karku i nie ma sie co łudzić nie udalo sie póki co nawet z KD 😀
Też to znam. W pewnych momentach jest super i wiem, że dobrze robię podchodząc do kd. A za chwilę mam masę wątpliwości. Zastanawiam się czy mogłam coś zrobić inaczej/lepiej. Moimi myślami zadręczam męża 🫣 Który sam już nie wie czego ja chce.
Może przydałby mi się jakiś psycholog, bo coś czuję, że po diphereline będę mieć zmienne nastroje 😅Trinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Kochane!
Czasu nie cofniemy! Możemy mieć tylko wpływ na przyszłość!
Tylko albo i aż!
I wierze, żę zrobiłyśmy wszystko co mogłyśmy na tamten czas, wszystko co podpowiadało nam serducho, rozsądek, możliwości itp.
Patrzcie do przodu nie do tyłu a wszystko się ułoży!Nefertiti89, Nowa na forum, Jatosia, Trinity_Nea, Elka198321, monester, Gosia Samosia lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Kochane!
Czasu nie cofniemy! Możemy mieć tylko wpływ na przyszłość!
Tylko albo i aż!
I wierze, żę zrobiłyśmy wszystko co mogłyśmy na tamten czas, wszystko co podpowiadało nam serducho, rozsądek, możliwości itp.
Patrzcie do przodu nie do tyłu a wszystko się ułoży!Trinity_Nea, Aguśka, monester lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Doskonale cię rozumiem .. do mnie tez przychodzą myśli ze może za mało zrobiłam bo przecież dobrze się stymuluje, miałam ładne zarodki, mogłam je zbadać wiedziałabym na czym stoję, mogłam wcześniej zainteresować się immunologia, mogłam wziąć immunoglobiny o których nie miałam pojęcia, mogłam podchodzić do ostatniej stymulacji w Czechach, mogłam, mogłam. Całe to leczenie to dla mnie jedna wielka gonitwa myśli i nadzieja.
Ale 40 na karku i nie ma sie co łudzić nie udalo sie póki co nawet z KD 😀
Życzę aby Wam się spełniło to na czym teraz tak bardzo Wam zależy;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 20:59
Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Cholera u mnie dziś 38 h po podaniu ovitrele pęcherzyk wciąż niepęknięty nigdy nie miałam takiej sytuacji a tu takie coś. Ciekawe jakie są szanse na to ze jutro pęknie. Wg lekarza z PL już raczej nic z tego, Czechy kazały jeszcze jutro sprawdzić 😟❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Ale uparciuch z tego pęcherzyka...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Wiecie co lubię w naszym wątku ? Że mamy bardzo dojrzałe podejście i nie poddajemy się emocjom (znaczy poddajemy, ale zaraz przychodzi podejście rozumne )
Aguska - jakie plany na test ? Będzie sikacz czy beta?
Jatosia daj znać czy pękł.
Wiosny fanka - u Ciebie jaki etap ?
Ja czekam na przykład na okres i chciałabym żeby to był cykl transferowy a co życie przyniesie zobaczymy .
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Jatosia - melduj koniecznie jak sytuacja wygląda po jutrzejszym USG. Będziesz jeszcze powtarzała badania hormonów rano?
Monester - jesteśmy w podobnym miejscu. Również planuję najbliższy cykl jako transferowy, zobaczymy jak będzie tym razem.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny tak mocno trzymam za was kciuki!
Dawajcie znać na bieżąco!
My z mężem byliśmy dzisiaj na konsultacji w Czechach. I najlepszym rozwiązaniem będa komórki dawczyni.
Czy któraś z was miała do czynienia z klinika Unica w Brnie?Hope_89 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢