In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
My też działamy po tajniacku, także witajcie w klubie anonimowych transferowiczow.
Mam nadzieję, że odczarujmy to forum na dobre, bo to co się dzialo ostatnie pół roku tutaj to jakieś fatum.
Giosiek, WiosnyFanka, happilyeverafter, Elka198321, Virginia lubią tę wiadomość
-
monester wrote:I poszłam dzisiaj na betę tak po kryjomu - 214 😀
monester lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Monester, WiosnyFanka, cudownie!!!!🤩
Bety zapowiadają się bardzo dobrze, także kciuki mocno zaciśnięte za przyrosty!!!! ✊✊
Nowa na forum, życzę Ci z całego serca byś dołączyła do dziewczyn z piękną betą!!! 😊
Niestety rzeczywiście nie było tutaj ostatnio zbyt dużo dobrych wiadomości (jeszcze raz gratuluję Agusia 🥳).
Oby zła passa już się skończyła ☺️Nowa na forum, monester, WiosnyFanka, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Happilyeverafter- a Ty czasem jutro nie idziesz na betę ? To będzie 7 dpt prawda ? Chyba, że już robiłaś ? 😀
Tak zgadza się, bedę robić jutro bądź we wtorek. Córeczka mi się rozkłada i nie chce ciągnąć jej ze sobą na badanie. Trzymajcie proszę mocno ✊✊✊🤞🤞🤞 bo na razie objawów brak. Ale wierzę do końca ❤️❤️❤️🍀🍀🍀🤍🤍🤍✊✊✊monester, Nowa na forum, Nowa na forum, Mati W., Elka198321, Cherry78, Giosiek lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
happilyeverafter wrote:Tak zgadza się, bedę robić jutro bądź we wtorek. Córeczka mi się rozkłada i nie chce ciągnąć jej ze sobą na badanie. Trzymajcie proszę mocno ✊✊✊🤞🤞🤞 bo na razie objawów brak. Ale wierzę do końca ❤️❤️❤️🍀🍀🍀🤍🤍🤍✊✊✊
-
happilyeverafter wrote:Tak zgadza się, bedę robić jutro bądź we wtorek. Córeczka mi się rozkłada i nie chce ciągnąć jej ze sobą na badanie. Trzymajcie proszę mocno ✊✊✊🤞🤞🤞 bo na razie objawów brak. Ale wierzę do końca ❤️❤️❤️🍀🍀🍀🤍🤍🤍✊✊✊
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀happilyeverafter lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Jutro mam 6dpt, powinnam zrobić morfo i proga, ewentualnie mogę przeciągnąć do czwartku...bo kusi mnie betę od razu robić, ale tak się boję wyniku... myślicie, że jak coś ma być, to 6 dpt już będzie?
Trzymam kciuki🤞🤞🤞🤞🤞Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Happilyeverafter, Nowa na forum - powodzenia dziewczyny!
happilyeverafter, Nowa na forum, Hope_89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:a sikaniec był ?
Nie, nie przezylabym chyba z nerwów 😅 U mnie sikance to zawsze porażka, zawsze biel wizira więc nie chciałam się źle nastawiać 🍀❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Nowa na forum wrote:Jutro mam 6dpt, powinnam zrobić morfo i proga, ewentualnie mogę przeciągnąć do czwartku...bo kusi mnie betę od razu robić, ale tak się boję wyniku... myślicie, że jak coś ma być, to 6 dpt już będzie?
Rozumiem Cię doskonale, będzie dobrze ❤️Nowa na forum lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Powiem Wam, że czy pierwsza czy kolejna - stres przy sprawdzaniu wyników taki sam. Właśnie przyszedł wynik z dzisiaj - 436. Wiosnyfanka a Twój już masz ? Mam przeczucie że będzie zbliżony do mojego !
Giosiek, Mati W., Nowa na forum, Elka198321, Cherry78, happilyeverafter, Luusia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Happilyeverafter, nie przejmuj się brakiem objawów! 😊
Ja nie miałam zupełnie żadnych objawów po transferze. Dopiero po jakimś czasie zaczęły mi rosnąć piersi. Teraz jedynym objawem ciąży jest rosnący brzuch i kopniaki Małej, co zaczęło się jakoś w połowie ciąży.
Nie miałam zupełnie żadnych skurczy, ciągnięć, bóli, mdłości czy wymiotów 😁
Także to nie jest żaden wyznacznik powodzenia transferu.
Trzymam kciuki!!! ✊✊
happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Powiem Wam, że czy pierwsza czy kolejna - stres przy sprawdzaniu wyników taki sam. Właśnie przyszedł wynik z dzisiaj - 436. Wiosnyfanka a Twój już masz ? Mam przeczucie że będzie zbliżony do mojego !
Ale super.
Gratuluję.
Tak bardzo się cieszę.monester lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Powiem Wam, że czy pierwsza czy kolejna - stres przy sprawdzaniu wyników taki sam. Właśnie przyszedł wynik z dzisiaj - 436. Wiosnyfanka a Twój już masz ? Mam przeczucie że będzie zbliżony do mojego !
Monester, rewelacja! 🤩 Gratuluję! 🥳
Pewnie Was nie pocieszę, ale ten stres nie mija na etapie sprawdzania bet, tylko zostaje na dłużej 🫣
Ja przed każdym usg byłam totalnie zestresowana i nie rozumiałam, dlaczego mierzą mi ciśnienie przed wejściem do gabinetu, a nie po 😅
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Ja osobiście zrobiłabym morfo, proga i betę razem. Ale ja nienawidzę igieł, także staram się zawsze ograniczyć kłucie do minimum.
Moim zdaniem powinno już coś wyjść 6 dpt, ale jest też ryzyko, że wyjdzie bardzo nisko. Musisz się zastanowić czy to Cię dodatkowo nie zestresuje.
Ja osobiście bym zrobiła rano sikańca i wtedy zdecydowała, czy iść od razu do labu czy poczekać.
Ale to ja, a wiem, że nie każda jest zwolenniczką testów.
Jakąkolwiek decyzję podejmiesz - trzymam mocno kciuki!!!! ✊✊