WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Dostałam informacje ze zaczyna stymulację i już mąż zawiózł dziś nasienie do mrożenia żeby zdazyc. Dokładnie wypytam się dr we wtorek na wizycie. Na transfer raczej pojedziemy bo chcemy mieć swierzy ale wszystko zależy od tego czy endo będzie współpracowało, dopiero od 9 dc zaczęłam brać estrofem.
    Ooo nie wiedziałam że tak można ! Myślałam że to na początku cyklu trzeba chyba że byłaś na tabletkach anty ?

• monester Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik: 2220. Przyrost wychodzi mi z kalkulatora 89%.

Cherry78, WiosnyFanka, Luusia, Nowa na forum, Giosiek, Atika, glodia, Elka198321, Trinity_Nea, Virginia lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Pięknie! Idziesz jak burza! To teraz czekamy na USG :-)

U mnie wjechały na salony delikatne mdłości :-(

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Pięknie! Idziesz jak burza! To teraz czekamy na USG :-)

U mnie wjechały na salony delikatne mdłości :-(
    Eee myślę, że dopiero przed Tobą atrakcje. Chociaż apetyt mam mniejszy i coś w rodzaju zgagi/niezgagi ale nie wiem czy można to wiązać z beta czy progesteronem czy też ze sterydem lub accofilem. Nie wiem czy jak burza, w porównaniu do Waszych wartości i tych co obserwuje na forum to moje skromne, niemniej jednak idę w miarę równo , myślę, że tu tylko czas pokaże jaki będzie wynik finalnie tego transferu.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Monester piękny wynik 💚 Teraz czekamy na usg 😍

monester lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ooo nie wiedziałam że tak można ! Myślałam że to na początku cyklu trzeba chyba że byłaś na tabletkach anty ?
    Gratuluje bety 🙂 Dr powiedział ze można ale zobaczymy jak wyjdzie.

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    👏👏 piękna

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super 🍀Takie wiadomości dają nadzieję.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Cudnie;-)gratulacje

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Eee myślę, że dopiero przed Tobą atrakcje. Chociaż apetyt mam mniejszy i coś w rodzaju zgagi/niezgagi ale nie wiem czy można to wiązać z beta czy progesteronem czy też ze sterydem lub accofilem. Nie wiem czy jak burza, w porównaniu do Waszych wartości i tych co obserwuje na forum to moje skromne, niemniej jednak idę w miarę równo , myślę, że tu tylko czas pokaże jaki będzie wynik finalnie tego transferu.
    Ja tez tak z tego co kojarzę miałam...Trzeba być dobrej myśli że wszystko się uda;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    A u nas w piątek 13-ego znalazła się dawczyni, na drugim końcu Polski. Jesteśmy w bocianie. Mąż jutro ma jechać oddać nasienie do depozytu. Trochę się martwię bo dziś rano było zbliżenie ale dr powiedział ze nie musi być dłuższej przerwy wstrzemięźliwości i nie wpłynie to na jakość nasienia.
    Najlepsze jest ze dziś miałam tez rozmowę z koordynatorka z invicty, zastanawiałam sie czy tam sie nie przenieść Podają tam nawet immunoglobuliny w klinice i robią test uma, w bocianie to zależy od lekarza czy się zgodzi. W inv jest tez gwarancja zarodka. Pani powiedziała ze maja większa skuteczność udanych transferów przy mrożonych komórkach 70% a przy swierzych 60 %. I ze nie robią przy swierzych komórkach swierzych transferów bo są z takich słabe efekty
    I weź bądź tu mądry 🤷‍♀️
    My mieliśmy transfer w invicta. Komórki mrożone dawczyni,ale mieliśmy też problem z nasieniem...Mimo wszystko z 6 kd uzyskaliśmy 2 blastki. Transfer pierwszej odrazu udany...Obecnie ostatni miesiąc przede mną.
    Miałam robiony test uma, przy transferze nacięcie ah i emrioglue wszystko po raz 1.
    Też miałam taką informację co do transferu na mrożonych komórkach i na świeżych...
    Mi generalnie podobało się że byłam spokojna tam,często były weryfikacje dzięki czemu na podstawie badań z krwi modyfikowali na bieżąco dawki leków...
    Każdy musi sam podjąć decyzję gdzie chce być.
    Nam w tej klinice się udało...
    Bociana totalnie nieznam i niewypowiem się..
    Ale Novuum I Invimed Warszawa odradzam.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    U mnie 10 dpt beta 363 😍
    Superowo...czekamy na piękne przyrosty 🥰🥰🥰🥰🥰

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    My mieliśmy transfer w invicta. Komórki mrożone dawczyni,ale mieliśmy też problem z nasieniem...Mimo wszystko z 6 kd uzyskaliśmy 2 blastki. Transfer pierwszej odrazu udany...Obecnie ostatni miesiąc przede mną.
    Miałam robiony test uma, przy transferze nacięcie ah i emrioglue wszystko po raz 1.
    Też miałam taką informację co do transferu na mrożonych komórkach i na świeżych...
    Mi generalnie podobało się że byłam spokojna tam,często były weryfikacje dzięki czemu na podstawie badań z krwi modyfikowali na bieżąco dawki leków...
    Każdy musi sam podjąć decyzję gdzie chce być.
    Nam w tej klinice się udało...
    Bociana totalnie nieznam i niewypowiem się..
    Ale Novuum I Invimed Warszawa odradzam.
    Invicta bardzo mnie przekonuje. Ale skoro tu już się znalazła dawczyni to może jakiś znak. Spróbujemy narazie w Bicianie, a jeśli się nie uda to wtedy Invicta

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Invicta bardzo mnie przekonuje. Ale skoro tu już się znalazła dawczyni to może jakiś znak. Spróbujemy narazie w Bicianie, a jeśli się nie uda to wtedy Invicta
    Czy w Bocianie dają gwarancję zarodków?
    Bo to też ważne przy wyborze kliniki w Invicta jest gwarancja...Co uważam też jest plusem..
    U Nas szukanie dawczyni trwało 1 miesiąc tylko...przy komórkach mrożonych poza tym cis dziewczyny pisały istotnie że sana też możesz, na platformie darczyn invicty sana szukać dawczyni...itp.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Czy w Bocianie dają gwarancję zarodków?
    Bo to też ważne przy wyborze kliniki w Invicta jest gwarancja...Co uważam też jest plusem..
    U Nas szukanie dawczyni trwało 1 miesiąc tylko...przy komórkach mrożonych poza tym cis dziewczyny pisały istotnie że sana też możesz, na platformie darczyn invicty sana szukać dawczyni...itp.
    Nie ma w Bicianie żadnej gwarancji. W invicta można zarejestrować się na stronie i tak zrobiłam i są na ten moment 3 dawczynie dla mnie z mrożonych komórek. Widać nawet wiek na stronie co w bocianie nie ujawniają takiej informacji. Mamy już podpisane dokumenty mąż oddał nasienie do depozytu no i dawczyni w trakcie stymulacji wiec na razie zostaniemy tutaj

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️

Wysłany: 15 października 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Nie ma w Bicianie żadnej gwarancji. W invicta można zarejestrować się na stronie i tak zrobiłam i są na ten moment 3 dawczynie dla mnie z mrożonych komórek. Widać nawet wiek na stronie co w bocianie nie ujawniają takiej informacji. Mamy już podpisane dokumenty mąż oddał nasienie do depozytu no i dawczyni w trakcie stymulacji wiec na razie zostaniemy tutaj
    Ja jestem w Bocianie, znam wiek dawczyni i %z zgodności fenotypowej. Gwarancji nie dają. Na świeże komórki czekaliśmy 3 mce, a drugi raz nieco ponad 3 m-ce. Ten okres oczekiwania wynikał trochę z naszych wymagań: za pierwszym razem chcieliśmy dawczynię z naszego miasta, za drugim z potwierdzeniem płodności. Drugi raz oddaliśmy depozyt, który pojechał na punkcję do miasta dawczyni, a później zarodki przyjechały zamrożone do naszego miasta na transfer. Jeśli chodzi o kontakt z koordynatorkami, to bardzo duży plus, bardzo sobie chwalę. Z innymi klinikami nie miałam w tym temacie styczności.

age.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja jestem w Bocianie, znam wiek dawczyni i %z zgodności fenotypowej. Gwarancji nie dają. Na świeże komórki czekaliśmy 3 mce, a drugi raz nieco ponad 3 m-ce. Ten okres oczekiwania wynikał trochę z naszych wymagań: za pierwszym razem chcieliśmy dawczynię z naszego miasta, za drugim z potwierdzeniem płodności. Drugi raz oddaliśmy depozyt, który pojechał na punkcję do miasta dawczyni, a później zarodki przyjechały zamrożone do naszego miasta na transfer. Jeśli chodzi o kontakt z koordynatorkami, to bardzo duży plus, bardzo sobie chwalę. Z innymi klinikami nie miałam w tym temacie styczności.

Grunt że się udało teraz ❤️ A w jakim mieście w Bocianie jesteście? Mogę zapytać kto Was prowadzi?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ❤️ jutro mamy wizytę podsumowująca to podejście, nieudane. Chciałabym ustalić w klinice trochę inny plan działania i proszę Was o podpowiedź na co zwrócić uwagę. Np zastanowiło mnie to że niektóre z Was pisały że przed transferem albo w dniu miałyście badany progesteron. Ja nie, a w 3 dpt progesteron wynosił tylko 10 (brałam 3 x Utrogestan od 4 dnia przed transferem + acard od początku + 2 x Estrofem od 3 dc + 2 x Duphaston od 3 dnia przed transferem). Estradiol z 3 dpt też 1000 tylko. Myślę że miałam za niskie dawki leków i chcę o tym porozmawiać. Przykładowo przy ciąży z córką pamiętam że prog w dniu transferu miałam 51 a w 9dpt 35. Ponadto chciałabym zmienić cykl sztuczny na naturalny (na takim udało nam się z córeczką na moich komórkach za 1 podejściem). Powiedzcie proszę na co zwrócić uwagę przy cyklu naturalnym? Jakie leki bralyście? Kiedy badać proga i estradiol?
    My jesteśmy w Bocianie Wawa, mieliśmy podany 5-dniowy zarodek 4.1.1. (z komórki dawczyni i nasienia dawcy, endometrium też w porządku, u nas b. trudna sytuacja azoospermia + amh 0,01 ale walczymy dla naszej Córeczki ❤️ i dla nas samych oczywiście). Mamy jeszcze 3 zarodki, mam nadzieję że któryś się przyjmie bo nie mamy więcej słomek z nasieniem a to będzie jedyny link genetyczny z Córeczką 😔). Z góry dziękuję za Wasze wskazówki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2023, 18:25

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 15 października 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Grunt że się udało teraz ❤️ A w jakim mieście w Bocianie jesteście? Mogę zapytać kto Was prowadzi?
    Jeszcze boję się cieszyć, my Szczecin, dr Iza Nowak.

age.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happilyeveafter- co do naturalnego nie pomogę, bo byłam zawsze na sztucznym. Jeśli chodzi o hormony, to estradiolu bym się nie czepiała, natomiast prog niski... myślę, że trzeba coś tu zadziałać. No i koniecznie badanie w dniu transferu (to przecież on odpowiada za utrzymanie ciąży!).

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ