X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny ❤️ jutro mamy wizytę podsumowująca to podejście, nieudane. Chciałabym ustalić w klinice trochę inny plan działania i proszę Was o podpowiedź na co zwrócić uwagę. Np zastanowiło mnie to że niektóre z Was pisały że przed transferem albo w dniu miałyście badany progesteron. Ja nie, a w 3 dpt progesteron wynosił tylko 10 (brałam 3 x Utrogestan od 4 dnia przed transferem + acard od początku + 2 x Estrofem od 3 dc + 2 x Duphaston od 3 dnia przed transferem). Estradiol z 3 dpt też 1000 tylko. Myślę że miałam za niskie dawki leków i chcę o tym porozmawiać. Przykładowo przy ciąży z córką pamiętam że prog w dniu transferu miałam 51 a w 9dpt 35. Ponadto chciałabym zmienić cykl sztuczny na naturalny (na takim udało nam się z córeczką na moich komórkach za 1 podejściem). Powiedzcie proszę na co zwrócić uwagę przy cyklu naturalnym? Jakie leki bralyście? Kiedy badać proga i estradiol?
    My jesteśmy w Bocianie Wawa, mieliśmy podany 5-dniowy zarodek 4.1.1. (z komórki dawczyni i nasienia dawcy, endometrium też w porządku, u nas b. trudna sytuacja azoospermia + amh 0,01 ale walczymy dla naszej Córeczki ❤️ i dla nas samych oczywiście). Mamy jeszcze 3 zarodki, mam nadzieję że któryś się przyjmie bo nie mamy więcej słomek z nasieniem a to będzie jedyny link genetyczny z Córeczką 😔). Z góry dziękuję za Wasze wskazówki ❤️

Ja z cyklem naturalnym też niestety nie pomogę. Na naturalnym podchodziłam tylko raz, dlatego to sztuczny mam opanowany (chyba) do perfekcji.

Nasza Monester podchodziła teraz na naturalnym, także może Ona będzie w stanie coś podpowiedzieć.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Happilyeveafter- co do naturalnego nie pomogę, bo byłam zawsze na sztucznym. Jeśli chodzi o hormony, to estradiolu bym się nie czepiała, natomiast prog niski... myślę, że trzeba coś tu zadziałać. No i koniecznie badanie w dniu transferu (to przecież on odpowiada za utrzymanie ciąży!).

Dziękuję ❤️

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 15 października 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja z cyklem naturalnym też niestety nie pomogę. Na naturalnym podchodziłam tylko raz, dlatego to sztuczny mam opanowany (chyba) do perfekcji.

Nasza Monester podchodziła teraz na naturalnym, także może Ona będzie w stanie coś podpowiedzieć.

Dzięki wielkie ❤️

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny ❤️ jutro mamy wizytę podsumowująca to podejście, nieudane. Chciałabym ustalić w klinice trochę inny plan działania i proszę Was o podpowiedź na co zwrócić uwagę. Np zastanowiło mnie to że niektóre z Was pisały że przed transferem albo w dniu miałyście badany progesteron. Ja nie, a w 3 dpt progesteron wynosił tylko 10 (brałam 3 x Utrogestan od 4 dnia przed transferem + acard od początku + 2 x Estrofem od 3 dc + 2 x Duphaston od 3 dnia przed transferem). Estradiol z 3 dpt też 1000 tylko. Myślę że miałam za niskie dawki leków i chcę o tym porozmawiać. Przykładowo przy ciąży z córką pamiętam że prog w dniu transferu miałam 51 a w 9dpt 35. Ponadto chciałabym zmienić cykl sztuczny na naturalny (na takim udało nam się z córeczką na moich komórkach za 1 podejściem). Powiedzcie proszę na co zwrócić uwagę przy cyklu naturalnym? Jakie leki bralyście? Kiedy badać proga i estradiol?
    My jesteśmy w Bocianie Wawa, mieliśmy podany 5-dniowy zarodek 4.1.1. (z komórki dawczyni i nasienia dawcy, endometrium też w porządku, u nas b. trudna sytuacja azoospermia + amh 0,01 ale walczymy dla naszej Córeczki ❤️ i dla nas samych oczywiście). Mamy jeszcze 3 zarodki, mam nadzieję że któryś się przyjmie bo nie mamy więcej słomek z nasieniem a to będzie jedyny link genetyczny z Córeczką 😔). Z góry dziękuję za Wasze wskazówki ❤️
    Zawsze w dniu transferu lub dzień przed badali estradiol i progesteron, w poprzednich podejściach miałam za nisko i wtedy coś dokładali. Jedno podejście na naturalnym, ale też nieudane. Teraz miałam sztuczny, ale hormony podawane na wszystkie sposoby: estrofem doustnie i lenzetto na skórę, progi: besins, cyclogest i prolutex. Tym razem hormony ok (estr.240, prog.112), po transferze leki biorę bez zmian. U mnie jest zupełnie inna sytuacja, bo nigdy nie bylamtw ciąży.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Ja w dniu transferu miałam progesteron tylko5,49 ale odrazu dali mi dodatkowe dawki leków i utrzymywali mniejwiecej na poziomie 20+...Co do estradiol to miałam podobno w normie tylko cały czas miałam problem z progesteronem i ba końcu doszło że jeszcze zastrzyki mi dali....bo plamiłam....

• monester Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    A powiedz, masz owulację naturalnie przy tym AMh czy trzeba wspomóc lekami? Bo myślę że jednak powinien lekarz wspomoc owulke lekami to będzie bardziej wydajne potem ciałko żółte. Jeśli chodzi o Twój sztuczny to ten poziom proga jest taki jaki wyjdzie z krwi przy tych lekach a w macicy było większe stężenie na pewno plus duphasron z krwi nie wychodzi. Niemniej jednak ktoś ostatnio tu pisał że jest jakis hormon dodatkowo na naturalnych cyklach który sprzyja implantacji. Najlepiej odwzorujcie ten udany cykl jak przy ciąży z córką. Zerknij w papiery cm brałaś wówczas i róbcie identycznie.

Wysłany: 16 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny bardzo za pomoc i wszystkie porady 😘

Wysłany: 16 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A powiedz, masz owulację naturalnie przy tym AMh czy trzeba wspomóc lekami? Bo myślę że jednak powinien lekarz wspomoc owulke lekami to będzie bardziej wydajne potem ciałko żółte. Jeśli chodzi o Twój sztuczny to ten poziom proga jest taki jaki wyjdzie z krwi przy tych lekach a w macicy było większe stężenie na pewno plus duphasron z krwi nie wychodzi. Niemniej jednak ktoś ostatnio tu pisał że jest jakis hormon dodatkowo na naturalnych cyklach który sprzyja implantacji. Najlepiej odwzorujcie ten udany cykl jak przy ciąży z córką. Zerknij w papiery cm brałaś wówczas i róbcie identycznie.

Tak mam naturalnie owulację. Dzięki za uwagi, na pewno wezmę to wszystko pod uwagę. A czy Dziewczyny któraś pamięta jaki to był hormon na naturalnych który sprzyja implantacji?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG , 7 tydzień uwidoczniony zarodek i serduszko. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
    A ja dalej w strachu, dalej nie potrafię się cieszyć i ciągle obawy 😔

monester, Saimi, Nowa na forum, Cherry78, happilyeverafter, WiosnyFanka, Atika, Luusia, Elka198321, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Tak mam naturalnie owulację. Dzięki za uwagi, na pewno wezmę to wszystko pod uwagę. A czy Dziewczyny któraś pamięta jaki to był hormon na naturalnych który sprzyja implantacji?
    Przeszukałem dla Ciebie cały ten wątek ;)
    Mar2ska Pisala, że lekarz jej mówił o relaksynie.

Cherry78, happilyeverafter, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Aguśka - co u Ciebie? Jak się czujesz?

Nowa - jutro powtarzasz betę?

Miałam mamę w gościach do dziś i już pojechała do siebie ;) Jest z innego województwa. W szoku była po nowych informacjach. Mówi - miałam robić kuchnie, ale teraz musze na co inne zbierać :D :D

Ja czuje się OK. Nic mi takiego nie dolega ;) Jedynie co zgaga po obiedzie (wyjątek mam tylko po zupie chińskiej - takiej w restauracji nie chemicznej ;) )

Boje się teraz, że jakiś chińczyk mi wyjdzie :D :D bo jak tylko wietnamska zupa go uspokaja (gdzie ja takiego jedzenia nie jem) to będzie ciekawie...

Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny 😍 beta 100

O jakie tu wieści, gdy mnie nie ma ;)
    Wspaniale !

Nowa na forum wrote:
    U mnie 10 dpt beta 363 😍

Piękna !!
    Gratuluje :)

Hope_89 wrote:
    My po USG , 7 tydzień uwidoczniony zarodek i serduszko. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Jak fajnie :)
    No super ;)

Gratuluje!

Jak coś to jest wątek dla brzuchatych w tym okresie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 14:00

Nowa na forum, happilyeverafter, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png

Wysłany: 16 października 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Wspaniale, chyba już rozumiem te obawy, tak naprawdę rozumiem z głębi serca. Ale kolejny kamień milowy za wami. Ja najpierw pierwsze usg, potem drugie, byle do 8 tygodnia, byle do 12 tygodnia...a tymczasem dziś walczyłam ze sobą żeby oszczędzić żyły i na betę iść w środę razem z morfologią

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 16 października 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Przeszukałem dla Ciebie cały ten wątek ;)
    Mar2ska Pisala, że lekarz jej mówił o relaksynie.

O matko dziękuję Ci bardzo że to odszukalas 😍przepraszam za kłopot 😘

monester lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Wspaniałe wieści ❤️ staraj się nie denerwować choć to łatwo powiedzieć. Niestety ta niepewność zawsze w nas siedzi ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze i jeszcze będziesz odliczać dni kiedy sama znów będziesz w stanie zawiązać sznurówki 😉

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update z dziś :)

17 dpt- beta 3987 (nie za wysoka?), mamy pęcherzyk w macicy. Wiem, że bardzo szybko jak na USG, ale z racji ostatnich doświadczeń z ciążą pozamaciczną chciałam się upewnić czy jest wszystko okej. W przyszły poniedziałek muszę przyjąć kolejny wlew z immunoglobulin. Następne USG za 2 tygodnie.

Nie odkryję Ameryki jak napiszę podobnie jak dziewczyny wcześniej, że jakieś to wszystko dla mnie takie nierealne.... Pierwszy raz od 4 lat zamiast kolejnych badań, następnych lekarzy i wizyt w klinikach, czekam na kolejne USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 18:05

Nowa na forum, Elka198321, glodia, Mati W., Trinity_Nea, happilyeverafter, monester, Cherry78 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 16 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

17 dpt- beta 3987 (nie za wysoka?), mamy pęcherzyk w macicy. Wiem, że bardzo szybko jak na USG, ale z racji ostatnich doświadczeń z ciążą pozamaciczną chciałam się upewnić czy jest wszystko okej. W przyszły poniedziałek muszę przyjąć kolejny wlew z immunoglobulin. Następne USG za 2 tygodnie.

Nie odkryję Ameryki jak napiszę podobnie jak dziewczyny wcześniej, że jakieś to wszystko dla mnie takie nierealne.... Pierwszy raz od 4 lat zamiast kolejnych badań, następnych lekarzy i wizyt w klinikach, czekam na kolejne USG.
    A beta może być za wysoka? Może po prostu wreszcie Ci się udało, spróbuj w miarę możliwości powoli zacząć się cieszyć 🍀✊🍀✊

WiosnyFanka, happilyeverafter lubią tę wiadomość

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

I tak ma zostać już do końca :)

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

Dolacze tylko na szybko, bo kojarze Cie z innych watkow (i obie jestesmy tutaj juz od lat).
    Nie pomoge z naturalnym, ale przy sztucznym bardzo wazny jest progresteron. Czytalam wiele badan po ang na ten temat i najnowsze rekomendacje sa aby stosowac dopochowowo progresteron i do tego zastrzyki z proga. Roznica w udanych transferach jest ponad 40%. To sa bardzo bardzo duze roznice. Wiem, ze w Czechac zaczeli juz to robic. Nie wiem czy jacys lekarze w Polsce to robia, ale moze warto zglebic temat.

Moje dawki z udanego transferu: 3xdzien Estrofen, 2xdzien tabletki dopochowe z progra 100mg kazda, + co 3 dzien zastrzyk z progresteronu 1ml. Przy takiej dawce to oni mi nawet nie badali poziomow.
    Druga opcja to zastrzyk z proga codziennie, ale nie wiem jaka dawka.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nie Ty pierwsza nieostatnia ale też tak miałam...Ale pocieszę Cię lekarz mi powiedział że jak jest serduszko to ryzyko niepowodzenia czy poronienia znacznie spada...Głowa do góry będzie dobrze;-)

Hope_89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Nie ma za wysokiej bety. Popatrz na moją stopkę.
    Dziewczyny wróżyły mi bliźnięta, ale to była po prostu zdrowa mocna ciąża pojedyncza 😁

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ